تغذیه و رژیم

اگر زخم معده دارید، این خوراکی‌ها را نخورید

روزنامه آرمان امروز: شایع‌ترین نشانه ابتلا به زخم‌معده درد در معده است.اسید معده و همچنین خالی بودن معده موجب تشدید درد می‌شود. از دیگر نشانه‌های زخم‌معده می‌توان به احساس سیری، نفخ، عدم تحمل غذاهای چرب، سوزش سردل، ضعف، از دست دادن اشتها، و کاهش وزن غیر قابل توضیح اشاره کرد.

 

در صورت سیگار کشیدن، مصرف غذاهای تند، و یک زندگی پر استرس خطر رنج کشیدن از زخم‌معده افزایش می‌یابد.اگر فکر می‌کنید به زخم‌معده مبتلا شده‌اید، مراجعه به پزشک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

پزشک ممکن است برای درمان عفونت باکتریایی آنتی‌بیوتیک تجویز کند و مصرف ضداسیدها را برای کاهش میزان اسید در دستگاه گوارش توصیه نماید.به‌طور همزمان، فرد باید بر آن چه مصرف می‌کند نیز نظارت داشته باشد.

 

یک رژیم غذایی مشخص برای زخم‌معده وجود ندارد، اما شما می‌توانید با خوردن مواد غذایی مشخص شدت نشانه‌ها را به حداقل برسانید و بهبودی سریع‌تری را تجربه کنید. در ادامه با برخی غذاها که در صورت ابتلا به زخم‌معده باید از آنها پرهیز کرد ، معرفی می‌شوند.

 

 

اگر زخم معده دارید، این خوراکی ها را نخورید
نمک و غذاهای شور

مصرف زیاد نمک با خطر افزایش یافته زخم‌معده مرتبط است. در حقیقت، اگر به زخم‌معده مبتلا هستید، شما باید از افزودن نمک بیشتر به غذای درون بشقاب خود پرهیز کنید و به برچسب مواد غذایی توجه داشته باشید تا نمونه‌هایی با میزان سدیم پایین را انتخاب کنید. نمک مصرفی بیشتر به معنای تشدید نشانه‌های زخم‌معده موجود است.یک رژیم غذایی سرشار از نمک می‌تواند فعالیت ژنی در باکتری پیلوری را موجب شود و آن را خطرناک‌تر سازد و بر همین اساس، احتمال رنج بردن از نشانه‌های شدید زخم‌معده را افزایش دهد.

غذاهای تند

اینکه غذاهای تند و پر ادویه می‌توانند موجب شکل‌گیری زخم‌معده شوند، یک تصور اشتباه رایج است. با این همه، غذاهای تند مانند فلفل‌های تند و چاشنی‌ها می‌توانند پوشش معده را تحریک کنند و در نتیجه موجب تحریک زخم‌معده موجود شوند. از این رو، غذاهای تند و اسیدی می‌توانند به بدتر شدن نشانه‌های زخم‌معده در برخی افراد منجر شوند.با این همه،تمام انواع چیلی‌ها و فلفل‌ها برای زخم‌معده بد نیستند. دانشمندان معتقدند که ماده فعال کپسایسین موجود در فلفل قرمز مانند فلفل کاین،ممکن است به مهار ترشح اسید به‌جای تحریک آن کمک کنند.

قهوه

اگر در پی بهبود زخم‌معده هستید، زمان آن فرا رسیده تا میزان مصرف قهوه و دیگر محصولات کافئین‌دار را کاهش دهید.در شرایطی که قهوه موجب زخم‌معده نمی‌شود، اما موجب تحریک زخم‌معده موجود می‌شود.قوه حاوی کافئین و دیگر موادی است که می‌توانند به افزایش ترشح اسید معده منجر شوند.همچنین، قهوه می‌تواند فرایند تخلیه معده را تسریع کند که ممکن است به عبور سریع‌تر از حالت عادی محتوای بسیار اسیدی معده از روده کوچک منجر شود.

گوشت قرمز

افراد مبتلا به زخم‌معده باید از خوردن گوشت قرمز پرهیز کنند.گوشت قرمز سرشار از چربی و پروتئین است و زمان بیشتری برای گوارش نیاز دارد. از آنجایی که گوشت قرمز مدت زمان بیشتری در معده باقی می‌ماند،ژاسید بیشتری برای گوارش آن ترشح می‌شود.اسید بیشتر در معده می‌تواند پوشش معده را تحریک کند و نشانه‌های زخم‌معده را تشدید کند.گوشت قرمز حتی می‌تواند پوشش داخلی روده را نیز تضعیف کند که فرایند گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

شیر و دیگر محصولات لبنی

برای برخی افراد ممکن است نوشیدن یک فنجان شیر سرد و خامه‌ای تسکین موقت را به‌همراه داشته باشد، اما در حقیقت این کار نشانه‌های زخم‌معده را بدتر می‌سازد.شیر کامل همانند بسیاری دیگر از محصولات لبنی سرشار از چربی است که می‌توانند نشانه‌های فعلی را تشدید کنند. همچنین، پروتئین موجود در شیر می‌تواند تولید اسید معده بیشتر را به‌همراه داشته باشد که وخیم‌تر شدن شرایط زخم‌معده را در پی دارد.

نوشیدنی‌های گازدار

هر نوع از نوشیدنی‌های گازدار می‌تواند تحریک پوشش داخلی معده و روده کوچک را موجب شود که زخم در آنها شکل می‌گیرد. بیشتر نوشیدنی‌های گازدار حاوی اسید سیتریک به‌عنوان یک ماده نگهدارنده و طعم‌دهنده هستند که اسیدیته نوشیدنی را افزایش می‌دهند. در نتیجه، هنگامی که این نوشیدنی‌ها را مصرف می‌کنید، میزان اسید معده می‌تواند بیشتر از آن چیزی شود که به‌طور طبیعی برای عملکردی درست و روان نیاز است.

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button