سلامت چشم با این موادغذایی
روزنامه آرمان امروز: بیشتر ما در زمان مواجهه با مشکلات گوارشی توجه ویژهای به آن چه میخوریم داریم، اما افراد کمیاین مساله را مدنظر قرار میدهند که مواد غذایی مصرفی تا چه اندازه میتوانند بر سلامت چشمها و حفظ قدرت بینایی موثر باشند.انتخاب مواد غذایی درست میتوانند تفاوت بین چشمهایی سالم و قوی یا حرکت به سمت مواجهه با اختلالات چشم در آینده را رقم بزنند.در ادامه با برخی از بهترین مواد غذایی برای حفظ و تقویت سلامت چشمها و قدرت بینایی بیشتر آشنا میشوید.
هویج
هیچ بحثی درباره سلامت چشم بدون اشاره به هویج کامل نمیشود. به لطف مواد مغذی مانند آلفا-کاروتن، بتا-کاروتن، لوتئین و زاکسانتین موجود در هویج، این ماده غذایی باید بخشی ثابت از رژیم غذایی شما باشد. مواد غذایی نارنجی دیگر مانند انبه، هلو، کدو تنبل، کدو مسما، و سیبزمینی شیرین نیز سرشار از این مواد مغذی هستند.
سبزیجات برگدار
زمانی که موضوع سلامت چشم مطرح میشود، مواد غذایی اندکی قابلیت رقابت با سبزیجات برگدار مانند کولارد، کیل و اسفناج را دارند. این قبیل سبزیجات حاوی طیف گستردهای از مواد مغذی محافظ و تقویتکننده چشم هستند که از آن جمله میتوان به آلفا-کاروتن، اسید آلفا لیپوئیک، بتا-کاروتن، لوتئین، و زاکسانتین اشاره کرد.
زردآلو
زمانی که موضوع سلامت چشم مطرح میشود، افزودن زردآلوهای تازه یا خشک شده به رژیم غذایی مفید خواهد بود. این میوه سرشار از مواد مغذی مختلف مورد نیاز برای حفظ سلامت بینایی است که از آن جمله میتوان به آلفا-کاروتن، بتا-کاروتن، لوتئین، روتین و زاکسانتین اشاره کرد. زاکسانتین نشان داده است که در پیشگیری از انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن موثر عمل میکند. اگر قصد دارید برگه زردآلو مصرف کنید، نمونههای بدون سولفور را برگزینید.
بلوبری
بلوبری نهتنها میوهای خوشمزه محسوب میشود، بلکه یک ابرماده غذایی سرشار از مواد مغذی نیز است و توانایی خود را برای محافظت از چشمها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد نشان داده است. نتایج پژوهشی که در نشریه Journal of Agricultural and Food Chemistry منتشر شد، نشان داد آنتوسیانینها که عامل رنگ بلوبری هستند به محافظت در برابر انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک میکنند.
گریپفروت
گریپفروت سرشار از ماده مغذی کمتر شناخته شده نارنجین است که به بهبود طیف گستردهای از اختلالات چشم کمک میکند. همچنین، این میوه حاوی ماده مغذی روتین است که برای دریافت آن باید پوشش سفید اطراف میوه (نه پوست) را نیز مصرف کنید. گریپ فروت سرشار از ویتامین C است که این آنتیاکسیدان قوی به محافظت از چشمها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک میکند.
چای سبز
پژوهشی نشان داد که یکی از ترکیبات دارویی چای سبز به نام اپیگالوکاتچین گالات (EGCG) به محافظت از چشمها کمک میکند. این نوشیدنی در پیشگیری از ابتلا به آب مروارید نیز نقش داشت.
منبع:
http://www.bartarinha.ir/fa/news/705896/سلامت-چشم-با-این-موادغذایی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.