زنان

اتفاقات بارداری

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :

یبوست در بارداری

یکی از علائم بارداری که اکثر خانم ها تجربه می کنند، بالا آمدن اسید معده است

 

باردار شده اید؟ تبریک می گوییم. اکنون 9 ماه شیرین و زیبا را به همراه حس مقدس مادری در پیش رو دارید. اما حواستان باشد قرار است در این دوران زیبا اتفاقاتی هم بیافتد که شاید کمی عجیب باشد ، مانند ویار بارداری و حالت تهوع. اما علاوه بر اینها ممکن است اتفاقات دیگری نیز بیافتد که بهتر است با آنها آشنا شوید تا دست و پایتان را گم نکنید.

کرامپ و گرفتگی عضلانی
یکی از مسائلی که شاید انتظارش را نداشته باشید، گرفتگی عضلات و دردهای ناگهانی شبانه در ناحیه پشت ساق پا است. نگران نباشید، این یکی از علائم بارداری است. شما می توانید با تغذیه مناسب و مصرف آب کافی و حفظ آرامش با این مشکل مقابله کنید. بارداری به اندازه کافی خواب خانم ها را آشفته می کند و بدون شک این کرامپ های شبانه نیز چندان خوشایند نخواهند بود.

بهترین کار این است که به محض گرفتگی عضلانی، به پشت دراز بکشید و پاهایتان را نیز دراز کنید. سپس انگشتان پا را به سمت صورت بکشید، یعنی پاشنه ها به سمت بیرون و پنجه پا و انگشتان به سمت صورت کشیده شوند.در این صورت کرامپ به سرعت برطرف می شود و می توانید راحت تر بخوابید.

سندرم پاهای بی قرار
مثل شوخی به نظر می آید. تصورش را بکنید دراز کشیده اید تا بخوابید که ناگهان پاهایتان شروع به بیقراری می کنند. ورجه وورجه می کنند و شما مدام تکانشان می دهید. باز هم نگران نباشید. این مسئله را سندرم پاهای بیقرار می گویند که باعث ایجاد گزگز، خارش و احساس ناخوشایند در پاها شده و فرد را مجبور می کنند برای رفع این حس های ناخوشایند پاهایش را بی وقفه تکان دهد.

 

به عقیده محققان حدود 16 درصد خانم های باردار دچار این مسئله می شوند و اکثر آنها نمی دانند که این تکان ها مربوط به علائم بارداری است. مصرف مکمل آهن، منیزیم و ویتامین B12 باعث تسکین این مشکل می شود، اما بهتر است که با پزشک تان مشورت کنید. توصیه می کنیم که حمام بگیرید و یا اینکه قبل از خواب از همسرتان بخواهید تا پاهایتان را ماساژ دهد.

بالا آمدن اسید معده
یکی دیگر از علائم بارداری که اکثر خانم ها تجربه می کنند، بالا آمدن اسید معده است. از آنجایی که خانم های باردار نمی توانند در این دوران به راحتی دارو مصرف کنند، ممکن است این مشکل آزاردهنده شود.

باید بدانید که دلایل متعددی برای بالا آمدن اسید معده وجود دارد. توصیه می شود که در دوره بارداری از خوردن غذا در ساعات نزدیک به خواب و نوشیدن مایعات در حین غذا خوردن بپرهیزید. سعی کنید آب را بین وعده های غذایی بنوشید، نه در در حین غذا خوردن.

اگر دچار این مشکل شدید یک بالشت اضافی زیر سرتان بگذارید و بخوابید. درست است که کمی طول می کشد تا به این وضعیت خواب عادت کنید، اما قرار گرفتن سر در زاویه ای بالاتر، مانع از بالا آمدن اسید از معده به مری می شود.

ترک های پوستی
همه خانم ها بخصوص خانم های جوان اهمیت زیادی به پوست خود می دهند. اما واقعیت این است که در بارداری ترک هایی روی پوست بخصوص پوست شکم ایجاد می شود. البته برخی از خانم ها به طور ژنتیکی این ترک ها را دارند و روش هایی برای پیگیری وجود دارد. اما اگر این روش ها جواب نداد، آنها را با حس مقدس مادری تان ببخشید و نادیده بگیرید.

البته خیلی از خانم ها از روغن نارگیل و غیره استفاده می کنند. درست است که این نوع روغن ها نیز تاثیر چندانی در پیشگیری از بروز این ترک ها ندارند، اما باعث می شود که احساس کشیدگی ناخوشایند روی پوست کاهش پیدا کند. یادتان باشد که پوست ما خاصیت ارتجاعی قوی دارد و قبل از باز شدن متراکم می شود. در دوره بارداری حتما با تغذیه مناسب پوست را تقویت کنید و با مصرف مواد غذایی مفید کمک کنید تا زودتر به حالت اول برگردد.

حالت تهوع
حالت تهوع صبحگاهی همه خانم ها را درگیر نمی کند. این حالت ناخوشایند از علائم بارداری است که به سختی قابل کنترل است، چون نمی توان بدون تجویز پزشک دارویی برای مقابله با آن مصرف کرد.

خوشبختانه روش های طبیعی مانند مصرف زنجبیل برای مقابله با این مشکل کارساز است. اما اکثر خانم ها طعم زنجبیل را دوست ندارند و با مصرف آن دچار معده درد نیز می شوند. می توانید از آبنبات های تند یا آبنبات چوبی استفاده کنید.

یبوست
نتایج پژوهشی که در  Acta Obstetricia به  چاپ رسیده است نشان می دهد از هر چهار زن باردار، سه زن دچار یبوست می شوند. چرا؟ چون هورمون های رشد انسان عضلات بدن و بدون شک عضلات روده ها را شل می کند و به این ترتیب سرعت گوارش کندتر شده و یبوست ایجاد می شود. البته روش های متعددی برای مقابله با یبوست وجود دارد، اما از آنجا که در بارداری نمی شود هر دارو یا روش درمانی را به کار گرفت، یبوست آزاردهنده می شود.

در این بین، روش های طبیعی از همه موثرتر خواهند بود. برای مقابله با یبوست بارداری میوه، سبزیجات، نان و غلات سبوس دار، حبوبات و آلوخشک بیشتری مصرف کنید، چون حاوی فیبر بوده و به دفع راحت کمک می کنند. علاوه براین لازم است که به میزان کافی آب بنوشید. درست است که این کار باعث می شود هر 5 دقیقه به دستشویی بروید، اما نوشیدن دو لیتر آب در روز جزو ملزومات این دوره است.

احتمالا از صدای خر و پف شبانه همسرتان شاکی بودید. اکنون نوبت شما رسیده است که خر و پف کنید. خجالت نکشید شما تقصیری ندارید. بارداری تمام می شود و همه این ماجراها به خاطرات خوش زندگی می پیوندند. احساس احتقان که باعث ایجاد صدای خروپف می شود، نتیجه جریان خونی است که در بدن افزایش پیدا کرده است. باید بدانید که در دوره بارداری میزان خون بدن تان به میزان 50 درصد افزایش پیدا می کند و این مسئله به همراه هورمون های بارداری باعث تورم غشای مخاط می شود.

بهترین روش برای کاهش خروپف، افزایش مصرف آب است. باز هم می دانیم که مشکل دستشویی رفتن دارید، اما مصرف مایعات باعث بهبود جریان خون می شود. البته نصب دستگاه بخور نیز به خواب راحت کمک می کند که راحت تر نفس بکشید.

فوران بزاق
یکی دیگر از علائم عجیب بارداری، افزایش ترشح بزاق است. نیاز به «تف کردن» یکی از مسائل آزاردهنده برای خانم ها است، بویژه اینکه گاهی آب جمع شده در دهان، آنها را از خواب شبانه نیز بیدار می کند. فوران بزاق نیز به نوعی به هورمون ها و حالت تهوع صبحگاهی مربوط می شود. افزایش بیش از حد بزاق را «پتیالسیم» می نامند.

برای تسکین این مشکل، از مصرف زیاد نشاسته در برنامه غذایی خود بپرهیزید و در طول روز جرعه جرعه آب بنوشید. همچنین از استفاده از دهانشویه ها خودداری کنید، چون باعث خشکی دهان می شوند.

یادتان باشد …
یادتان باشد «هر که در این بزم مقرب تر است/جام بلا بیشترش می دهند». حس مقدس مادری، برتر از همه سختی ها است. تمام این دردسرها موقت هستند و به زودی از بین می روند. نه نگران باشید و نه بترسید. به هدیه ای که قرار است از خدا بگیرید فکر کنید و از دوران بارداری تان لذت ببرید.

 

منبع:tebyan.net

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا