خواص مواد غذاییعلمی ، سلامت و پزشکی

خواص انواع کدو

kadoo02

نام انگلیسی: Giraumon

از خانواده : Cucurbitaceae

نام های رایج: قرع، یقطین

کدو گیاهی است علفی و یک ساله برگ های آن قلبی، پهن، با دمبرگ بلند پوشیده از کرک زبر، گیاهی خزنده است و گل های آن زرد رنگ به صورت گل ماده و گل نر بر روی یک پایه قرار دارد، ریشه باریک و بلند و کمی شیرین و سکر آور است.

انواع مختلف کدو عبارتند از :

کدو حلوایی با نام علمی: Cucurbita melo popo

کدو تنبل با نام علمی: Cucurbita Maxima L

کدو تخمی با نام علمی: Cucurbita melo

کدو مسمایی بت نام علمی: Cucurbita pepo

کدو صراحی با نام علمی: Legenaria siceraria (Mol.) standi

تخم کدو حاوی مواد روغنی، هتروزیدی به نام په پونوزید، قندهای گوناگون، پکتین ، پروتئین های مختلف، فسفات ها، فیتین، هیدروکربوری به نام ملین و استرول می باشد.

خواص و اثرات دارویی : کدو طبق نظر حکمای طب سنتی سرد و تر است. کدو دارای اثرات ضد کرم کدو (دانه)، خنک کننده ، مرطوب کننده، باز کننده مجاری، سریع الهضم ، خونساز، تصفیه کننده خون، و قسمت گوشتی آن دارای اثرات ملین، ادرار آور، مغذی ، نرم کننده، رفع یبوست، رفع سوء هضم، همچنین ضد کرم تنیا، تونیک، تونیک اعصاب (روغن تخم)، می باشد.

نسخه: تخم آن برای درمان درد دندان و ورم لثه نافع است. گل و میوه گیاه به عنوان ضد سم استفاده می شود. گوشت آن برای تسکین سرفه خوردن می شود و در استعمال خارجی گوشت له شده میوه آن را به عنوان ضُماد خنک کننده در موارد تب های خیلی شدید روی سر و پاهای بیمار می اندازند.

محلول حاصل از دانه مغز کدو در آب یا شیر که در اثر حرارت پخته شده باشد واجد اثر آرام بخشی بوده و در رفع بی خوابی و تسکین درد ناشی از التهاب مجاری ادرار موثر واقع می گردد.

کدو صراحی دارای خواص آنتی لیتیک (ضد تشکیل سنگ در بدن) ، قی آور، مسهل است. از گوشت میوه آن به صورت ضُماد روی محل سوختگی و التهاب و جوش و کورک می اندازند.

از کدو حلوایی مربایی تهیه می کنند که مقوی بدن و مقوی اعصاب است. پوست کدو حلوایی را گرفته و بسوزانید تا سیاه شود و سپس در مقدار سرکه مخلوط کرده و به عنوان درمان پیسی یا برص هر روز چند مرتبه در محل بمالید تا بهبودی کامل حاصل شود.

خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی، تشنج، غم و غصه و خمودگی اعصاب بسیار مفید است.

طرز تهیه روغن کدو: آب قسمت گوشت دار کدو را گرفته با ربع آن روغن کنجد مخلوط نموده آنقدر می جوشانید تا آب کدو بخار شده مقدار روغن باقی بماند. چنین فرآورده ای را روغن کدو نامند.

آثار کدو تنبل که در مکزیک یافت شده است، نشان می دهد که از 4 سال قبل، از آن به عنوان یک ماده غذایی خوب به کار می رفته است. گیاه درمان گره تخم های کدو مسمایی را برای دفع کرم تجویز می نمایند. عمل شبیه هورمونی این گیاه، برای درمان اختلالات پروستات مفید است.

kadoo03

امتیاز شما به این مطلب
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا