راه هایی برای مهار خشم
همه ما در طول زندگی تجربه بسیار گسترده ای از واژه خشم داریم… چه خشمی که از سوی اطرافیان به ما تحمیل شده و چه خشمی که در وجود خودمان رشد کرده و به انفجار رسیده و اطرافیان ما را زخم زده… «خشم» یکی از بیماری های رفتاری است که مهار نکردن یا بی توجهی به آن می تواند به قیمت زندگی انسان تمام شود، صفحه حوادث سرشار از داستان انسان هایی است که در یک لحظه با خشم به خود یا دیگران چنان آسیب غیر قابل جبرانی زده اند که تا مدت های طولانی زندگی آنها، نزدیکان شان و خانواده طرف مقابل را تحت تاثیر قرار می دهند. خشم یک حالت طبیعی است که می تواند برای هر کسی پیش بیاید، اما بی توجهی و یا مبتلا شدن دائمی به آن اصلاً اتفاق خوبی نیست. خشم راه های مهار زیادی دارد که به بعضی از آنها اشاره می کنیم و بد نیست، خانم ها هم به این مسئله توجه کنند…
خنثی کردن قبل از انفجار
اولین کاری که می توانید انجام دهید این است که قبل از رسیدن به آستانه خشم یعنی جایی که به اصطلاح خشم سر ریز می شود. مجادله ای که در آن قرار دارید را ترک کنید. آدم عاقل کسی است که یک مجادله لفظی را قبل از رسیدن طرفین به مرحله نهایی خشم به پایان می رساند. در بسیاری از موارد مجادله های لفظی که بالای یک دقیقه طول می کشند به دعوا و یا انفجار خشم منجر می گردند. بکوشید تا در چنین مواقعی برای خودتان یا طرف مقابل زمان بخرید و اجازه ندهید بحث طولانی شده و باعث خشم گردد. می توانید تصمیمات منجر به خشم را اعلام و بحث کردن درباره آن را به آینده موکول کنید.
پیش بینی انفجار
در بسیاری از موارد، ما می دانیم که صحبت کردن مان با کسی که از او عصبانی هستیم یا او از ما عصبانی است سبب ایجاد درگیری خواهد شد. همچنین مواردی هستند که می دانیم امکان خشمگین شدن بسیار بالاست… در چنین مواقعی، حضور یک فرد سوم در گفتگو کمک می کند تا طرفین سعی کنند خشم خود را مهار کنند.
مخصوصاً وقتی طرف سوم کسی باشد که به او احترام می گذاریم مثلاً یک فرد موقر و مو سپید که مورد احترام طرفین است. کسی که بتواند قبل از عصبانی شدن طرفین با کلامی قائله را خاتمه بخشد و یا از طولانی شدن بحث جلوگیری کند.
سعی کنید، با شناختی که از خود یا اطرافیان دارید زمان انفجار یا میزان بالا بودن درصد خشم را حدس بزنید.
شناسایی مکان های انفجار
بسیاری از اماکن یا افراد هستند که ناخوداگاه ما را عصبانی می کنند. مثلاً وقتی در جایی هستید که دوستش ندارید یا وقتی با ادم هایی هستید که از آنها بدتان می آید درصد احتمال انفجارتان بسیار افزایش پیدا می کند. سعی کنید از آدم هایی که شما را عصبانی می کنند دوری کنید. در صورتی که دیدن چنین افرادی اجتناب ناپذیر باشد و ناچارید طرف را تحمل کنید بکوشید تا مشکل خود با طرف را برطرف نمایید. بعضی آدم ها هستند که اگر با آنها با احترام صحبت کنید و به آنها بگویید کدام رفتار یا گفتارشان باعث ناراحتی شما می شوند. می شود با آنها به درک و تفاهم یا حداقل همزیستی مسالمت آمیز دست یافت. ادعا نمی شود که حتماً می توان با این افراد به توافق رسید اما می توان کاری کرد که دامنه تنش تا حد زیادی کاهش پیدا کند. شنیده اید که دوستی های پس از دعوا بسیار گرما و صمیمیت بیشتری نسبت به دوستی های عادی دارند. این خودش نشانه ای است از اینکه می توان با کسی که با او اختلاف داری هم به همزیستی و همزبانی برسی…
از خشم فرار کن
آدم های زیرک تله های انفجاری خشم را بو می کشند و از آن گریزانند. می توان با اسیر خشم و هیجانات کاذب نشدن زندگی آسوده تری داشت. در محیط کار و جمع های کاری یا دوستانه از حواشی گریزان باشید. آدم هایی هستند که تخصص شان به دردسر انداختن این و آن است. در هر جمع و محیط کاری هم از این دسته آدم ها پیدا می شود. از دردسر و دردسر سازها دوری کنید. سرتان را به کار خودتان مشغول کنید و در عین دوستی با همکاران مرزهای خودتان با این افراد را هم حفظ کنید. شوخی شاید باعث شود کار راحت تر پیش برود، اما تجربه نشان داده شوخی ها عمدتاً دردسرساز و دشمن سازند… صبر کنید تا آدم ها را خوب بشناسید و بعد که از ظرفیت شان آگاه شدید با آنها صمیمی شوید…
منبع : خانواده سبز