کودک را یکدفعه از شیر نگیرید!
مادرانی که قصد از شیر گفتن کودک خود را دارند باید زمان مناسبی را برای اینکار در نظر بگیرند
زدن چسب زخم و تلخ کردن سر پستان، یا فلفل زدن به آن برای از شیر گرفتن کودک اصلا کار درستی نیست. به این دلیل که این اولین تجربه کودک در رها کردن چیزی است که به آن وابسته است و در روحیه او تاثیر منفی خواهد داشت، بنابراین برای پایان دادن به شیردهی، مادران باید صبر و حوصله فراوانی داشته باشند.
دکتر حکیم شوشتری گفت: مادرانی که قصد از شیر گفتن کودک خود را دارند باید زمان مناسبی را برای اینکار در نظر بگیرند، کودک باید حداقل یکسال شیر خورده باشد، پس از آن در صورتی که کودک شیرخوار به اندازه کافی میتواند از غذای کمکی و شیر با لیوان تغذیه شود، مادر میتواند به تدریج شروع به کم کردن تعداد دفعات شیردهی کند، لازم به ذکر است ، تابستان فصل مناسبی برای گرفتن کودک از شیر نیست و ممکن است کودک با مشکلات گوارشی مواجه شده و تاثیر سوئی بر سلامت جسمی کودک بگذارد.
به گفته ایشان برای قطع شیردهی حداقل یک ماه زمان لازم است و در این مدت باید سعی شود تعداد و زمان شیردهی به تدریج کمتر شود، به طور مثال اگر در هر شیردهی ده دقیقه کودک شیر مادر میخورد زمان را به پنج دقیقه کاهش دهد.
برای قطع شیردهی حداقل یک ماه زمان لازم است
ایشان اظهار داشت: جدا کردن کودک از شیر مادر در زمانی باید آغاز شود که دور از هر گونه استرس و ناراحتی برای مادر و کودک باشد، از شیرگرفتن با کارهای مهم دیگر همزمان نباشد، به عنوان مثال در جابهجایی منزل، تغییر شغل و یا با مراحل تکاملی رشد کودک مثل دندان در آوردن، نباید به هیچ وجه تداخل داشته باشد، در غیر این صورت قطع شیردهی موفقیت آمیز نخواهد بود و مادر و کودک دچار مشکل خواهند شد.
وی افزود: معمولا از میزان وابستگی کودک مشخص میشود که میتوان شیردهی را کاهش و متوقف ساخت یا نه، در زمانی که مراحل پایان دادن به تغذیه از شیر مادر طی میشود، مادر باید سعی کند حواس کودک را با دادن اسباب بازی و وسایل سرگرم کننده پرت کند.
این فوق تخصص روانشناسی کودک با بیان این که در طول این دوران کودک باید کمتر متوجه مادر باشد افزود: مادر باید سعی کند با بازی کردن با کودک حواس او را پرت کند تا کمتر به سراغ مادر برای مکیدن شیر برود. همچنین در زمانهایی که کودک از مادر درخواست میکند که به او شیر دهد تا جایی که ممکن است، شیردهی را به تاخیر بیندازد مثلا بگوید شب موقع خواب به تو شیر میدهم.
حکیمشوشتری با بیان اینکه بسیاری از کودکان در زمان خوابیدن عادت دارند با مکیدن پستان مادر بخوابند توضیح داد: در این مدت باید روش خواب را تغییر داد و یا از شخص دیگری برای مدتی بخواهند که به جای مادر کودک را بخواباند، همچنین دادن غذا و یا شیر با لیوان بهتر است توسط شخص دیگری باشد، لازم به ذکر است برخی از کودکان بعد از اینکه از شیر گرفته میشوند، تا سه الی چهار سالگی هم ممکن است تمایل داشته باشند که به سینه مادر دست بزنند، در این صورت نباید با کودک برخورد جدی داشت و به او سخت گرفت.
ایشان اظهار داشت: لازم به ذکر است کودک پس از اینکه از شیر گرفته شد، بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به ابراز محبت مادر دارد، بنابر این مادر باید بیشتر او را نوازش کرده، در آغوش بگیرد و با بازی کردن با او ارتباط عاطفی بیشتری با وی برقرار کند.
منبع: سلامت آنلاین
منبع:
http://www.beytoote.com/health/child-succulent/baby4-catching-milk.html
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.