6 تاثیر جانبی و عجیب ورزش بر بدن
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از دانستنی ها و تمرین های ورزشی همراه باشید :
افت قند خون و کم آبی بدن می تواند باعث بروز سرگیجه در حین ورزش کردن شود
برخی عوارض عجیب ورزش و راههای مقابله با آن
اگر به تازگی ورزش منظم را شروع کرده اید کاملا طبیعی است که دچار گرفتگی و دردهای عضلانی شوید. بررسی های اخیر نشان می دهند که دردهای عضلانی در نتیجه ی آسیب های وارده به سلول های عضلانی و تخریب فیبرها یا همان تارهای عضلانی به واسطه ی انجام تمرینات سنگین و نفس گیر بروز می کنند. به مرور که این فیبرها احیا شوند، دردها نیز تسکین پیدا می کنند.
اما باز هم سبک زندگی سالمی که با ورزش کردن در پیش گرفته اید، ممکن است که باعث بروز عوارض و مشکلاتی در بدن تان شود که انتظارش را نداشته اید. بنابراین بهتر است بدانید که شروع ورزش می تواند شما را با مشکلاتی مواجه کند که با وجود عجیب بودن به مرور برطرف شده و بدن تان را تقویت می کند. در این مطلب به شش تاثیر جانبی و عجیب ورزش اشاره می کنیم.
آب ریزش بینی و اشک ریزی در حین ورزش
احتمالا برای شما نیز پیش آمده است که با انجام ورزش های سنگین تر دچار آب ریزش بینی شده اید. به گفته ی محققان این مسئله نشان می دهد که با سنگین تر شدن تمرینات ورزشی، رینیت یا ورم غشای مخاطی بینی که با ورزش ایجاد می شود افزایش می یابد. بنابراین نمی توان گفت که شما از «آلرژی ورزشی» رنج می برید، اگرچه علائم (آبریزش بینی، احتقان سینوس ها، سرفه، عطسه، اشک ریزی) مشابهی ایجاد می شود.
متخصصان معتقدند که «فین فین» کردن در حین ورزش در نتیجه غلیظ و فشرده شدن جریان خون در سینوس ها بروز می کند. بهتر است در منزل ورزش کنید و یا اینکه قبل از خارج شدن از منزل و ورزش در محیط باز، از داروهای ضداحتقان استفاده کنید.
نیاز ناگهانی به دستشویی هنگام ورزش کردن
زمانی که جریان خون، نیروی گرانش و تمرینات ایستاده با جستن و خیز برداشتن ترکیب می شوند (مانند ورزش دو)، فرد نیاز به دستشویی پیدا می کند. به عقیده ی متخصصان طب ورزشی، نیاز به رفتن به دستشویی در حین دویدن تا حد زیادی رایج است و دلیل آن را تغییر مسیر جریان خون از روده ها به عضلات در حال فعالیت می دانند. فراموش نکنید که غذا خوردن با فاصله ی اندک قبل از دویدن می تواند روی دستگاه گوارش تاثیر فوری داشته باشد.
گرفتگی عضلانی در حین ورزش های استقامتی شدید رایج است
کرختی پاها در حین ورزش
اگر در حین ورزش انگشت های پاهایتان گزگز شده و کرخت می شوند، شاید به این دلیل باشد که جریان خون تان محدود بوده و به درستی انجام نمی شود. فیزیولوژیست های دانشگاه اورگن تاکید می کند که کفش های خیلی تنگ می تواند باعث بروز این مشکل شوند. در این صورت زمانی که به عنوان مثال روی تردمیل می دوید، انگشت پاهایتان دچار التهاب و کرخی می شوند.
توجه داشته باشید که فشار بیش از اندازه روی پاها نیز می تواند باعث مسدود شدن جریان خون شده و باعث بی حسی پاها در حین ورزش شود. برای مقابله با گزگز شدن پاها حتما از کفش های ورزشی مناسب و هم اندازه ی پاهایتان استفاده کنید.
خارش
احساس خارش در عضلات دوسر بازو یا ران ها در حین ورزشی کمی عجیب به نظر می رسد. اما محققان طب فیزیکی بر این عقیده هستند که این احساس کاملا طبیعی است. زمانی که عضلات خم می شوند پر از خون می شوند. رگ های خونی و عصب های باد کرده نیز می توانند باعث ایجاد احساس خارش در آن ناحیه شوند. برای کاهش احساس خارش به انجام تمرین ادامه دهید. مغز به این حس عادت می کند و نیاز به خارش به مرور برطرف می شود. با این حال متخصصان توصیه می کنند اگر با شروع ورزش، بدن تان به صورت افراطی شروع به خارش می کند با یک متخصص مشورت کنید.
سرگیجه و غش در حین ورزش
اگر شما هم ورزش هایی را آغاز کرده اید که نیاز به جست و خیز زیادی دارد، احتمال تجربه ی سرگیجه داشته اید. این حرکات به اندازه ی کافی سریع و تند هستند که تصور می کنید بدن تان کم می آورد. اما این مسئله نشان می دهد هر چه بدن تان آماده تر باشد، احتمال دچار شدن به سرگیجه در حین تمرینات ایستاده بیشتر می شود. نتیجه پژوهشی که در دانشگاه اورگن انجام شده است نشان می دهد اگر بطن های قلب بزرگ تر باشد (مانند بطن های افرادی که بدن آماده ای دارند)، بازگشت خون به قلب و عرضه ی مجدد اکسیژن کاهش پیدا می کنند و این مسئله باعث بروز سرگیجه در حین بلند شدن می شود.
اما فراموش نکنید که افت قند خون و کم آبی بدن نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود. اگر حین ورزش احساس سرگیجه می کنید، روی زانو بنشینید یا خم شوید تا خون تجمع یافته در پاها برگردد و به قلب برسد.
گرفتگی عضلانی در حین ورزش
گرفتگی عضلانی در حین ورزش های استقامتی شدید رایج است. بر اساس گزارشی که در مجله ی Mens Health به چاپ رسیده است کشش های عضلانی به دلیل میزان الکترولیت های نامتناسب داخل فیبرهای عضلانی بروز می کنند. به همین دلیل مصرف آب و حتی نوشیدنی های مخصوص ورزشکاران که سرشار از الکترولیت (پتاسیم و سدیم) هستند قبل، حین و بعد از ورزش ضروری اند تا الکترولیت های از دست رفته از طریق تعریق جبران شوند.
توجه داشته باشید که اسپاسم های طولانی مدت که باعث بروز دردهای شدید می شوند، می توانند نشان دهنده ی پارگی عضلانی یا یک بیماری مزمن مانند اختلالات تیروئیدی باشند و باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرند.
منبع : tebyan.net
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای دانستنی ها و تمرین های ورزشی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.