ایلام و همه ناشناخته هایش
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از گردشگری همراه باشید :
تنگه رازیانه
اگر از علاقه مندان ماجراجویی میان رودخانه و طبیعت هستید، تنگه «رازیانه» می تواند تجربه جالبی باشد. زمانی که از ایلام به سمت دره شهر می روید پس از طی حدود 50 کیلومتر در سمت راست جاده، دره ای عمق خودنمایی می کند که عرض کمی دارد. تنگه رازیانه جایی است که باید تن به آب زد و میان دیواره های سنگی بلندش راه رفت. منطقه ای که میان دشت سبز و بکری قرار گرفته و در دوردست، کوه ها احاطه اش کرده اند.
جایی که تفریح گاه مردم شهر ایلام نیز هست. محل های مختلفی برای دسترسی به تنگه وجود دارد و برای رسیدن به عمق تنگه باید از سنگ های صعب العبوری پایین رفت. به همین دلیل توصیه می شود که همراه خود وسایلاضافی نبرید. اگرچه با گشتن در اطراف تنگه می توان راه های ساده تری برای رسیدن به کف آن پیدا کرد اما قدم گذاشتن میان تنگه نیازمند آشنایی به اصول طبیعت گردی و آشنایی با مسیر آن است.
غار زینگان
«زینگان» یکی دیگر از عجایب طبیعی ایلام است. اگرچه این عارضه طبیعی بیشتر شبیه تنگه است اما آن را غار زینگان نامیده اند و به غار بهشت نیز معروف است. مسیر دسترسی به آن از جاده اصلی ناهموار است و فقط با ماشین های شاسی بلند یا تراکتور می شود به ورودی غار رسید. در تمام مسیر، آب جریان دارد و خنکی این محوطه برگرفته از آن است.
دریاچه دوقلو
یکی دیگر از جاذبه های طبیعی ایلام، دریاچه دوقلو است. دوقلوهای آبی ایلام به دلیل رنگ خاص شان معروف شده اند. این دو دریاچه که به وسیله چشمه ای در عمبق زمین ایجاد شده اند با کانالی طبیعی به عرض هشت متر و عمق چهار متر به طول 70 متر به هم مرتبط هستند. آب این دریاچه ها زلال است به طوری که می توان تا عمق 30 متری آن را که شبیه آکواریوم پر از ماهی است، دید. دریاچه دوقلوی «سیاه گاو» آبدانان شامل دو دریاچه یا چشمه بالادست و پایین دست است که با عمقی بیش از 20 متر به وسیله یک کانال رودخانه ای 10 متری به هم متصل شده است.
دره شهر
تاریخ ایلام با شهر تاریخی سیمره گره خورده است. شهری عجیب که بقایای بناهای سنگی آن هنوز قابل تشخیص است و می توان آنها را دید. اگرچه به دلیل ساخت سد سیمره و احتمال غرق شدن آثار باستانی، در سال های اخیر برخی از این بقایا به وسیله باستان شناسان از زیر خاک بیرون آورده شده اما تنها کافی است به این محوطه پا بگذارید تا متوجه عظمت و گستردگی این شهر تاریخی شوید.
پل تاریخی گاومیشان
تماشای این پل تماشای قدرت مهندسی و معماری در تاریخ ایران است. پل گاومیشان قدمتی ساسانی دارد و هنوز از دور ابهتش چشم بازدیدکنندگان را می گیرد. گاومیشان روی رودخانه سیمره بنا شده و هنوز از بالادست این رودخانه می توان عظمتش را نظاره کرد.
قلعه شیخ مکان و پوراشرف
نزدیک دره شهر، محوطه تاریخی دیگری وجود دارد که تلفیق تاریخ و طبیعت است. روستای «شیخ مکان» نزدیک دره شهر قرار گرفته و انتهای روستا شکافی میان کوه قرار دارد که با ورود به آن می توان به دژ ساسانی رسید.
خوردنی ها
نان های محلی همیشه و همه جا مشتری های خود را دارند. ایلام نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ایلام اما کباب بین خوراکی ها حرف اول را می زند. همه از مزه متفاوت کباب های این منطقه می گویند و دلیل ان تنها پرورش دام در شرایط طبیعی و زمین های بکر است. برای همین گوشت کباب ایلام مزه متفاوتی دارد. کبابی های نزدیک شهر ایلام نیز به همین دلیل شناخته شده اند. «جگروز» اما شهرت بیشتری دارد.
خریدنی ها
گلیم معروف ترین صنایع دستی ایلام است. سفالگری، قالیبافی، معرق، قلم زنی و غیره نیز ز رشته های شناخته شده صنایع دستی در ایلام است اما گلیم این منطقه شهرت بسیاری دارد و هنوز بسیاری از محلی ها در تزیینات خانه ها از آن استفاده می کنند.
مسیر
سرپناه
ایلام با کمبود هتل مواجه است. در شهر ایلام که مرکز استان است، فقط دو هتل وجود دارد. هتل «دالاهو» دو ستاره با قیمت های بین 80 تا 140 هزار تومان در هر شب در مرکز شهر قرار گرفته است. هتل «زاگرس» سه ستاره اما برفراز کوهی مشرف به شهر واقع شده است. اتاق های این هتل با قیمت 150 هزار تومان برای اتاق های دو تخته شروع می شود و به 295 هزار تومان روی اتاق شش تخت می رسد.
اگر به سمت جنوب استان می روید در آبدانان اقامتگاه های بوم گردی برای اقامت ساخته شده است. مهم ترین امکان اقامت در استان ایلام، کمپ زدن در محوطه های بکر و طبیعت دیدنی آن است. اما برای کمپ زدن همیشه خطرات منطقه را در نظر بگیرید و پیش از برپا کردن کمپ، محلی ها را مطلع کنید و از آنها کمک بگیرید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید ، مجله چه نیوز بهترینها را برای شما آرزو دارد ، با ما در تازه ترین مطالب گردشگری همراه باشید.