خواص روغن دنبه + میزان مصرف روغن دنبه
قسمتی از ترکیبات دنبه که به آن تالو می گویند برای بدن مفید است
روغن دنبه یکی از روغن هایی است که برخی آن را مفید و برخی مضر می دانند. در این مطلب به بررسی روغن دنبه از دیدگاه متخصص تغدیه می پردازیم.
آیا روغن دنبه بخوریم؟
متخصص تغذیه پیشگیری و درمان چاقی ایران در واکنش به گرایش زیاد برخی افراد به مصرف روغن دنبه حیوانی گفت: اگر چه استفاده محدود از روغن دنبه خالی از فایده نیست، اما مصرف بیش از حد آن موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت افراد می شود.
بدن به تمام انواع روغن ها احتیاج دارد، اما به نسبت معینی باید از آن استفاده کرد. در گذشته ۴۰ تا ۴۵ درصد انرژی مورد نیاز از طریق مصرف چربی ها دریافت می شد، اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که می توان سطح مقدار انرژی حاصل از درشت مغذی ها را به ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش داد.
با این کاهش انتظار می رفت از آمار بیماری های قلبی و عروقی کاسته شود، اما متاسفانه با وجود برآوردهای صورت گرفته، این اتفاق رخ نداد و این بار بجای چربی ها، منابع قندی تصفیه شده و فست فودها وارد عرصه تغذیه مردم شدند که آثار تخریبی و مضر بسیار گسترده ای بر سلامت انسان ها دارد. در نتیجه، رفته رفته به میزان بیماری ها افزوده شد و هم اکنون آمار بیماری های غیرعفونی بیش از بیماری های عفونی است.
قسمتی از ترکیبات دنبه که به آن تالو* می گویند برای بدن مفید است، با این حال، نباید میزان استفاده از آن از هفت درصد تجاوز کند که اگر به همین میزان از دنبه استفاده کرد، حتی موجب کاهش کلسترول بدن نیز می شود.
کلسترول گرچه جزو ترکیبات بسیار مورد نیاز بدن است که البته ۸۰ درصد آن توسط خود کبد ساخته می شود تا هورمون های مهم بدن را که پایه استروئیدی دارند، بسازد، اما فراتر از آن منجر به افزایش کلسترول توتال که در بردارنده LDL یا کلسترول بد، HDL یا کلسترول بد و VLDL یا چربی خون است می شود.
در نتیجه اگر به استفاده از روغن های حیوانی بسنده شود، اگرچه ترانس ندارند، اما موجب افزایش LDL که کلسترول ناسالم بدن است می شود و زمینه را برای ابتلای فرد به بیماری مهلک فشار خون فراهم می کند.
فشار خون، بیماری فاقد علامت و مرگبار است و متاسفانه زمانی فرد متوجه آن می شود که یا کلیه اش را از دست داده، یا چشمش آسیب دیده و یا قلبش به مرحله ای از نارسایی رسیده که برگشت ناپذیر است.
این که در گذشته روغن حیوانی بیش از حد استفاده می شد و افراد هم سالم بودند، علت این بود که فعالیت زیادی داشتند و هوا نیز سالم بود، اما شرایط فعلی با گذشته بسیار تفاوت کرده است. بنابراین برای داشتن یک زندگی سالم باید سه اصل طلایی تغذیه یعنی تعادل، تنوع و تناسب را مورد توجه قرار دهیم. تناسب یعنی افراد بسته به سن و جنس به تغذیه مشخصی نیاز دارند و در تعادل نیز در عین این که از غذاخوردن لذت می بریم و گرسنگی را مرتفع می کنیم، باید در حد متعادلی حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، ریز مغذی ها، و فیبرهای محلول و غیر محلول و آنتی اکسیدان ها باشد.
* روغن تالو : نوع تصفیه شده چربی گاوی یا گوسفندی است که از روغن پیه عمل آوری شده و در دمای اتاق جامد می باشد.
منبع : salamatonline.ir
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.