خواص لیمو شیرین
لیموشیرین، گونه ای لیمو است با نام علمی (limetta Citrus) و از گونه (dulcis) جمعاVar. Dulcis limonum Citrus . میوه آن شیرین و درشت است و آبش به عنوان تب بر به بیماران تبدار داده می شود.
خواص لیموشیرین:
ـ غنی از عناصر قلیایی است.
ـ لیمو حاوی مقدار زیادی اسیدسیتریک و ویتامین C می باشد.
ـ مقدار زیادی فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارد.
ـ حالت تازه کنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا می کند.
ـ عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری می کند.
ـ لیمو یک ماده شدیداً قلیایی است.
ـ مصرف لیموشیرین در آنفلونزا و افرادی که دچار تب ناشی از بیماری شده اند، توصیه می شود. چرا که این میوه خاصیت سم زدایی داخل بدن را از خود نشان داده است.
ـ لیمو باعث حفظ کلسیم بدن می شود.
ـ مصرف لیمو در زمان زکام و گلودرد بسیار موثر است.
ـ در طب سنتی از لیموشیرین به عنوان میوه ای خنک کننده یاد می کنند که برای رفع التهاب و عطش بیماران تب دار توصیه می شود.
حجم زیادی از لیموشیرین را آب تشکیل می دهد و به همین دلیل این میوه خاصیت ادرار آور و همین طور ملین دارد.
ـ مرکبات و از جمله لیموشیرین، سرگیجه را برطرف می کند.
خواص درمانی لیموشیرین
لیموشیرین حاوی مواد مغذی مفیدی همچون ویتامین B و C و ریزمغذی ها، آنتی اکسیدان ها و فلاوونویید است که کاربردهای متفاوتی در حفظ سلامت بدن دارند.
ویتامین B و انواع ریزمغذی های مفید مانند عنصر “سلنیوم” در لیموشیرین موجب به حداقل رسیدن جمعیت رادیکال های آزاد موجود در ناحیه آسیب دیده معده می شود.
یک متخصص تغذیه می گوید لیموشیرین غنی از عناصر قلیایی است و حالت تازه کننده دارد و اگر در چای ریخته شود طعم مطبوعی به چای می بخشد.
این میوه در درمان سرماخوردگی و تب ناشی از بیماری توصیه شده است و خاصیت سم زدایی از بدن دارد.
در طب سنتی از لیموشیرین به عنوان میوه ای خنک و مفید در رفع التهاب و تشنگی یاد می شود.
ارزش مواد غذایی لیموشیرین:
ارزش غذایی 100 گرم لیموشیرین که معادل یک عدد لیموشیرین بزرگ است حاوی 8/29 کالری، 74/0 گرم پروتئین 5/10 گرم قند 14/0 گرم چربی 8/2 گرم فیبر 10 میکروگرم اسیدفولیک 150 میلیگرم پتاسیم و 53 میلیگرم ویتامین C است.
ترکیبات لیموشیرین
اسیدسیتریک و ویتامین C : مهمترین ترکیبات قابل توجه لیموشیرین، اسیدسیتریک و ویتامین سی است. چنانچه فردی دو عدد لیموشیرین متوسط در طول روز بخورد عملاً ویتامین سی مورد نیاز روزانه بدنش تامین شده است.
مزیت لیموشیرین در مقایسه با پرتقال این است که با کالری کمتری نسبت به پرتقال سی را به بدن می رساند.
نقش پیشگیری کننده ویتامین سی موجود در این میوه از بروز سرماخوردگی و سرطان ها به اثبات رسیده است.
در صورت مصرف میوه لیموشیرین با پوست داخلی مقدار 77 گرم ویتامین سی به بدن می رسد. در حالی که مصرف آن بدون پوست داخلی، فقط دارای 53 میلی گرم ویتامین سی است.
بنابراین توصیه شده است که لیموشیرین را با پوست داخلی مصرف کنند.
پتاسیم: پتاسیم به مقدار قابل توجیه در لیموشیرین یافت می شود، این عنصر از جمله ترکیباتی است که می تواند از بروز بیماری قلبی ـ عروقی پیشگیری کند و همچنین بین آب و الکترولیت های بدن تعادل برقرار نماید.
اسید فولیک: اسیدفولیک موجود در لیموشیرین نسبت به میوه های دیگر بیشتر است و نقش موثری در پیشگیری از کم خونی ایفا می کند.
افرادی که مبتلا به کم خونی به خصوص کم خونی از نوع اسید فولیک هستند باید این میوه را مصرف کنند.
کلسیم : این میوه از میوه های پرکلسیم محسوب می شود و در جلوگیری از پوکی استخوان به خصوص در زنان نقش موثری را ایفا می کند.
همچنین لیموشیرین حاوی مقادیر زیادی فسفر، منیزیم و سدیم است.
ـ پزشکان مصرف روزانه یک لیموشیرین را به کلیه مبتلایان به ناراحتی معده توصیه می کنند و خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع کرده اند.
چرا لیموشیرین ، تلخ است؟!
علت تلخی لیموشیرین، وجود موادی به نام نارنجین و لیمونین است.
یک کارشناس بیوشیمی و استاد دانشگاه درباره تلخی لیموشیرین می گوید: هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی مانند میوه بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد در معرض هوا قرار گیرد، طعم آن به تلخی می گراید.
وی می گوید هنگامی که لیموشیرین را برش می زنیم، لیمونن و نارنجین موجود در آن با اکسیژن هوا ترکیب شده و تلخ می شود.
در بین مرکبات، نارنج و لیمو هر دو این خاصیت را دارند و هر چه درجه شیرینی یک میوه بیشتر باشد تلخی خود را بیشتر نشان می دهد. این کارشناس می گوید تلخی این میوه اثر منفی بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و این ویژگی جزء طبیعت این میوه محسوب می شود.
لیموشیرین مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگین تر باشد، پرآب تر است.