آغوز ، اولین غذای نوزاد
اولین ماده غذایی که نوزاد شیرخوار دریافت می کند آغوز است. آغوز، غلیظ و زرد رنگ بوده و شکل ظاهری آن از مادری تا مادر دیگر متفاوت است.
آغوز حاوی مواد مغذی فراوان و عوامل ایمن بخش است که شیرخوار را بر علیه بسیاری از عفونت ها محافظت می نماید. آغوز خواص ضد ویروسی قوی دارد، حاوی عواملی است که به باکتریها حمله می کند، سیستم ایمنی نوزاد را تقویت می کند و منبع مهمی از ویتامین A می باشد.
همچنین آغوز دارای فاکتورهای رشد است که باعث تحریک روده نارس کودک شده و فاکتورهای رشد روده نوزاد را برای هضم و جذب شیر آماده می کند و از جذب پروتئین های غیرقابل هضم جلوگیری می نماید.
تعداد گلبولهای سفید و مقدار عناصر ضد عفونی و ضد میکروبی موجود در آغوز دهها، صدها و بعضاً هزاران برابر شیر مادر است و لذا به مادران توصیه می شود تا آنجا که می توانند آغوز را تمام و کمال به نوازدشان بدهند و شیردهی را هر چه زودتر بعد از تولد و به دفعات مکرر و مطابق میل شیرخوار، آغاز نمایند. این طریق شیردهی باعث می شود بعد از چند روز شیرکامل در پستانها جریان پیدا کند.
سپاس از شما
سلام و احترام
سپاس از شما مخاطب گرامی
سلام و درود. مطلب مفیدی بود. بسیار بهره گرفتم.
سلام و احترام
سپاس از شما مخاطب گرامی
مفید بود
سلام و احترام
سپاس از شما مخاطب گرامی
چقدر خوب آغوز برای نوزاد ، آغوز اولین غذای نوزاد امیدوارم همه نوزادها بتونند از این غذای خوب استفاده کنند.
بسیار عالی