رپورتاژ آگهی

بیماری خروسک در بزرگسالان چیست​؟

خروسک، یک عفونت تنفسی است که کودکان خردسال و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. عفونت‌های ویروسی شایع‌ترین علت این بیماری هستند. خروسک در سنین بالا، به دلیل بزرگ بودن قطر نای کم‌تر اتفاق می‌افتد؛ اما در برخی از موارد، زمانی که بزرگسالان به این بیماری مبتلا شوند، ممکن است حال بدی را تجربه کرده و حتی ممکن است در بیمارستان بستری شوند.

علائم خروسک در سنین بالا، بدتر از علائم ایجاد شده در کودکان است. از بارزترین علائم و نشانه کروپ در بزرگسالان سرفه‌ای شبیه پارس و با صدای بلند و هم‌چنین، سوت هنگام نفس کشیدن است. بزرگسالان مبتلا به خروسک، معمولا علائمی شبیه سرماخوردگی از جمله آبریزش بینی، گلودرد و تب را تجربه می‌کنند. آن‌ها همچنین ممکن است به سرفه‌های خشن مبتلا شوند که می‌تواند با خس‌خس سینه یا مشکل در تنفس همراه گردد. در برخی موارد، خروسک یا کروپ در بزرگسالان، ممکن است به دلیل عواملی مانند آلرژی یا عفونت‌های باکتریایی ایجاد شود.

علت بیماری خروسک در بزرگسالان

خروسک در بزرگسالان، معمولا توسط یک ویروس مسری مانند ویروس پاراآنفلوآنزا ایجاد می‌شود. این ویروس‌ها می‌توانند در هنگام تنفس، سرفه یا عطسه فرد آلوده پخش شوند؛ و در روی سطوح نیز زنده بمانند، بنابراین ممکن است فرد با قرار گرفتن در معرض این ویروس‌ها به آن آلوده شود. هنگامی‌که یک ویروس به بدن شما حمله می‌کند، می‌تواند باعث ایجاد تورم در اطراف تارهای صوتی، نای شده و علائم خروسک را به وجود آورد. به‌طورکلی، خروسک یا کروپ در بزرگسالان نیز می‌تواند به دلایل زیر ایجاد گردد:

  • انواع ویروس‌ها
  • عفونت‌های باکتریایی، مانند عفونت استاف
  • یک عفونت قارچی

آیا خروسک در بزرگسالان واگیر دارد؟

به‌طورکلی، انواع ویروس‌ها و عفونت‌های باکتریایی که می‌توانند باعث به وجود آمدن خروسک در بزرگسالان شوند، توسط سرفه یا عطسه از طریق هوا، به راحتی پخش شده و فردی که در معرض این ویروس‌ها قرار دارد می‌تواند به آن مبتلا گردد. هم‌چنین، ممکن است فرد بزرگسال یا کودکان، کودک با لمس کردن اشیاء آلوده به میکروب یا ویروس، به خروسک مبتلا شوند.

بیماری خروسک در بزرگسالان چیست​؟

علائم خروسک در سنین بالا

علائم خروسک بزرگسالان، معمولا خفیف بوده و در کمتر از یک هفته بهبود می‌یابد؛ اما گاهی ممکن است این علائم با پیشرفت بیماری شدیدتر شوند. علائم خروسک در سنین بالا معمولا به آرامی شروع شده و معمولا با آبریزش یا گرفتگی بینی شروع می‌شوند؛ و در طی 12 تا 48 ساعت آینده، علائم ممکن است بدتر شده و سرفه‌های خشک و خشن شروع گردد. از مهم‌ترین علائم خروسک بزرگسالان، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • گرفتگی صدا
  • تب شدید
  • کهیر
  • قرمزی چشم یا کانژنکتیویت
  • متورم شدن غدد لنفاوی
  • تنگی نفس
  • بی قراری یا عصبی بودن
  • انقباضات یا چروک شدن اطراف دنده‌های فرد و بالای استخوان سینه او
  • تغییر رنگ پوست به آبی یا سیانوز
  • سرفه‌های خشک و مداوم
  • خستگی

درمان خروسک در بزرگسالان

گاهی اوقات، افراد مبتلا به خروسک با یک درمان خانگی بهبود پیدا کی کنند. ولی در شرایط حادتر بهتر است برای درمان به پزشک مراجعه نمایند. پزشک برای درمان شما ممکن است داروهای استروئیدی مانند دگزا متازون و اپی نفرین تجویز نماید تا بتواند به کاهش تورم در راه‌های تنفسی شما کمک کند. گاهی، در شرایط حادتر پزشک متخصص، یک لوله تنفسی در نای شما قرار می‌دهد. تا بتوانید راحت‌تر تنفس نمایید. بیشتر کودکان مبتلا به خروسک در عرض سه تا پنج روز احساس بهتری پیدا می‌کنند، اما بزرگسالان ممکن است به زمان بیشتری برای بهبود نیاز پیدا کنند.

درمان سریع خروسک افراد بزرگسال

درمان خروسک در افراد بزرگسال، با توجه به نوع شرایط آن‌ها خفیف یا شدید بودن حال آن‌ها متفاوت است. ولی به‌طورکلی، خروسک در بزرگسالان به صورت شدید رخ می‌دهد. برخی از دارو می‌تواند سرعت بهبود افراد مبتلا به خروسک را افزایش دهد.

  • استفاده از استامینوفن و ایبوپروفن برای کاهش درد و تب
  • باز کردن در یا پنجره، برای اینکه هوای تازه‌ای را تنفس کنید.
  • بهبود سرفه‌های خشن با استفاده از مایعات گرم که می‌تواند به شل شدن مخاط روی تارهای صوتی کمک کند.
  • قرار گرفتن در هوای آزاد و محیطی که عاری از هرگونه دود سیگار است؛ زیرا دود سیگار می‌تواند سرفه‌های شما را افزایش داده و باعث تنگی نفس شود.
  • استفاده از مرطوب کننده هوا می‌تواند سرعت بهبود بیماری شما را افزایش دهد؛ زیرا این مرطوب کننده هوا باعث تنفس آسان می‌گردد.
  • استفاده از مایعات و آب زیاد
  • استراحت کافی، می‌تواند به بدن شما در مبارزه با ویروس کمک کند.

درمان خانگی خروسک بزرگسالان

علاوه بر این‌که شما می‌توانید بیماری خود را با استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک درمان کنید. می‌توانید از روش‌های خانگی نیز استفاده نمایید. درمان خانگی خروسک در افراد بزرگ، با استفاده از موارد زیر امکان‌پذیر است:

 1. استفاده از بخار

درمان خانگی خروسک در کودکان و سرفه‌های خروسکی، استفاده از بخار است. شما می‌توانید با قرار گرفتن در معرض گرما و بخار، علاوه بر کاهش التهابات گلوی خود، سرفه خود را نیز بهبود دهید. با توجه به این‌که بخار به لوله برونشی در گلو می‌رسد، ویروس‌ها کم‌کم تجمع کرده و به صورت سرفه از گلو خارج می‌گردند. هم‌چنین، می‌توانید از بخار موجود در آب گرم حمام استفاده کنید. گرمای موجود در بخارآب، می‌تواند با کاهش التهاب گلو، خلط‌های ایجاد شده در گلو را شل کرده و سفتی آن را کاهش دهد.

 2. افزایش مصرف مایعات

یکی دیگر از راه‌های درمان سرفه های خروسک بزرگسالان، افزایش مصرف آب و مایعات است؛ بنابراین، هیدراته ماندن می‌تواند در درمان خروسک مفید واقع شود. مصرف مایعات و آب فراوان، باعث می‌شود که میزان خلط‌ها در گلو کاهش پیدا کند و فرد بتواند به راحتی تنفس نماید. مصرف مایعات هم‌چنین، باعث درمان خس‌خس سینه می‌شود.

3. ماساژ به وسیله روغن گیاهی اسطوخودوس

یکی دیگر از روش‌های موثر در درمان خروسک در سنین بالا، استفاده از روغن اسطوخودوس است. این روغن به عنوان یک تقویت‌کننده‌ خلق‌وخو، یک ضد ویروس قوی نیز است. ماساژ دادن با استفاده روغن اسطوخودوس، می‌تواند به کاهش التهابات کمک نماید و سرفه‌های ایجاد شده از خروسک را بهبود می‌دهد. این روغن، هم‌چنین برای درمان خروسک در کودکان موثر است؛ زیرا دارای جذب سریع بوده و به حفظ رطوبت پوست کمک می‌نماید. این روغن با ویروس‌های ناشی از بیماری خروسک مبارزه نموده و به عنوان یک تقویت کننده قوی عمل می‌کند.

4. روغن کرچک

یکی دیگر از موثرترین ماده‌ها برای درمان سرفه های حاصل از خروسک، استفاده از روغن کرچک است. روغن کرچک، به عنوان یک ضد ویروس قوی، از گسترش ویروس‌هایی که باعث ایجاد خروسک می‌شوند، جلوگیری می‌کند. با توجه به این‌که روغن کرچک، دارای خاصیت ضد عفونی کننده است، می‌تواند علاوه بر درمان یبوست، باعث کاهش احتقان قفسه‌ی سینه شود؛ و جلوی پیشرفت و افزایش ویروس‌ها را گرفته و با کاهش التهابات موجود در گلو به درمان درد آن کمک کند.

5. درمان خروسک افراد بزرگ با نشاسته

یکی از شایع‌ترین علائم خروسک گلو درد و سرفه‌های خشن است. به همین دلیل، افراد زمانی که به آن دچار می‌شوند، علاوه بر این‌که روش‌های خانگی زیادی را برای درمان علائم بیماری انجام می‌دهند؛ از دم‌نوش‌های زیادی نیز برای بهبود گلوی خود استفاده می‌کنند. علاوه بر این روش‌ها، افرادی که به خروسک مبتلا می‌شوند می‌توانند بیماری خود را با استفاده از معجون نشاسته درمان کنند. برای تهیه این معجون، باید مقداری از  نشاسته را در آب سرد حل نموده و به آن آب داغ یا شیر اضافه نمایید. بعد از این‌که کامل حل شد، می‌توانید آن را میل کنید. نشاسته می‌تواند به پاکسازی مجاری تنفسی کمک نماید و سرفه‌های خود را بهبود دهند.

درمان سرفه خروسکی در خانه

برای درمان سرفه های خروسکی در خانه، شما می‌توانید از موادی استفاده کنید که حاوی انواع مواد مغذی ضروری بوده و بتواند علائم ناشی از بیماری را بهبود دهد؛ و هم‌چنین، سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید. از مهم‌ترین روش‌های درمان سرفه های خروسکی در بزرگسالان به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

1. بابونه 

یکی از موادی که برای درمان خانگی سرفه های ناشی از خروسک موثر بوده گیاه بابونه است. با استفاده از دمنوش این گیاه می‌توانید درد عضلات خود را آرام نمایید. هم‌چنین این گیاه که دارای خاصیت‌های دارویی زیادی است، با از بین بردن خلط ایجاد شده در گلو، می‌تواند سرفه‌ها را کاهش دهد. با استفاده از دمنوش بابونه، به راحتی سرفه‌ها و درد خود را درمان کنید.

 از دیگر مزایای این گیاه می‌توان به خاصیت ضد التهابی آن اشاره نمود که می‌تواند تورم ایجاد شده در گلو را درمان کند. درمان سوزش سینه، کاهش التهاب لثه، بهبود زخم‌های سرد، درمان انواع مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، زگیل، اگزما و آبله مرغان از دیگر کاربردهای این گیاه دارویی هستند.

2. نعناع فلفلی

از دیگر روش‌های درمان سرفه در افراد مبتلا به خروسک می‌توان به گیاه نعناع فلفلی اشاره کرد. این گیاه دارای خاصیت آنتی باکتریال بوده و می‌تواند به سرعت باعث بهبود سرفه و کاهش دردهای ناشی از بیماری شود. این گیاه دارویی که از قدیم الایام در طب سنتی به عنوان تسکین دهنده استفاده می‌شد، با کاهش التهابات، از گسترش و توسعه ویروس‌ها جلوگیری می‌کند. از مهم‌ترین مزایای این گیاه دارویی، بهبود سرفه‌های مکرر ایجاد شده توسط خروسک در بزرگسالان است؛ زیرا این دمنوش، با تغییر دادن مولکول‌های پایه، از حمله‌ی ویروس‌ها و باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

3. دمنوش های گیاهی

یکی دیگر از راه‌های درمان سرفه در افراد مبتلا به خروسک، استفاده از دمنوش های گیاهی است. دمنوش های گیاهی گرم، یک ضد احتقان طبیعی بوده و می‌توانند بدن را هیدراته نگه دارند. از انواع دمنوش های گیاهی موثر در درمان سرفه‌های شدید خروسک بزرگسالان عبارت‌اند از:

4. چای نعناع فلفلی

یکی از بهترین دمنوش های گیاهی موثر برای درمان گلودرد و سرفه‌ها که دارای مواد موثر منتول است، دمنوش نعناع فلفلی است. این دمنوش، با توجه به این‌که دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری است، می‌تواند سرفه‌های خشک را درمان نموده و گزگز کردن گلو را درمان می‌نماید.

5. چای زنجبیل

از دیگر دمنوش های موثر در درمان سرفه‌های خروسکی، دمنوش زنجبیل یا چای زنجبیل است. این گیاه، دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد ویروسی بوده که با عملکرد خود می‌تواند، به شل شدن ماهیچه‌های هوایی کمک نموده و نفس کشیدن را برای فرد راحت می‌کند.

6. چای سبز

چای سبز، هم یکی دیگر از دمنوش های موثر در درمان سرفه‌های خروسکی است. این دمنوش، دارای خاصیت ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی بوده و می‌تواند در درمان سرفه‌ها موثر واقع گردد.

غذاهای مفید برای درمان خروسک

7. عسل

یکی از موثرترین مواد برای درمان سرفه های ناشی از خروسک در بزرگسالان، مصرف عسل است. این ماده مفید می‌تواند صدای سرفه را کاهش دهد و به درمان التهاب گلو کمک نماید. همان‌طور که می‌دانید، عسل به عنوان یک ضد میکروب، ضدعفونی‌ کننده و ضد باکتری بوده که می‌تواند عفونت‌های موجود در گلو را پاکسازی کند. هم‌چنین، این ماده دارای خاصیت دارویی بوده که می‌تواند التهابات را برطرف کند. برای استفاده از عسل، آن را با آب گرم ترکیب نمایید و میل فرمایید.

 8. آب‌لیمو

یکی دیگر از موادی که تاثیر خوبی در درمان سرفه های خروسکی در بزرگسالان دارد، آب‌لیمو است. با توجه به این‌که لیمو سرشار از ویتامین C بوده، می‌تواند سرفه های ناشی از خروسک را درمان نماید. آب‌لیمو، یکی از طبیعی‌ترین و بهترین دارو بوده که دارای خاصیت ضد میکروبی است. هم‌چنین، از آب‌لیمو، به عنوان ماده یک ضدعفونی کننده قوی برای درمان و یا کاهش عفونت استفاده می‌کنند. به‌طورکلی، آب‌لیمو، رادیکال‌های آزاد را از طریق بدن دفع می‌نماید. برای اینکه بتوانید به بدن خود ویتامین C و مواد معدنی برسانید، لیمو استفاده نمایید.

غذاهای مفید برای درمان خروسک

افراد مبتلا به خروسک با توجه به این‌که بدن آن‌ها در برابر ویروس‌ها ضعیف شده است؛ برای درمان خود نیاز به یک رژیم غذایی مناسب دارند. با استفاده از گنجاندن غذاهای دارای ویتامین و مواد مغذی می‌توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت نموده و به زودی بهبود پیدا کنید. از مفیدترین غذاها برای افراد مبتلا به خروسک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

سوپ و آبگوشت

سوپ مرغ از دیرباز یکی از غذاهای محبوب برای سرماخوردگی، خروسک و علائم ناشی از آن مانند سرفه است. این یک غذا دارای انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، کالری و پروتئین بوده که می‌تواند به تسکین احتقان سینوس کمک نماید. هم‌چنین، مرغ حاوی اسید آمینه سیستئین است که به بهبودی فرد مبتلا به خروسک می‌تواند کمک کند. آبگوشت هم مانند سوپ مرغ، دارای خاصیت‌های ویژه و مفیدی برای افراد مبتلا به آنفولانزا و خروسک است که به رفع گرفتگی سینوسی کمک می‌کنند. آبگوشت‌ها دارای انواع مواد مغذی بوده که برای سیستم گوارشی مفید هستند. به ویژه آبگوشت که حاوی کلاژن و اسیدهای آمینه بوده و می‌تواند باعث بهبودی فرد شود.

راه‌های جلوگیری از خروسک در بزرگسالان

قبل از این‌که ما به نکات مربوط به پیشگیری از بیماری خروسک بپردازیم، باید بدانیم که این بیماری واگیردار است و از طریق عطسه و سرفه گسترش می‌یابد. با تماس فیزیکی مثلا از طریق دست دادن یا در آغوش گرفتن هم ممکن است این بیماری انتقال پیدا کند. هم‌چنین، عفونت در اثر بوسیدن یا نوشیدن آب و مایعات در لیوان مشترک منتقل می‌شود؛ و در نهایت، با دست زدن به یک سطح آلوده مانند پتو یا دستگیره‌ی در هم ممکن است این بیماری به فرد دیگری منتقل شود. در ادامه به معرفی نکاتی می‌پردازیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید از ایجاد خروسک جلوگیری کنید:

  • برای جلوگیری از ایجاد بیماری خروسک، دست‌های خود را به صورت مدام با آب و صابون بشویید تا از قطرات معلق در هوا که می‌تواند باعث انتشار ویروس‌ها شود جلوگیری کنید. شستن دست‌ها قبل از غذا خوردن یا لمس چشمانتان بسیار مهم است.
  • در صورت امکان از نزدیک شدن به افراد بیمار خودداری کنید.
  • سعی کنید در هوای آزاد قرار گرفته و از قرار گرفتن در محیط‌های بسته و آلوده جلوگیری نمایید.
  • سعی کنید به اندازه کافی خوابیده و استراحت کنید؛ تا بتوانید سیستم ایمنی بدن خود را بهبود سریع‌تر تقویت نمایید.
  • استفاده از یک رژیم غذایی سالم و مناسب می‌تواند به درمان شما سرعت ببخشد.
  • هنگام سرفه و عطسه کردن از دستمال استفاده نمایید.

انواع غذاهای مضر در بیماری خروسک

افرادی که به بیماری خروسک مبتلا می‌شوند باید مراقب غذاهایی که مصرف می‌کنند؛ باشند؛ زیرا استفاده از برخی غذاها می‌تواند علائم این بیماری را تشدید نماید؛ و باعث پیشرفت آن شود. در صورتی که فرد در هنگام بیماری، از غذاهای مضر استفاده نکند؛ می‌تواند علاوه بر کند کردن روند پیشرفت بیماری، علائم خود مانند سرفه را کاهش دهند. از انواع غذاهای مضری که افراد مبتلا به خروسک نباید از آن استفاده کنند به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

لبنیات

یکی از غذاهای مضر برای افرادی که به بیماری خروسک در سنین بالا مبتلا هستند استفاده از لبنیات است. به‌طورکلی، برای این‌که علائم حاصل از خروسک بهبود یابد؛ بهتر است از موادی مانند شیر، ماست، پنیر، خامه، بستنی و غیره استفاده نکنید؛ زیرا استفاده از این مواد می‌تواند علاوه بر ایجاد تنگی نفس، فرد را به آبریزش بینی دچار نماید.

کافئین و الکل

از مواد دیگری که می‌تواند خوردن آن برای فرد مبتلا به خروسک، مضر واقع گردد کافئین و الکل است؛ زیرا این مواد به راحتی می‌توانند بدن را دچار کم آبی کنند. هم‌چنین استفاده از الکل به دلیل ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن، مانع از بهبود یافتن شما شده و می‌تواند روند بیماری را طولانی کند. به جای استفاده از الکل می‌توانید از قهوه، چای یا آب استفاده کنید که بهترین مواد برای درمان گلو درد و سرفه هستند.

غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده، برای افرادی که به بیماری خروسک مبتلا هستند به شدت مضر است. این غذاها علاوه بر این‌که می‌توانند سرفه را بدتر کنند؛ روند بیماری را طولانی می‌نمایند. هم‌چنین استفاده از اسیدهای چرب که در کره وجود دارد می‌توانند مخاط را برای ترشح زیاد تحریک نمایند. س به جای استفاده از غذاهای سرخ شده بهتر است از غذاهای سالم‌تری استفاده نموده تا سیستم ایمنی را تقویت کنند و علائم بیماری را بهبود دهند.

غذاهای غنی از هیستامین

یکی دیگر از غذاهایی که می‌تواند در درمان بیماری خروسک مضر واقع شود، غذاهای دارای هیستامین است. به‌طورکلی، هیستامین تولید شده در بدن، ذرات مضر مانند آلرژن ها را حذف می‌کنند؛ و با افزایش تولید مخاط منجر به گرفتگی بینی یا آبریزی بینی می‌گردد؛ بنابراین، افرادی که به خروسک و علائم ناشی از آن مبتلا هستند، باید از غذاهایی که دارای مواد شیمیایی هیستامین هستند پرهیز کنند. از نمونه این غذاها می‌توان به قارچ، آووکادو، الکل، توت فرنگی، ماست، سرکه، میوه‌های خشک و غذاهای تخمیر شده اشاره نمود.

نوشابه‌های گازدار

از مواد دیگری که برای افراد مبتلا به خروسک مضر هستند، می‌توان به نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های گازدار اشاره نمود؛ زیرا این نوشیدنی‌های گازدار، دارای فرآورده‌های مصنوعی مانند شکر هستند که می‌توانند التهابات گلو را افزایش داده و با تحریک آن باعث ایجاد سرفه شوند.

شکر

شکر هم یکی دیگر از موادی است که برای افراد مبتلا به خروسک در سنین بالا، مضر است؛ زیرا شکر هم مانند الکل، باعث افزایش التهابات شده و سرفه را افزایش می‌دهند؛ بنابراین بهتر است در دوره نقاهت خود از مصرف انواع شیرینی‌ها و موادی که حاوی شکر هستند اجتناب کنید.

سبزیجات حاوی نشاسته

سبزیجات حاوی نشاسته، از دیگر مواد مضر برای افرادی هستند که به بیماری خروسک یا سرماخوردگی مبتلا هستند. این سبزیجات مانند ذرت، کدو حلوایی و سیب زمینی باعث افزایش قند خون در فرد می‌شوند. در نتیجه با افزایش سطح قند خون، ممکن است سرفه های فرد شدت یافته و باعث ایجاد مشکلات ریوی شوند؛ بنابراین، از خوردن غذاهایی که حاوی نشاسته هستند در زمان ابتلا به خروسک پرهیز کنید. تا بتوانید به زودی بهبود پیدا کنید.

سبزیجات غنی از هیستامین

سبزیجات غنی از هیستامین، برای افراد مبتلا به خروسک مضر است. این سبزیجات، می‌توانند باعث افزایش سرفه شده و گلو را تحریک نمایند. به خصوص، افرادی که عدم تحمل هیستامین دچار هستند. باید از خوردن این سبزیجات مانند بادمجان، کام ترش و گوجه‌فرنگی پرهیز کنند.

راه‌های جلوگیری از خروسک در بزرگسالان

مرکبات

 بر اساس تحقیقات صورت گرفته، استفاده از مرکباتی مثل پرتقال و گریپ‌فروت می‌تواند حساسیت گلو را در زمان ابتلا به بیماری خروسک، افزایش داده و با تحریک گلو باعث ایجاد سرفه های مکرر شوند؛ بنابراین، بهتر است در این دوران از مصرف این مرکبات خودداری نمایید. تا دوره بیماری شما طولانی نشود.

عوارضی بیماری خروسک

بیماری کروپ در بزرگسالان، به تدریج و در شرایط معمول با استفاده از روش‌های خانگی بهبود می‌یابد؛ و هیچ‌گونه عوارض جدی به وجود نمی‌آورد؛ اما گاهی در شرایط حادتر ممکن است این بیماری باعث ایجاد عوارضی در فرد مبتلا گردد. از مهم‌ترین عوارض خروسک در بزرگسالان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ایجاد مشکلات تنفسی: خروسک در سنین بالا، می‌تواند باعث ایجاد عفونت‌های ثانویه، التهاب و تورم در مجاری تنفسی، ذات‌الریه و ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی شود. در نتیجه فرد را با نارسایی‌های تنفسی مواجه کند.
  • کم‌آبی بدن: کم‌آبی بدن یا دهیدراتاسیون، یکی دیگر از عوارض خروسک در بزرگسالان است که می‌تواند به دلیل کاهش مایعات بدن و تنفس سریع ایجاد شود.
  • بستری شدن در بیمارستان: گاهی به دلیل اینکه خروسک شرایط حادی را ایجاد می‌کند؛ به درمان مداوم و مراقبت‌های ویژه نیاز دارد؛ بنابراین در این شرایط بهتر است فرد در بیمارستان بستری شود تا زمانی که علائم بیماری از بین برود.

انواع خروسک یا کروپ

با توجه به این‌که فرد به چه اندازه می‌تواند تنفس کند یا هوا را به داخل ریه‌های خود وارد نماید، خروسک می‌تواند خفیف، متوسط و یا شدید تلقی گردد. قطر یا اندازه نای و هم‌چنین، میزان باریک گشتن اندازه نای به علت متورم شدن گلو تعیین کننده وضعیف فرد است. به‌طورکلی، خروسک در بزرگسالان به 3 دسته تقسیم می‌گردد:

خروسک خفیف

اولین نوع از خروسک در بزرگسالان، خروسک خفیف است. در این نوع خروسک فرد ممکن است به سرفه دچار شود. هم‌چنین، علائم بیماری در فرد به تدریج افزایش می‌یابد. پس بهتر است مراقب تنفس خود بوده و وضعیت خود را تحت کنترل قرار دهید. تا زودتر بهبود پیدا کنید.  

خروسک متوسط

 فرد مبتلا به خروسک متوسط، دچار استریدور به همراه انقباض یا مکیده شدن پوست اطراف دنده‌ها و هم‌چنین، بالای استخوان سینه می‌شود. یکی دیگر از علائم کروپ متوسط در فرد ایجاد مشکلاتی در تنفس، سرگردانی و آشفتگی است. در این صورت شما باید برای درمان به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

خروسک شدید

سومین نوع خروسک در بزرگسالان، خروسک شدید است که فرد استریدور دچار شده و در حال پسرفت است. در این نوع کروپ، فرد آشفتگی، خستگی و اضطراب را نیز تجربه می‌کند. از شایع‌ترین علائم این بیماری می‌توان به سیانوز یا آبی شدن رنگ پوست اشاره نمود. این وضعیت برای حال بیمار بسیار تهدید کننده بوده و باید فورا به اورژانس برای درمان مراجعه کنید.

سوالات متداول

بیماری خروسک در بزرگسالان چه مدت به طول می‌انجامد؟

علائم بیماری کروپ در بزرگسالان در مدت دو روز از بین رفته و گاهی ممکن است تا یک هفته طول بکشد.

آیا خروسک یک بیماری خطرناک است؟

خروسک در بزرگسالان، در بیشتر موارد خفیف بوده و در خانه با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد؛ اما گاهی اوقات ممکن است فرد دچار مشکلات تنفسی شود که خطرناک است.

آیا می‌توان با مصرف آنتی‌بیوتیک خروسک را درمان کرد؟

خیر، با توجه به این‌که عامل ایجاد کننده این بیماری ویروس‌ها هستند؛ بنابراین آنتی‌بیوتیک هیچ تاثیری بر روی آن‌ها ندارد.

 

5/5 - (1 امتیاز)
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا