خواص مواد غذاییعلمی ، سلامت و پزشکی

خواص گیاه ریحان

reyhan

نام علمي اين گياه Ocimum basilicumL. است و به تيره لبديسان تعلق دارد . ريحان يا صعتر هندي از هند منشاء مي گيرد . اين گياه با نعناع ، مرزه ، صعتر رسمي (ككليك اوتي) شباهت و قرابت دارد . ريحان در ايران يكي از سبزيها مهم خوراكي است و بحالت نيمه وحشي نيز در برخي نقاط مي رويد . اين گياه بسيار معطر است و بصورت بوته كوچكي با ارتفاع پانزده تا بيست سانتيمتر مي رويد . برگ هاي آن بريدگي هاي ظريفي دارند و گل آن برنگ سفيد تا گلي رنگ است . علاوه بر برگ و ساقه ريحان كه بعنوان سبزي خوراكي مصرف مي شود . براي كساني كه عصباني هستند . براي بچه ها ، و اشخاص بد خواب و جهت كساني كه مبتلا به سر گيجه ، كواليك ، سرفه ، آنژين و سياه سرفه هستند بسيار مفيد است و در مورد سر درد هاي عصبي و ناشي از گاسترين تاثير دارد . مصرف يك دمكرده خوب ريحان ، خواب آرام يك شب را تامين مي كند . گفته مي شود مصرف ريحان موجب زياد شدن شير زنان شيرده مي شود و شستشوي دهان با جوشانده آن ورم لثه و دهان را بهبود مي بخشد .

دمكرده ريحان 

براي رفع ناراحتي هاي ميگرن ، سرفه ، آنژين ، عصبانيت و اضطراب مقدار سي تا چهل گرم از برگ و گل خشك شده ريحان را در يك ليتر آب دم مي كنند و روزانه دو سه فنجان مي نوشند.

جوشانده ريحان
جوشانده ريحان محرك و تقويت كننده ترشح شير در مادران است .

جوشانده غليظ ريحان
براي شستشوي دهان در مورد ورم لثه و دهان دو دو مشت از ريحان در يك ليتر آب مي جوشانند.

امتیاز شما به این مطلب
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا