۶ کلید طلایی برای حل اختلافات زندگی مشترک
در هر زندگی مشترکی اختلاف و مشاجره وجود دارد
یک اصل مهمی که روانشناسان به آن معتقدند این است که: «در هر زندگی مشترکی اختلاف و مشاجره وجود دارد. اگر دیدید زوجی با هم هیچ مشکلی ندارند بدانید که یکی از آنها حرفش را نمیزند»!
از قدیم هم گفتهاند دعوا نمک زندگی است. البته این بدین معنی نیست که زن و شوهر را تشویق به دعوا کنند یا توصیه کنند برای در آمدن از یکنواختی در زندگیتان به مشاجره بپردازید.
در واقع این جملهای که از قدیمیها به جا مانده، معنی این را میدهد که با مشاجراتی که در طول زندگی مشترک اتفاق میافتد به عنوان یک معضل غیرقابل حل نگاه نکنید. از آن مهمتر موقع رخ دادن اختلافات نباید با سکوت آنها را روی هم تلنبار کرد. چیزی که لازم است این است که زوجها، اصول و مهارتهای لازم برای حل مسائل زندگی مشترک را یاد بگیرند. یادتان باشد که هر چیزی اصولی دارد، حتی دعوا کردن. در این مطلب به شما میگوییم چطور میشود اختلافات را به شیوه درست حل کرد.
۱)سکوت نکنید:
متاسفانه جرقه پدید آمدن اختلافات از سکوت کردن به وجود میآید. بدین صورت که اگر دلخوری و ناراحتی برای یکی از زوجین پیش آید، آن فرد به هر دلیلی از حرف زدن در مورد آن طفره میرود. همین امر باعث میشود مشکلات روی هم تلنبار شود و موقع بروز آنی آنها، هیجانات به صورت ناخوشانیدی بروز داده شوند. متاسفانه به هر دلیلی از کودکی به ما آموزش داده نشده است که بدون هیچگونه ترسی از احساسات واقعی خود حرف بزنیم. گاهی هم افراد تصور میکنند مشکلشان آنقدر اهمیت ندارد که بخواهند در مورد آن حرف بزنند.
اما اگر یک اتفاق از سوی فرد مقابلتان، ذهن شما را مشغول کرد باید حتما آن را با شریک زندگیتان در میان بگذارید. مثلا اگر از خانواده همسرتان رنجیده شدید و احساس خشم میکنید، میتوانید بهجای اینکه از این احساس خود به دوستتان بگویید، آن را با همسرتان در میان بگذارید.
به او بگویید که مثلا فلان حرف پدرشوهر یا مادر شوهرتان شما را دلخور کرده است. شاید درنهایت جواب مشخصی نگیرید، اما همین که هر دو نفرتان به این احساس مشترک برسید که مشکلتان را باید بهاتفاق همدیگر حل کنید و پشتهم باشید، پیشرفت بزرگی است.
۲( تهاجمی برخورد نکنید:
موقع مشاجره کردن نباید همدیگر را سرزنش کرد. بهکار بردن جملاتی مثل: «تو همیشه اینجوری هستی»، «هیچوقت درک نمیکنی»، «چقدر عصبانیم میکنی» و از این دست عباراتی که بار سرزنشی دارند، بپرهیزید. در عوض میشود حال و احساسات خود را به صورت گزارش برای طرف مقابلتان بیان کنید. مثل: «خیلی عصبانی میشوم وقتی اینجوری برخورد میکنی». توجه به جزئیات برخورد کردن در مشاجرهها میتواند تا حد زیادی به حل اختلافات کمک کند. به این توافق برسید که گاهی ممکن است در برخی از مسائل با یکدیگر توافق نداشته باشید که باید در مورد آنها باهم صحبت کنید. همین که یاد بگیرید با بعضی از تفاوتهای همدیگر کنار بیایید و پارهای از رفتارها و عقاید همدیگر را که اذیتتان میکنند بپذیرید، رابطهتان تا حد زیادی بهبود پیدا خواهد کرد.
زوجها باید اصول و مهارتهای لازم برای حل مسائل زندگی مشترک را یاد بگیرند
۳(بدگویی نکنید:
وقتی ما از کسی دلخور میشویم، خشمگین شدن یکی از احساسات پررنگیست که درون ما خودش را نشان میدهد. گاهی برای رهایی از احساسات منفی خود، آن حس و حال خود را با دیگران مطرح میکنیم. گاهی تلفن دست میگیریم و از سیر تا پیاز مشاجره خود را برای دوستمان میگوییم و گاهی هم احساسات و هیجانات خود را در غالب کلمه در صفحات مجازی خود منتشر میکنیم. علنی کردن مشکلات زندگی شخصیمان به این صورت، باعث تحقیر شدن آن رابطه میشود. این را به یاد داشته باشید که بعد از مدتی شما فراموش میکنید که روزی چنان حسی داشتید و با شریک زندگیتان دچار مشکل شدید، اما افرادی که در مورد مشکلتان با آنها صحبت کردهاید هیچگاه فراموش نمیکنند.
۴( محرم اسرارتان را درست انتخاب کنید:
همه ما در طول زندگی دوستی داریم که احساساتمان را با او در میان میگذاریم. وقتی دچار مشکل با همسرتان میشوید این نکته را فراموش نکنید که گاهی حرف زدن از اختلافاتتان با شخص سومی، شاید اوضاع را بدتر کند. چراکه شاید شخص مقابل بیشتر سنگ جلوی پایتان بیندازد و بین شما و همسرتان را بهم بزند. البته شایدگاهی نیت شخص دوبهم زنی نباشد. شاید تمام حق را به شما که دوستش هستید دهد و این باعث میشود شما خود را بدون نقص ببینید و مقصر تمام و کمال اختلافات را همسرتان بدانید. هنگام انتخاب محرم اسرار برای بازگو کردن مشکلات رابطهتان، اول مطمئن شوید که شما را بهخوبی میشناسد، واقعا نگران شماست، بیطرف است و بهجای آنچه دوست دارید بشنوید، واقعیت را به شما خواهد گفت.
۵) رابطه را بهبود دهید نه صدمه:
همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، مشاجره و اختلاف از اجزاء جدانشدنی روابط هستند. بحث و اختلاف به خودی خود رابطه را به خطر نمیاندازند. چیزی که منجر به تهدید یک رابطه میشود، نوع واکنش شما در مقابل این مشاجرات است. فرق زوج موفق و ناموفق در این است که زوجهای موفق، توانایی حل کردن مشکلات و سپس رها کردن آنها را دارند. این افراد بیشتر از هرچیزی روی حل مشکلشان تمرکز میکنند. حتی هنگامی که ناراحت هستند، راههایی پیدا میکنند که در حین ناراحت بودن از همسرشان دور نشوند. اختلاف نظرها به شما و همسرتان فرصت میدهد که مسائل را شناسایی کنید، به آنها رسیدگی کنید و روی بهتر شدن خودتان و رابطهتان کار کنید تا پیشرفت نمایید.
۶) کمالگرا نباشید:
از اینکه گاهی با همسرتان به مشاجره برمیخورید، خودتان را سرزنش نکنید. مطمئن باشید این اتفاق در زندگی همه زوجها میافتد. مخصوصا سالهای اول ازدواج که افراد کم تجربه و حساستر هستند.
با این دید وارد زندگی نشوید که قرار است سرتاسر زندگی بدون هیچ اختلافی پیش رود. روی همه چیزهای باارزش رابطهتان و همچنین هر آنچه که خوب پیش میرود، بیشتر تأکید کنید.زندگیتان را با تمام کم و کاستیهایش بپذیرید و با حس قدردانی زندگی کنید.
منبع: salamatnews.com
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.