خواص مواد غذاییعلمی ، سلامت و پزشکی

خواص گیاه ریحان

reyhan

نام علمی این گیاه Ocimum basilicumL. است و به تیره لبدیسان تعلق دارد . ریحان یا صعتر هندی از هند منشاء می گیرد . این گیاه با نعناع ، مرزه ، صعتر رسمی (ککلیک اوتی) شباهت و قرابت دارد . ریحان در ایران یکی از سبزیها مهم خوراکی است و بحالت نیمه وحشی نیز در برخی نقاط می روید . این گیاه بسیار معطر است و بصورت بوته کوچکی با ارتفاع پانزده تا بیست سانتیمتر می روید . برگ های آن بریدگی های ظریفی دارند و گل آن برنگ سفید تا گلی رنگ است . علاوه بر برگ و ساقه ریحان که بعنوان سبزی خوراکی مصرف می شود . برای کسانی که عصبانی هستند . برای بچه ها ، و اشخاص بد خواب و جهت کسانی که مبتلا به سر گیجه ، کوالیک ، سرفه ، آنژین و سیاه سرفه هستند بسیار مفید است و در مورد سر درد های عصبی و ناشی از گاسترین تاثیر دارد . مصرف یک دمکرده خوب ریحان ، خواب آرام یک شب را تامین می کند . گفته می شود مصرف ریحان موجب زیاد شدن شیر زنان شیرده می شود و شستشوی دهان با جوشانده آن ورم لثه و دهان را بهبود می بخشد .

دمکرده ریحان 

برای رفع ناراحتی های میگرن ، سرفه ، آنژین ، عصبانیت و اضطراب مقدار سی تا چهل گرم از برگ و گل خشک شده ریحان را در یک لیتر آب دم می کنند و روزانه دو سه فنجان می نوشند.

جوشانده ریحان
جوشانده ریحان محرک و تقویت کننده ترشح شیر در مادران است .

جوشانده غلیظ ریحان
برای شستشوی دهان در مورد ورم لثه و دهان دو دو مشت از ریحان در یک لیتر آب می جوشانند.

امتیاز شما به این مطلب
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا