زناشویی 18+

جاده زندگی را با کلمات هموار کنید

[ad_1]

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زناشویی همراه باشید :

گفتگو کردن زن و شوهر

گفتگو و ارتباط نامناسب از مشکلات شایع بین زن و شوهر های ناسازگار است

 

خوب گفتگو کردن و کلمات شیرین شنیدن خواسته هر زوجی است اما گاهی زن وشوهر چنان از کلمات ناراحت کننده ای استفاده می کنند که دیگر حاضر نیستند با هم صحبت کنند.

گفتگو و ارتباط نامناسب از مشکلات شایع بین زن و شوهر های ناسازگار است. این رفتار بدلیل نداشتن اطلاعات و آگاهی در مورد چگونگی برخورد با یکدیگر ناشی می شود. رفتار زن و مرد در مواقع مختلف بدلیل تفاوتهای جنسیتی، نوع نگاه،نگرش، بیان احساسات و گفتگوهایشان متفاوت است. این تفاوتها گاهی سبب ارتباط کلامی نامناسب بین زوجین می شود.

فاصله ها زیادتر می شود
در یک گفتگوی ناخوشایند، زن و شوهر اغلب غمگین، بدون انرژی و پر از سرزنش و تحقیر هستند، همیشه طرف مقابل را مقصر می دانند. معمولا یکی انتقاد می کند و دیگری توهین! و هر دو در حال شکایت هستند. «تو به من توهین می کنی»، «تو به من بی توجه هستی»، «خودت من را تحقیر کردی»، جملاتی از این دست که زوجین به کار می گیرند، عاملی برای شروع درگیری لفظی زن و شوهر شده و بتدریج بحث آنها درباره موضوع های مختلف بالا می گیرد.

زن مدام حرف می زند و مرد برای کنترل شرایط گاهی از خشونت استفاده می کند. در این مشاجرات موضوعات متعددی را بیان می کنند و از این شاخه به آن شاخه می روند، بدون اینکه گفتگوهایشان حاصلی داشته باشد. زن و شوهری که با یکدیگر اختلاف دارند و مدام مشاجره می کنند، کمتر به فکر خوشحال کردن هم هستند و برعکس تا آنجای که می توانند عکس العمل های بیزار کننده و تلافی جویان میان آنها زیاد است. رفتارهای همدلانه و درک یکدیگر که ارتباط کلامی آنها را بهبود ببخشد هم وجود ندارد و در حل کردن مشکلات ناکارآمد و ضعیف هستند و این امر هر روز شدت بیشتری در روابط شان پیدا می کند. 

جاده های ناهموار کلمات
گاهی زن و شوهر طوری وانمود می کنند که انکار همه چیز بر وفق مراد است و مشکلی بین آنها وجود ندارد اما پیام های غیر کلامی آنها خوشحال کننده نیست و نشان دهنده دلخوری آنهاست. معمولا نوع نگاه و ارتباطشان آزاردهنده است و بخاطر اینکه در درونشان از یکدیگر ناراحت هستند، با کوچکترین مسئله دوباره همه چیز را بهم می ریزند و  بعد از مدتی، وضعیت بدتر و خشم و نفرت را ماندگارتر می کند.  گاهی هم در چنین ارتباطی زن یا شوهر همه تقصیرها و گناه ها را به گردن می گیرد و باعث افسردگی زن و احساس سردی در شوهر شده و پرخاشگری بعدی را بدنبال دارد.

علاوه بر ارتباط کلامی نامناسب گاهی هم ارتباط کلامی بین زن و شوهر  و اعضای خانواده بسیار کم است و رضایت از زندگی را کمرنگ می کند. همچنین همسو نبودن خواسته ها و درخواست های زن و شوهر از یکدیگر زمینه توافق طرفین را کاهش می دهد.

پرتگاه زندگی
در چنین رابطه ی که زوج در مورد رفتارها، اطلاعات نادرست، باورها و تصورات تحریف شده زیادی نسبت به یکدیگر دارند، افکار بدبینانه و منفی شکل می گیرد و نگرشهای منفی در جهت اتهام زدن به یکدیگر را شروع می کنند. اتهاماتی مانند رفتن به جایی که همسر نمی داند و یا پنهان کردن بعضی از اطلاعات مهم از یکدیگر،به بیان دیگر اوضاع روز به روز بدتر می شود.

گل سرخ هدیه من به توست
برای اینکه شرایط بهتری را بوجود آورید، باید هر دو نقش خود را در ایجاد ارتباط کلامی نامناسب بپذیرید. پذیرش اشتباه در چنین ارتباطی به زن و شوهر انگیزه بیشتری می دهد تا در جهت اصلاح رفتار خود و یکدیگر گام موثری بردارید و مسئولیت کنترل ارتباط کلامی نامناسب را برعهده بگیرید، هر چند چنین کاری دشوار است. برای این کار لازم است به نکات زیر توجه کنید:

*زمانی را به گفتگو اختصاص دهید و در هر زمان در مورد یک مسئله صحبت کنید. با یکدیگر قرار بگذارید نوبت به نوبت صحبت کنید. اگر در هنگام صحبت احساس خشم  پیدا کردید، گفتگو را قطع کنید. توجه به این مسئله شما را  از پیامدهای منفی در امان نگه می دارد.

*هنگامی که از لحاظ هیجانی در وضعیت مناسبی قرار ندارید، اگر همسر شما خواهان گفتگوست، از او عذرخواهی کنید و بگویید در زمان مناسب با او گفتگو خواهید کرد. گفتگو در شرایط نامناسب روحی باعث می شود، تا رفتار و گفتار فرد مقابل را منفی ارزیابی کنید.

*در هنگام گفتگو از بکار بردن کلماتی مانند «چندبار بگوییم…» و «توهنوز نمی دانی…» خودداری کنید. به کاربردن این جملات، حالت دفاعی در همسر شما بوجود می آورد و فضای نامناسبی را ایجاد می کند.

*برنامه های تفریحی مناسبی را به همراه خانواده طراحی کنید تا فضاهای شادتری را  بوجود آورید.

*به نکات مثبت یکدیگر بیشتر توجه کنید و آنها را در ذهن خود پررنگ کنید، توجه به چنین مسئله ای همسر شما را قابل احترام تر نشان می دهد و احساس آرامش در شما بیشتری می شود.

*به جای اینکه منتظر بمانید تا همسرتان به شما توجه کند شما پیش قدم شوید.

*به بهانه های مختلف به یکدیگر هدیه دهید.

*امیدوار باشید و ناامید چاره کار نیست، مسلما وقت گذاشتن و گفتگوکردن در مورد موضوعات مختلف، در پیدا کردن راه تعادل ارتباطی و گفت وگو به شما کمک می کند.

 

منبع:تبیان

 

[ad_2]

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زناشویی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا