خواص گیاه ریحان
نام علمي اين گياه Ocimum basilicumL. است و به تيره لبديسان تعلق دارد . ريحان يا صعتر هندي از هند منشاء مي گيرد . اين گياه با نعناع ، مرزه ، صعتر رسمي (ككليك اوتي) شباهت و قرابت دارد . ريحان در ايران يكي از سبزيها مهم خوراكي است و بحالت نيمه وحشي نيز در برخي نقاط مي رويد . اين گياه بسيار معطر است و بصورت بوته كوچكي با ارتفاع پانزده تا بيست سانتيمتر مي رويد . برگ هاي آن بريدگي هاي ظريفي دارند و گل آن برنگ سفيد تا گلي رنگ است . علاوه بر برگ و ساقه ريحان كه بعنوان سبزي خوراكي مصرف مي شود . براي كساني كه عصباني هستند . براي بچه ها ، و اشخاص بد خواب و جهت كساني كه مبتلا به سر گيجه ، كواليك ، سرفه ، آنژين و سياه سرفه هستند بسيار مفيد است و در مورد سر درد هاي عصبي و ناشي از گاسترين تاثير دارد . مصرف يك دمكرده خوب ريحان ، خواب آرام يك شب را تامين مي كند . گفته مي شود مصرف ريحان موجب زياد شدن شير زنان شيرده مي شود و شستشوي دهان با جوشانده آن ورم لثه و دهان را بهبود مي بخشد .
دمكرده ريحان
براي رفع ناراحتي هاي ميگرن ، سرفه ، آنژين ، عصبانيت و اضطراب مقدار سي تا چهل گرم از برگ و گل خشك شده ريحان را در يك ليتر آب دم مي كنند و روزانه دو سه فنجان مي نوشند.
جوشانده ريحان
جوشانده ريحان محرك و تقويت كننده ترشح شير در مادران است .
جوشانده غليظ ريحان
براي شستشوي دهان در مورد ورم لثه و دهان دو دو مشت از ريحان در يك ليتر آب مي جوشانند.