باورهای غلط و اشتباه درباره سلامتی
بر خلاف نظر افراد سیگاری که سیگار را آرامبخش و مرهم دردهایشان می دانند، باید بگوییم سیگار نه تنها مسکن و آرام کننده سوزش سر دل نیست، بلکه خود می تواند علت ایجاد سوزش سر دل باشد.
در قسمت اول این مطلب درباره 6 شایعه غلط که درباره سلامتی و بیماری های مختلف وجود دارد، صحبت کردیم. خیلی از آنها را شما هم شنیده اید و شاید فکر نمی کردید که شایعه ای بیش نباشند.
اما همانطور که گفتیم این باورهای غلط در یک مطلب خلاصه نمی شوند و می خواهیم در اینجا به برخی دیگر از آنها بپردازیم.
1- شکستن انگشتان دست باعث آرتروز می شود
شاید این جمله برای شما هم بی معنی باشد، اما جالب است بدانید سال های زیادی مردم فکر می کردند که بین شکستن انگشتان دست و بیماری آرتریت (التهاب مفاصل) ارتباط وجود دارد.
الکل بدون شک باعث اعمال فشار به کبدی می شود، اما نتیجه نهایی همیشه سیروز کبدی نخواهد بود
در حالیکه محققان دریافتند که هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد و شکستن انگشتان دست را نمی توان به عنوان عامل خطری برای ابتلا به آرتریت و التهاب مفاصل در نظر گرفت.
2- بلند کردن اجسام سنگین باعث فتق می شود
بلند کردن اجسام سنگین به دلایل زیادی توصیه نمی شود، خطر آسیب دیدن مهره های کمر، افزایش فشار تحمیلی به قلب، گرفتگی عضلات و حتی شکستگی های استخوانی را می توان به بلند کردن اجسام سنگین ربط داد. اما در حقیقت بلند کردن اجسام سنگین را نمی توان علت اصلی فتق دانست.
فتق در اثر ترکیبی از فشار بالا و نیز ضعف و آسیب پذیری عضلات پوشاننده حفره شکم ایجاد می شود. ضعیف بودن و نفوذ پذیر بودن بافت های پوشاننده از یک طرف و اعمال فشار از طرف دیگر باعث می شود عضو کناری به راحتی بتواند در بافت پوشاننده وارد و متورم شود.
شایع ترین فتق ها عبارتند از: فتق کشاله داخلی ران، فتق کشاله بیرونی ران، فتق ناف و فتق هیاتال (در قسمت فوقانی معده).
3- هر فردی که الکل مصرف کند، مبتلا به سیروز کبدی می شود
یکی از شایع ترین علل ابتلا به سیروز کبدی مصرف طولانی مدت الکل است، اما سیروز کبدی به مشکلی گفته می شود که سلول های سالم کبدی آسیب دیده و بافت مرده و زخمی را ایجاد کنند.
بله، درست است که الکلیسم شایع ترین علت ابتلا به سیروز کبدی مخصوصا در کشورهای اروپایی و آمریکایی است، اما علت های دیگری هم برای این بیماری وجود دارد.
مصرف الکل بدون شک باعث اعمال فشار به کبدی می شود، اما نتیجه نهایی همیشه سیروز کبدی نخواهد بود. از دیگر علل شایع برای ابتلا به سیروز کبدی می توان به هپاتیت B و هپاتیت C اشاره کرد.
4- افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز اصلا نباید شیر و لبنیات مصرف کنند
توانایی و تحمل افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز با یکدیگر متفاوت است. چرا که شدت بیماری در افراد با هم فرق می کند. یک فرد بعد از مصرف یک لیوان شیر دچار علائم نفخ و اسهال می شود و دیگری بعد از مصرف دو لیوان شیر.
برخی افراد قادر به تحمل ماست و بستنی هستند، اما به شیر شدیدا واکنش نشان می دهند.
برخی دیگر حتی به مصرف یک قاشق شیر و یا حتی وجود لاکتوز در مواد غذایی هم واکنش های گوارشی شدید نشان می دهند.
اما فراموش نکنید افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز در حد شدید (گروه آخر) حدود یک درصد جمعیت را تشکیل می دهند و هر عدم تحمل لاکتوزی را نباید شدید تلقی کرد.
5- سیگار کشیدن، سوزش سر دل را بهتر می کند
بر خلاف نظر افراد سیگاری که سیگار را آرامبخش و مرهم دردهایشان می دانند، باید بگوییم سیگار نه تنها مسکن و آرام کننده سوزش سر دل نیست، بلکه خود می تواند علت ایجاد سوزش سر دل باشد.
علت آن است که نیکوتین موجود در سیگار باعث کاهش انقباض دریچه بین مری و معده می شود. بنابراین اسید معده قادر خواهد بود به مری برگردد و این شروع سوزش سر دل است.
12- افزایش سن باعث یبوست می شود
درست است که شیوع یبوست با افزایش سن بیشتر می شود و اکثر افراد مسن با این مشکل مواجه اند، اما پیری و سالخوردگی به نوبه ی خود مقصر نیست!
مساله آنجاست که افراد مسن معمولا فعالیت کمتری دارند، سبزی و میوه کمتری می خورند، داروهای متعددی مصرف می کنند و آب کمتری می نوشند. این ها همان عوامل اصلی ایجاد یبوست هستند.
اگر افراد مسن و نیز تمام افراد به توصیه های غذایی و سبک زندگی سالم روی بیاورند، هرگز دچار یبوست نخواهند شد.
منبع : tebyan.net