نحوه وضو گرفتن و چندين اعجاز در آن
بسم الله الرّحمن الرّحيم
وَمَا كُنتَ تَتْلُو مِن قَبْلِهِ مِن كِتَابٍ وَلَا تَخُطُّهُ بِيَمِينِكَ إِذًا لَّارْتَابَ الْمُبْطِلُونَ ﴿48﴾
و تو هيچ كتابى را پيش از اين نمىخواندى و با دست [راست] خود [كتابى] نمىنوشتى و گر نه باطلانديشان قطعا به شك مىافتادند (48)
مقدمه :
آدابي كه در اسلام بدان توجه شده و هر مسلماني به دفعات آن را بهكار ميگيرد؛ «وضوگرفتن» است. اين عمل نيكو موارد مصرف گوناگوني دارد. در هر زمان كه مسلماني ميخواهد آماده عمل يا عبادت بزرگي شود؛ وضو ميگيرد. هر آنچه كه مربوط به سلامتي جسماني، مسئوليتپذيري، اعتماد به نفس، ارتباط صحيح، تحمل شرايط پراسترس و درك بهتر شرايط محيطي است همگي با انجام مداوم وضو حاصل ميآيد. اين فاكتورها، عواملي هستند كه براي يك زندگي معنوي موردنياز و گاهاً حياتي ميباشند. براي درك بهتر فريضه وضو بهتر است درابتدا مراحل آن را از ديد انرژيكي بررسي كنيم. اولين مرحله وضوساختن، نيت بر چنين كاري است. نيت در بسياري مواقع ميتواند بهصورت ناخودآگاه باشد. يعني فرد بدون اينكه حتي در ذهن خويش نيز موضوع را مرور كند؛ صرفاً به قصد وضوساختن برپاخيزد. روشنبينان علاوه بر چاكراهاي مختلف بدن (دروازههايي كه از طريق آنها انرژي هستي مابين شخص و پيرامون وي مبادله ميشود) توانستهاند رشته سيمين باريكي را در بالاي سر وي مشاهده كنند. اين رشته سيمين «طناب روحي» نام داشته و بندي است كه از طريق آن ارتباط معنوي و ارتباط بانيروي برتر صورت مي پذيرد. اين طناب بسيار باريك بوده و در افراد معمولي به نازكي يك تار عنكبوت است. رشد و تعالي معنوي فرد، منجر به قطورشدن اين طناب ميشود تا جايي كه در برخي انسانهاي وارسته ميتواند تا يك سانتيمتر ضخامت پيدا كند. ملاحظه شده كه به هنگام قصدكردن براي انجام وضو، اين طناب درخشانتر گرديده و قطر آن افزايش مييابد.
بهطوركلي كانال اصلي انرژي بدن از فرق سر شروع شده و از ميانه بدن عبور ميكند. اين كانال در ناحيه شانهها داراي دو كانال فرعي شده كه به دو دست منتهي ميشود و همانند شلنگهاي باريكي از كف دستها بيرون ميزند. بقيه اين كانال در ميانه بدن ادامه مييابد و در ناحيه خاجي به دو تكه تقسيم شده وارد پاها ميشود. در طول اين شاهراه اصلي، راههاي كوچك بسياري (كانالهاي فرعي) وجود دارد كه هركدام به عضو يا اندام خاصي منتهي ميشود. در جايجاي اين كانالها، قيفهاي كوچك و بزرگي وجود داشته كه مدام در حال چرخشاند. از طريق اين قيفها، مبادله انرژي صورت ميپذيرد. اين قيفها همان «چاكراها» هستند. فعالبودن چاكراها خود دليلي بر عملكرد بهتر كانالهاي انرژي است.
در انجام وضو ابتدا دستها به روي صورت كشيده ميشود. تأكيد بر آن است كه حركت دستها رو به پايين باشد. پوست بدن ما قابليت جذب و نگهداري ميزان زيادي انرژي در خود دارد. انرژيهايي كه بيگانه بوده و ناشي از مشغلهها و استرسهاي محيطي است. استرسهايي كه هر روز توليد ميشوند و جزئي از زندگي روزمره گرديدهاند. چنين دستكشيدني بر روي پوست صورت ميتواند استرسها و انرژيهاي بيگانه انباشته شده در آن را تكانده به دور ريزد.
بهخاطر انعطافپذيري بسيار بالاي پوست صورت نسبت به ساير اعضاي بدن، ميزان اين انباشتگي در صورت بيش از ساير جاهاست. بهطوريكه گاهي بيش از 90% كل انرژيهاي منفي و استرسهاي محيطي در پوست صورت تجمع مييابد. 10% مابقي در كل بدن پخش شده و حتي قابل اغماض است. بههمين دليل زماني كه استرس يا شوك خاصي بر فرد وارد ميشود (همانند بيماري، امتحان كنكور و …) و بدن آكنده از انرژي استرس زيادي شده؛ يك وضوي ساده تا حد بالايي مي تواند مشكل را حل كند. يك وضوي ساده به راحتي قادر است حجم استرس زيادي را كه در عضلات صورت انباشته شده؛ تخليه كند. اين تخليه خصوصاً بر روي چاكراهاي فرعي فكها صورت ميگيرد. چاكراهاي فرعي فك، تأثير مستقيمي بر روي سيستم اعصاب و حافظه دارند.
از ديد دانش مدرن هم بيشترين حجم استرسهاي محيطي در پوست صورت ذخيره ميشود. پس اگر هرچند ساعت به چند ساعت، دستي بر روي صورت بكشيم؛ در پايان روز بسيار آرامتر هستيم. بههنگام وضوگرفتن، اين فرآيند با آب ـ بخصوص با آب سرد ـ همراه ميشود كه تأثير آن را بيشتر هم ميكند.
مرحله بعد شستن دست راست به وسيله دست چپ است .يكي از چهار نادي (كانال انرژي) اصلي بدن در دست راست است.. انرژيهاي راكدي كه به صورت حب و بغض و خستگيهاي روزانه نمود پيدا ميكنند با اين عمل از بين مي رود . اين عمل دو تأثير فوقالعاده مهم دارد. در ابتدا چاكراهاي كف دست و نوك انگشتان دست راست را با شدت باز و فعال ميكند. و در ادامه باعث تبادل انرژي سمت چپ و راست بدن ميشود. در كف دست چپ هم يك چاكراي مهم وجود دارد كه به هنگام انرژي دادن ميتوان از آن كمك گرفت. بههنگامي كه با كف دست چپ بر روي دست راست ميكشيم، انرژي سمت چپ بدن را نيز بر روي دست راست ميريزيم. انجام اين عمل تأثير زيادي بر روي ايجاد تعادل بدن دارد و انرژيهاي دوگانه بدن را متوازن ميكند.
هنگامي كه با دست راست، دست چپ را لمس ميكنيم؛ انرژي سمت راست بدن نيز به سمت چپ راه يافته و تعادل كامل ميشود. در اين هنگام چاكراها به تعادل بالايي رسيده كاملاً متوازن ميشوند.
هرچه شما سرحالتر و سالمتر باشيد؛ چاكراهاي كف دست و پاي شما بزرگتر و فعالتر هستند. يكي از دلايل كلافگي و سررفتن حوصله بستهشدن اين چاكراست.
انجام مرحله بعد يكي از كليدي ترين تاثيرات انرژيكي را با خود به همراه دارد. اين عمل مسح سر است. با تحريك فرق سر يكي از مهمترين چاكراهاي بدن ـ چاكراي تاج ـ تحريك ميشود. اين چاكرا دروازه تجربيات روحاني است و فعالبودن آن از نشانههاي معنوي بودن فرد است. فعاليت اين چاكرا با ضخامت طناب روحي نيز در ارتباط است.
فرق سر تأثير زيادي نيز بر هماهنگكردن فعاليت نيمكرههاي مغز دارد. نيمكره چپ بيشتر مربوط به استدلال، منطق و امور دنيوي است. هنگامي كه فرد زياد درگير مسايل و مشكلات دنيوي ميشود اين نيمكره بهشدت فعال ميشود. نيمكره راست بيشتر مربوط به احساسات و عواطف است. قابليتهاي هنري، لذتبردن و خلسه همگي مربوط به فعاليت اين بخش از مغز هستند. بخاطر شرايط محيطي ممكن است در يكي از اين حالات افراط شود. كساني كه زياد درگير مشغلههاي زندگي شده، مسئله رياضي حل ميكنند و كمتر به بعد روحاني و استراحت خود بها ميدهند؛ داراي فعاليت زيادي در نيمكره چپ هستند. به همين ترتيب كساني كه درگير مسايل عاطفي و هنر شده، كمتر مسئوليتپذير بوده و نسبت به مسايل جاري زندگي بيتفاوت ميشوند؛ داراي نيمكره راست فعالتري هستند. هر دو اين حالات افراط است و سلامتي فقط درصورتي حادث ميشود كه اين دو به تعادل برسند. لمسكردن فرق سر (مسح سر) باعث تحريك پل ارتباطي بين دو نيمكره و فعاليت غذه پينهآل ميشود. بدينترتيب تعادلي نسبي در وضعيت فعاليت نيمكرههاي مغز پديد آمده؛ انرژي با سهولت بيشتري در آنها جريان مييابد. تحريك اين نقطه در تقويت حافظه نيز ميتواند تأثير گذارد.
مرحله بعد تماس دستها با پاها ميباشد. در اين عمل نيمه بالايي بدن با نيمه پاييني مبادله انرژي ميكند. و باز هم بهگونهاي، تعادل و توازن در كالبد انرژي ايجاد ميشود. چاكراهاي كف پا، دروازههايي هستند كه در امر سلامت بدن نقش بسزايي دارند . با انجام شستن پاها، بهوضوح چاكراهاي كف پا تحريك ميشوند. فعاليت چاكراهاي كف پا در ادامه منجر به تحريك چاكراهاي انگشتان پا ميشود. اين تحريك بخصوص در انگشتان شست، مياني و انگشت كوچك خود را نشان ميدهد.
با تقويت و تحريك چاكراهاي پاييني ميتوان قدرت و حيات دوبارهاي به كالبد آنها بخشيد.
زمین به عنوان یکی از بزرگترین منابع حیاتی، انرژی خود را از طریق این دریچه ها با بدن مبادله می کند. نوع انرژی زمین خاص بوده و بیشتر بر روی کالبد جسمانی اثر می گذارد.
کم و بیش افرادی مشاهده می شوند که از خستگی مزمن رنج می برند.این افراد دارای چاکراهای پایینی ضعیفی بوده که انرژی اندکی را به بالا پلمپ می کنند. با تقویت و تحریک چاکراهای پایینی می توان قدرت و حیات دوباره ای به کالبد آنها بخشید.
اگر چاکراهای پایینی به طریقی به طور منظم تغذیه شوند، این اتفاق هرگز نمی افتد.
منبعی که می تواند این انرژی دائمی را تأمین کند، کره زمین است. انرژی زمین از طریق چاکراهای کف پا می تواند به چاکرای قاعده ای راه یابد. اگر علاوه بر تحریک و انرژی دادن به چاکراهای قاعده ای و جنسی، چاکراهای فرعی کف پا نیز فعال گردند، تغذیه مداوم انرژیکی باعث می شود تا فرد به سادگی دچار خستگی و ضعف نشود. به کمک وضو گرفتن می توان از خستگی مزمن رهایی یافت.
اثرات شستن پا در مساجد و زماني كه چند صد نفر با هم نماز جماعت مي خوانند و از طريق زمين مبادله انرژي مي كنند به اوج خود مي رسد وحتي يك فرد صالح اگر در ميان اين چند صد نفر باشد و به منبع انرژي الهي وصل باشد و داراي چراغ روشني مثل يك لامپ باشد ديگران نيز مي توانند مثل كانال سيم كشي برق ، لامپ هاي خود را با آن روشن كنند . و اين از خاصيت هاي نماز جماعت است كه در اسلام كاملا بر آن تكيه شده است و نماز جمعه فبه المراد و نعم المقصود است و بهترين آنها و عيد مسلمين و حج مساكين است . پس پاها را بايستي حتي بهتر از دست ها شست زيرا در حالت قيام ، ركوع ، سجده ، تشهد ، سلام ، دعا و ..با زمين و ديگران مبادله انرژي مي كند در حالي كه دستها فقط در حالت سجده اين كار را مي كنند . نكته بسيار مهم اين است كه انگشتان پاي راست در هنگام تشهد و سلام بايستي مثل حالت سجده بر روي زمين باشد تا كار مبادله قطع نشود كه بسياري از نماز گزاران اين اصل مهم را رعايت نمي كنند و اين امر باعث ناتمام ماندن امر مبادله مي شود و صحيح نيست .
توجه كنيد الله سر انگشتان را براي هر انساني متفاوت خلق كرده و يك از دلايل اين تفاوت در انگشتان دست و پا مي تواند اين باشد كه در هنگام مبادله انرژي بخصوص در نماز جماعت نشانه شناساي و رمز مربوط به ما است و ما از اين طريق نيز بودن خود را در جمع اعلام مي كنيم و مقدار انرژي ساطع شده توسط شخص خاص مشخص مي شود . در واقع اين خطوط انگشتان است كه شخص يك را از شخص دو متمايز مي كند .
سوره قيامه :
أَيَحْسَبُ الْإِنسَانُ أَلَّن نَجْمَعَ عِظَامَهُ ﴿3﴾
آيا انسان مىپندارد كه هرگز استخوانهاى او را جمع نخواهيم كرد (3)
بَلَى قَادِرِينَ عَلَى أَن نُّسَوِّيَ بَنَانَهُ ﴿4﴾
آرى قادريم كه حتى خطوط سر انگشتان او را موزون و مرتب كنيم (4)
در اين مبحث به ياري الهي و با توكل بر او مي خواهيم كه نحوه وضو گرفتن را مورد بررسي قرار دهيم از جهت تعداد استخوانهاي بدن كه در متن وضو گرفتن قرار دارند و نيز نحوه گرفتن وضو از ديدگاه امام و پيشواي بزرگ شافعي ( رض ) .
توجه داشته باشيد من به اين خاطر به اين پيشواي بزرگ اقتدا كرده ام زيرا خود مذهبم شافعي است و احترام كامل براي ساير برادران ديني خود از جمله حنفي ، مالكي ، حنبلي ، جعفري ، و دوازده امامي و… قائلم و اصلا خود را در سطحي نمي دانم كه درباره اين مذاهب حتي حرف نيز بزنم زيرا اطلاعات من فقط در باره مذهب امام همام شافعي ( رض ) است .
آيه 6 سوره مائده :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلاةِ فاغْسِلُواْ وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُواْ بِرُؤُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَينِ وَإِن كُنتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُواْ وَإِن كُنتُم مَّرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاء أَحَدٌ مَّنكُم مِّنَ الْغَائِطِ أَوْ لاَمَسْتُمُ النِّسَاء فَلَمْ تَجِدُواْ مَاء فَتَيَمَّمُواْ صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُواْ بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُم مِّنْهُ مَا يُرِيدُ اللّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُم مِّنْ حَرَجٍ وَلَكِن يُرِيدُ لِيُطَهَّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿6﴾
اى كسانى كه ايمان آوردهايد چون به نماز برخيزيد صورت و دستهايتان را تا آرنج بشوييد و سرخودتان را مسح كنيد و پاهاى خودتان را تا برآمدگى پيشين بشوييد و اگر جنبايد خود را پاك كنيد و اگر بيمار يا در سفر بوديد يا يكى از شما از قضاى حاجت آمد يا با زنان نزديكى كردهايد و آبى نيافتيد پس با خاك پاك تيمم كنيد و از آن به صورت و دستهايتان بكشيد خدا نمىخواهد بر شما تنگ بگيرد ليكن مىخواهد شما را پاك و نعمتش را بر شما تمام گرداند باشد كه سپاس بداريد (6)
در اين آيه ترتيب و نحوه دست نماز و تيمم نشان داده شده است و بخاطر ترتيب است كه مسح سر قبل از شستن پا قرار گرفته است . در ضمن ساده ترين نحوه وضو برايمان بيان شده است .
آيه 43 سوره نساء
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَقْرَبُواْ الصَّلاَةَ وَأَنتُمْ سُكَارَى حَتَّىَ تَعْلَمُواْ مَا تَقُولُونَ وَلاَ جُنُبًا إِلاَّ عَابِرِي سَبِيلٍ حَتَّىَ تَغْتَسِلُواْ وَإِن كُنتُم مَّرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاء أَحَدٌ مِّنكُم مِّن الْغَآئِطِ أَوْ لاَمَسْتُمُ النِّسَاء فَلَمْ تَجِدُواْ مَاء فَتَيَمَّمُواْ صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُواْ بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا ﴿43﴾
اى كسانى كه ايمان آوردهايد در حال مستى به نماز نزديك نشويد تا زمانى كه بدانيد چه مىگوييد و در حال جنابت مگر اينكه راهگذر باشيد تا غسل كنيد و اگر بيماريد يا در سفريد يا يكى از شما از قضاى حاجت آمد يا با زنان آميزش كردهايد و آب نيافتهايد پس بر خاكى پاك تيمم كنيد و صورت و دستهايتان را مسح نماييد كه خدا بخشنده و آمرزنده است (43)
توجه : معني كلمه مسح : با توجه به فرهنگ لغت المنجد و نرم افزار قاموس .
پاك كردن چرك و كثافت ،شستن ، از بين بردن كثافت ، لاغر كردن ، شانه كرده ، ماليدن ، قطع كردن ، بركشيدن ، نيكو آفريدن ، پيدا شدن ، زدودن ، از بين بردن بيماري ، زدن و …
حال اين دو آيه را مي توان هر طور معني كرد و … آيا تا بحال مي دانستيد كه مسح يك كلمه عريبست ؟
اين دو آيه كه در قرآن كريم آمده است و نيز سنت پيامبر اكرم ( ص ) كه اين دو آيه را در كل و جزء و نحوه اجرا و تفهيم موضوع بيان مي كند و از لحاظ عقلي و روحي نحوه وضو را به اوج خود مي رساند كامل ترين وضو را براي ما تشريح مي كند .
نحوه وضو در مذهب امام شافعي ( رض )
1- شستن دهن ( قبل از شروع وضو نيز مسواك زدن يا سواك زدن )
2-شستن بيني (تخليه آن و تميز كردن بيني )
3- شستن صورت ( با هردو دست از بالاي پيشاني تا كنار گوشها و در پايان تا زير فك متحرك پايين )
4- شستن دست راست و چپ ( تا آرنج و از انگشتان شروع شود تا آرنج ادامه يابد وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ )
5- مسح سر ( از 3 تار مو تا كل موي سر )
6- پاك كردن گوش و مسح آن
7- شستن پاي راست و چپ ( از انگشتان تا برامدگي مچ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَينِ ) اين بند بسيار مهم است زيرا 1000 نفر را در نظر بگيريد و داخل يك مسجد سر بسته در تابستان بروند و نماز جماعت و جمعه بخوانند و 2 ساعت كنار هم باشند اگر پاهايشان را كامل نشورند بوي پا همه را بيهوش مي كند در حالي كه در اسلام يكي از بهترين چيزها بوي خوش و عطراگين مومن است و نزد رسول اكرم ( ص ) عطر از بهترين ها بوده است و اصلا مردم پيامبر ( ص ) را با بوي خوش مي شناختند و هنگامي كه حتي از كوچه اي رد مي شد بوي عطر ايشان براي مدتي در آن جا مي ماند و حتي مردم با بوي عطر مي دانستند كه رسول اكرم ( ص ) از آنجا رد شده است و يا وقتي با كسي دست مي دادند تا مدتها بوي عطر از دست طرف مقابل مي آمد پس در گرما وحشتناك عربستان و تعرق زياد آنجا شستن پاها و عطر زدن يك حالت بسيار مردم پسند بوده و مردم را از اذيت و آزار دور مي كرده . و اگر آن 1000 نفر به مدت يك ماه نماز جماعت بخوانند در كنار هم اگر پاها درست شسته نشود تمام مسجد را بوي پا فرا خواهد گرفت و الله اعلم .
البته عدد 78 در اين جا نيز كاملا نمايان است زيرا اين 7 بند توسط آب انجام مي شود و بند طهارت نیز توسط آب انجام می گیرد و طهارت از وضو جداست و قبل از وضو انجام می گیرد و یک عمل مهم و تاکید شده است که وضوی ما را به سر حد کمال خود می رساند و عدد ۷ ما را تبدیل به ۸ می کند . لازم به توضیح است که عمل طهارت در مستراح است برای شستشوی محارم و ..
1- بند طهارت + 7 – بند شستن و مسح كردن و تميز كردن = 8
تمام نماز ما با توجه به سوره مبارك الحمد طراحي شده است و اعداد بكار رفته در تعداد آيات و حروف و كلمات و … ما را در درك بهتر موضوع ياري مي كنند و به عنوان معجزه هاي بزرگ قرآن كريم قلم داد مي شود سوره الحمد مادر قرآن و حتي كل قرآن و.. است و در نماز هاي 5 گانه روزي17 بار به صورت واجب خوانده مي شود و 12 بار در 12 ركعت سنت قبل و بعد نماز هاي5 گانه خوانده مي شود
حتما همه مي دانيد كه سوره الحمد داراي 29 كلمه است و ( 17 + 12 ) = 29 و بحث نماز هاي واجب در مقاله نماز در زير به صورت كامل تر آمده است .
سوره الحمد تنها سوره است كه دو بار نازل شده است يك بار در مكه مكرمه و 5 آيه اول و يك بار در مدينه منوره و كل 7 آيه و اين خود يك اعجاز ديگري است زيرا 5 آيه اول كه 78 حرف دارد دو بار نازل شده است و بدن انسان داراي 78 استخوان در سمت راست است كه قرينه 78 استخوان سمت چپ است و 78 يعني تعداد حروف مقطعه در قرآن كريم اگر مي خواهيد اطلاعات كاملي از 78 بگيريد به وب سايت :
www. Quraneazim.blogfa.com
مراجعه كنيد توجه كنيد كه 5 وعده نماز ما از روي 5 آيه اول سوره الحمد طراحي شده است :
يعني از روي تعداد كلمات هر آيه
4 ركعت ظهر |
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿1﴾ |
4 ركعت عصر |
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَلَمِينَ ﴿2﴾ |
2 ركعت صبح |
الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿3﴾ |
3 ركعت مغرب |
مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿4﴾ |
4 ركعت عشاء |
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿5﴾ |
و نمازهاي سنت با توجه به دو آيه آخر است كه 12 كلمه دارد و همه آنها دو ركعتي است مثل دو آيه :
3كلمه |
اهدِنَا الصِّرَطَ المُستَقِيمَ ﴿6﴾ |
9كلمه |
صِرَطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿7﴾ |
در مذهب امام شافعي ( رض ) نماز هاي سنت به اين صورت خوانده مي شود :
دو ركعت قبل از صبح 2
دو ركعت قبل از ظهرو 2ركعت بعد از آن 4
دوركعت قبل يا بعد از عصر( غير مؤكدة )2
دوركعت بعد از مغرب 2
دوركعت بعد از عشاء 2
2+2+2+2+4 = 12
سوره الحمد تنها سوره اي است كه هم مي تواند 7 آيه داشته باشد و هم 8 آيه اگر بسم الله الرّحمن الرّحيم را جزء آيات بدانيم 7 آيه : اما در هر حال 139 حرف دارد در قرآنهاي معتبر جهان مثل عربستان و ..
و اكثر قرآنهاي ايران و.. به صورت زير :
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿1﴾ |
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَلَمِينَ ﴿2﴾ |
الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿3﴾ |
مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿4﴾ |
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿5﴾ |
اهدِنَا الصِّرَطَ المُستَقِيمَ ﴿6﴾ |
صِرَطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿7﴾ |
و اگر بسم الله الرّحمن الرّحيم را جزء آيات ندانيم 8 آيه :
بسم الله الرّحمن الرّحيم 1 + 7 = 8
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ |
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَلَمِينَ ﴿1﴾ |
الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿2﴾ |
مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿3﴾ |
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿4﴾ |
اهدِنَا الصِّرَطَ المُستَقِيمَ ﴿5﴾ |
صِرَطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ ﴿6﴾ |
غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿7﴾ |
ويا بعضي از قرآنها ( چاپ پاكستان و … )
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿1﴾ |
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَلَمِينَ ﴿2﴾ |
الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿3﴾ |
مَلِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿4﴾ |
إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿5﴾ |
اهدِنَا الصِّرَطَ المُستَقِيمَ ﴿6﴾ |
صِرَطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ ﴿7﴾ |
غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿8﴾ |
حال به قسمت اصلي موضوع مي رسيم و آن طراحي وضو با توجه به استخوان بندي بدن انسان است و تطابق آن با سوره الحمد و حروف مقطعه كه طراحي واجبات و مستحبات نماز و اذان و وضو و… در آن است .
و از اين طريق پي به اين موضوع مي بريم كه كتاب و سنت با هم انسان را به كمال مي رسانند زيرا سنت نيز همان كتاب است و كسي كه سنت را قبول نداشته باشد يعني كتاب را قبول ندارد زيرا رسول اكرم ( ص ) خود كتاب عملي و متحرك بودند .
با توجه به بندهاي وضو كه با آب شسته يا مسح يا پاك مي شود :
1- شستن دهن ( قبل از شروع وضو نيز مسواك زدن يا سواك زدن )
2-شستن بيني (تخليه آن و تميز كردن بيني )
3- شستن صورت ( با هردو دست از بالاي پيشاني تا كنار گوشها و در پايان تا زير فك متحرك پايين )
4- شستن دست راست و چپ ( تا آرنج و از انگشتان شروع شود تا آرنج ادامه يابد وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ )
5- مسح سر ( از 3 تار مو تا كل موي سر )
6- پاك كردن گوش و مسح آن
7- شستن پاي راست و چپ ( از انگشتان تا برامدگي مچ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَينِ )
استخوانهاي 5 قسمت مورد توجه قرار مي گيرد :
1 – استخوانهاي جمجمه 29 عدد
2 – دست راست تا آرنج 29 عدد
3 – دست چپ تا آرنج 29 عدد
4- پاي راست تا مچ 26 عدد
5- پاي چپ تا مچ 26 عدد
29+29+29+26+26 = 139
139 تعداد حروف سوره الحمد است .
توجه كنيد كه جمجمه داراي 21 استخوان چسپيده به هم + 1 فك تحتاني + 1 هيوئيد زبان + ( 3*2= 6 ) گوش مياني كلا = 21+1+1+6=29 است .
و اين هم ثابت كننده است و هم يك اعجاز از قرآن كريم .
معجزه بعدي در تعداد دستگاه هاي استخواني است كه در و ضو كاربرد دارد و در مقالات مربوط به بدن انسان آن را توضيح داديم :
تعداد دستگاه هاي استخواني كه در وضو كار برد دارد 19 عدد است كه برابر تعداد حروف آيه اول يعني
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿1﴾ است كه اين عدد يكي از معجزات قرآن كريم به شمار مي آيد :
رديف |
دستگاه |
تعداد استخوان |
1 |
كاسه سر و صورت |
21 |
2 |
فك تحتاني |
1 |
3 |
هيوئيد زبان |
1 |
4 |
گوش راست |
3 |
5 |
گوش چپ |
3 |
6 |
انگشتان دست راست |
14 |
7 |
انگشتان دست چپ |
14 |
8 |
مچ دست راست |
8 |
9 |
مچ دست چپ |
8 |
10 |
كف دست راست |
5 |
11 |
كف دست چپ |
5 |
12 |
ساعد دست راست |
2 |
13 |
ساعد دست چپ |
2 |
14 |
انگشتان پاي راست |
14 |
15 |
انگشتان پاي چپ |
14 |
16 |
كف پاي راست |
5 |
17 |
كف پاي چپ |
5 |
18 |
مچ پاي راست |
7 |
19 |
مچ پاي چپ |
7 |
جمع |
|
139 |
سومين معجزه در تعداد قسمت هاي قرينه در وضو است و در قسمت هاي واجب و در قسمت سنت اين استخوانهاي قرينه : و رسيدن به عدد 78 يا همان 7 و 8 در چندين حالت :
در بدن انسان 15 دستگاه استخواني قرينه و جود دارد كه در هر طرف شامل 78 استخوان جداگانه است و از اين 15 دستگاه 8 دستگاه آن در وضو قرار دارد و 7 دستگاه آن قرار ندارد و 78 را براي ما نمايان مي كند يعني به صورت زير :
رديف وضو |
رديف كامل |
نام دستگاه استخواني |
تعداد |
1واجب |
1 |
انگشتان دست |
14*2 |
2واجب |
2 |
مچ دست |
8*2 |
3واجب |
3 |
كف دست |
5*2 |
4واجب |
4 |
ساعد دست |
2*2 |
5واجب |
5 |
انگشتان پا |
14*2 |
6واجب |
6 |
كف پا |
5*2 |
7واجب |
7 |
مچ پا |
7*2 |
8سنت |
8 |
گوش |
3*2 |
|
9 |
بازوي دست |
1*2 |
|
10 |
كتف |
2*2 |
|
11 |
زانو |
1*2 |
|
12 |
ران |
1*2 |
|
13 |
خاصره |
1*2 |
|
14 |
ساق |
2*2 |
|
15 |
سينه |
12*2 |
|
جمع |
|
78*2 |
نكته 1 : ازاين 15 دستگاه 8 دستگاه در وضو قرار دارد و 7 دستگاه وجود ندارد .
نكته 2 : از اين 8 دستگاه كه در و ضو قرار دارد 7 دستگاه آن واجب و يك دستگاه آن سنت است . و اين نيز يك 78 ديگر است و حتي عدد 17 يا 1 و 7 كه تعداد ركعات نماز و78 تعداد حروف 5 آيه اول سوره الحمد كه 17 كلمه دارد و 78 يعني تعداد حروف مقطعه و تعداد حروف 5 آيه اول سوره علق و …
نكته 3 : اگر 7 واجب را در نظر بگيريم از 15 عدد 8 عدد باقي مي ماند و اگر 8 سنت را در نظر بگيريم 7 عدد دستگاه استخواني باقي مي ماند كه شسته نمي شود و … و اين سراسر 78 است .
نكته 4 : تعداد استخوانهاي بكار رفته در 8 قسمت دستگاه هاي قرينه 58 ، 58 است و اين نيز به نوبه خود يك اعجاز بزرگ است زيرا 58= 29 * 2 و عد 29 كه در اين جا 4 عدد 29 را دارم ( 29+29=58 سمت راست و 29+29=58 سمت چپ ) و عدد 29 يعني تعداد كلمات سوره الحمد و تعداد سوره هاي كه داراي حروف مقطعه است و …
و تمام اين موارد و تجزيه وتحليل آن ما را به حقيقت نزديك تر مي كند .
معجزه 4 :
توجه 1 : سوره الحمد داراي 139 حرف است كه از اين 139 حرف 20 حرف آن جزء حروف مقطعه نيست و 119 حرف آن جزء حروف مقطعه است و 119 يعني = 7×17 و 17 تعداد ركعات نماز و 7 تعداد آيات سوره الحمد است .
ب |
بسم الله الرحمن الرحيم |
د ب |
الحمد لله رب العلمين |
|
الرحمن الرحيم |
و د |
ملك يوم الدين |
ب د و ت |
اياك نعبد واياك نستعين |
د ت |
اهدنا الصرط المستقيم |
ذ ت غ غ ض و ب و ض |
صرط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالين |
توجه 2 : سوره الحمد داراي 139 حرف است كه 20 حرف آن ناخوانا است و 119 حرف آن خوانا است .
الف الله و ال الرحمن و ال الرحيم |
بسم الله الرحمن الرحيم |
الف العالمين |
الحمد لله رب العلمين |
ل الرحمن و ال الرحيم |
الرحمن الرحيم |
ال الدين |
ملك يوم الدين |
|
اياك نعبد واياك نستعين |
الف آخر اهدنا و ال الصرط و الف المستقيم |
اهدنا الصرط المستقيم |
الف الذين و الف المغضوب و الف لا و ال الضالين |
صرط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالين |
توجه از لحاظ علم پزشكي استخوانهاي كاسه سر و صورت استخوانهاي يك پارچه ناميده مي شوند كه شامل 21 استخوان هستند اگر ما اين 21 استخوان را به صورت مجزا در نظر بگيريم استخوانهاي وضو 139 عدد است و اگر آنها را يكپارچه در نظر بگيريم 119 استخوان مي شود . و هر دو حالت درست است .
معجزه 5 :
يكي از سوالاتي كه در ذهن بنده بود نحوه شستن دست ها و پاها بود كه به ياري الهي تا حدودي موفق به دريافت جواب سوال خود شده ام و دوست دارم نظرات خوانندگان محترم را نيز جويا شوم .
جواب اصلي در خود آيه آمده است توجه به آيه 6 سوره المائده جواب را به ما مي دهد :
وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ
صورتتان را بشوريد و دستهايتان را تا ارنج در اين جا كلمه ( الي ) كاملا موضوع را برايمان روشتن مي كند زيرا كلمه المرافق بعد از آن قرار گرفته است و اين كاملا واضح است . و نيز براي پاها همين حالت وجود دارد وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَينِ زيرا كلمه( الي ) يك بار ديگر آمده است و ما را تا الكعبين رهنمون مي كنند . و ازاين دو نتيجه مي گيريم كه آب از بالا به پايين ( از انگشتان به ارنج و از انگشتان به انتهاي مچ پا ) بايستي سرازير شود تا هم بركات كف دست راست و هم بركات كف دست چپ شامل خود نيز شوند زيرا مهم ترين منابع انرژي در بدن در اين دوكف و انگشتان دست وجود دارند ( چاكراهاي مهم ) .
اما موضوع مهم تر همان برگشت به سوره الحمد و تعداد آيات مهم آن است كه 7 عدد است . و شكل عدد 7 در اين جا مورد نظر است يعني وقتي كه ما مي خواهيم دست راست را بشوريم آب از كف دست راست و كف دست چپ به روي دست راست از طرف انگشتان تا آرنج سرازير شده و كاملا شسته مي شود و در اين حالت عدد 7 و يا بهتر بگويم شكل عدد 7 توست دست راست ما تشكيل مي شود يعني دقيقا مثل حالت دعا و اين نيز يكي از عجايب وضو است و اين تشكيل عدد 7 براي دست چپ و پاي راست و چپ نيز وجود دارد .
معجزه 6 :
در مورد تيمم است و تطابق كامل آن با اذان ، اذان ما داراي 7 بند است به صورت زير
|
كل حروف |
حروف مقطعه |
حروف غير مقطعه |
1- الله اكبر
|
8 |
7 |
ب |
2- اشهد ان لا اله الّا الله
|
18 |
16 |
ش د |
3- اشهد انّ محمّدا رسول الله
|
19 |
15 |
ش د د و |
4- حيّ علي الصّلاة
|
11 |
11 |
|
5- حيّ علي الفلاح
|
11 |
10 |
ف |
6-الله اكبر
|
8 |
7 |
ب |
7- لا اله الّا الله
|
12 |
12 |
|
جمع |
87 |
78 |
|
كه تعداد كل حروف آن 87 حرف است و تعداد حروف مقطعه آن 78 يا همان تعداد حروف مقطعه و 5 آيه اول سوره الحمد و 5 آيه اول سوره علق و … است .
جالب اين جاست كه در تيمم اين حالت زيبا وجود دارد يعني اگر قسمتهاي را كه براي تيمم دستور داده شده بررسي كنيم از لحاظ استخواني هم به عدد 87 مي رسيم و هم به عدد 78 :
اگر جمجمه را يك پارچه در نظر بگيريم حالت زير را خواهيم داشت كه تعداد استخوانهاي جمجمه 29 عدد است و دست راست تا آرنج نيز 29 عدد و دست چپ نيز تا آرنج 29 يعني 3 عدد 29 را داريم :
29+29+29= 87
اما اگر آن را جدا از هم در نظر بگيريم چون مسح گوش و سر را نداريم 6 استخوان گوش ( 3 عدد سمت راست و 3 عدد سمت چپ ) و يك استخوان در پشت سر به نام اوكسيپتال و دو استخوان جفت پارتينال نيز كه در فرق سر است شامل تيمم نمي شوند
6+1+3 = 9 و اگر اين 9 استخوان را از 87 كم كنيم : 9-87 = 78 خواهد شد
نتيجه :
نتيجه اي كه از بررسي ناچيز بالا مي گيريم و آمدن تيمم با وضو در يك آيه ( آيه 6 سوره المائده ) و نيز آمدن تنها تيمم در( آيه 43 سوره نساء ) دو باره ما را به فكر دو بار نازل شدن سوره الحمد مي برد بار اول در مكه مكرمه و 5 آيه اول كه داراي 78 حرف است و بار دوم در مدينه منوره و كل 7 آيه كه داراي 139 حرف است و در اين جا نيز تطابق كامل را در دو آيه داريم يعني يك بار بحث تيمم آمده كه 78 استخوان را شامل مي شود آيه 43 سوره نساء و بار ديگر هم وضو و هم تيمم آمده است كه و ضو حالت كامل آن است و 139 استخوان را شامل مي شود :
توجه كنيد كه 5 آيه دو بار آمده يك بار تنها و يك بار در متن 7 آيه به صورت زير :
19 |
بسم الله الرحمن الرحيم |
17 |
الحمد لله رب العلمين |
12 |
الرحمن الرحيم |
11 |
ملك يوم الدين |
19 |
اياك نعبد واياك نستعين |
78 |
جمع حروف |
19 |
بسم الله الرحمن الرحيم |
17 |
الحمد لله رب العلمين |
12 |
الرحمن الرحيم |
11 |
ملك يوم الدين |
19 |
اياك نعبد واياك نستعين |
18 |
اهدنا الصرط المستقيم |
43 |
صرط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالين |
139 |
جمع |