زنان

تأثیر کمبود ویتامین D در دوران بارداری

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :

 

کمبود ویتامین D در دوران بارداری

زنان اغلب در دوران بارداری با کمبود ویتامین D مواجه هستند

 

مستندات جدیدی اخیرا کشف شده و یا در حال کشف است که اهمیت نقش ویتامین D را طی بارداری مشخص می‌کند.

 

کمبود ویتامین D و درد زایمان
زنان اغلب در دوران بارداری با کمبود ویتامین D مواجه هستند و به همین دلیل هنگام زایمان درد بیشتری را تجربه می کنند.

نتایج یک بررسی‌ جدید نشان داد کمبود ویتامین D می‌تواند زایمان زنان را با درد بیشتری همراه کند. کمبود ویتامین D در طول بارداری به خصوص در زنانی که از رژیم‌های غذایی نامناسب استفاده می‌کنند و کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، شایع است.

کمبود ویتامین D در اوایل بارداری و نوزادان کم وزن
پژوهشگران اعلام کرده اند، زنانی که در اوایل بارداری خود مبتلا به کمبود ویتامین D هستند، خطر بیشتری برای تولد نوزادان کم وزن خواهند داشت.

در این مطالعه پژوهشگران دانشگاه پیتزبورگ به بررسی رابطه سطح ویتامین D خون مادران و وزن هنگام تولد نوزادان پرداختند.

نتایج این بررسی نشان داد که کمبود ویتامین D در سه ماهه اول بارداری خطر محدودیت رشد جنینی را دو برابر خواهد کرد. نوزادان مادرانی که میزان ویتامین D خون آنها در 26 هفته اول بارداری، کمتر از nmol/L 5/37  باشد، نسبت به سایر نوزادان 46 گرم وزن کمتری هنگام تولد دارند. همچنین احتمال تولد نوزادانی با وزن کمتر از صدک 10 در مادرانی که در سه ماه اول بارداری کمبود ویتامین D داشتند، دو برابر بیشتر از سایر نوزادان بود. این نوزادان 10-5% بیشتر در معرض خطر مرگ و میر در ماه اول زندگی خود بوده و خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، فشارخون بالا و دیابت نوع 2 دارند.

پژوهشگران این مطالعه عنوان کردند کمبود ویتامین D در زنان باردار با افزایش جذب کلسیم در آنها و در نتیجه کاهش رشد استخوانی در جنین همراه خواهد بود، هم چنین این امر می تواند منجر به کاهش هورمون های ضروری برای تولید گلوکز و اسیدهای چرب که برای تامین انرژی جنین لازمند، گردد.

مقادیر کافی ویتامین D در دوران بارداری برای رشد مغز نوزاد ضروری است
مطالعات حاکی از این است، نوزادانی که مادران آنها مقادیر کافی از ویتامین D را مصرف می‌کنند از لحاظ ذهنی سالم‌تر هستند.

کمبود ویتامین D در دوران بارداری می‌تواند مانع رشد مغز نوزادان و مهارت‌های ذهنی و حرکتی آنها شود.

محققان همچنین دریافتند میزان مصرف این ویتامین باید به حد کافی باشد؛ زیرا که استفاده زیاد آن‌هم برای بدن مضر است.

 

تحقیقات قبلی نشان داده است میزان کافی ویتامین D در دوران بارداری با اختلال زبان کودکان در ارتباط است. با وجود این بررسی‌ها کارشناسان هنوز هم بر سر میزان دریافتی ویتامین D در زنان باردار اختلاف نظر دارند.محققان اظهار کردند: ۲۰ درصد از زنان دچار کمبود ویتامین D هستند.

این مطالعه نشان داد بین کمبود ویتامین D در دوران بارداری و رشد مغز نوزادان ارتباط وجود دارد.

 

تأثیر کمبود ویتامین D در سقط‌ مکرر جنین
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی اثرات کمبود ویتامین D در سقط‌های مکرر جنین دریافتند تفاوتی میان افراد مبتلا به سقط‌های خود به خودی با مادرانی که دارای وضعیت طبیعی هستند به لحاظ متابولیت و جواب‌دهی سلول‌ها به ویتامین D وجود ندارد.

دکتر توکلی مجری طرح با بیان این که این پژوهش در قالب رساله دکتری تخصصی ایمونولوژی اجرایی شده است، گفت: این طرح با عنوان “آنالیز متابولیسم ویتامین D و اثرات ایمونومدولاتوری آن در زنان مبتلا به سقط مکرر خود به خودی در دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرایی شد.

این محقق ادامه داد: با توجه به اهمیت ویتامین D در تنظیم سیستم ایمنی، با این پیش فرض که افرادی که دچار سقط‌های مکرر خود به خودی هستند، احتمالا با کمبود ویتامین D مواجه هستند.

وی با تاکید بر این که ویتامین D در بخش اندومتر (لایه داخلی رحم) تولید می‌شود، اضافه کرد: آنالیزهای این تحقیقات بر سه مورد متمرکز است که از آن جمله می‌توان به بررسی مشکلات بدن مادر به لحاظ تولید ویتامین D در فرم فعال اشاره کرد.

توکلی نحوه متابولیت ویتامین D را از دیگر موارد آنالیز در این تحقیق نام برد و ادامه داد: تولید ویتامین D در درون سلول‌ها صورت می‌گیرد که ممکن است سلول‌ها پاسخ مثبتی به ویتامین D از خود نشان ندهند و از این رو این مطالعات صورت گرفت.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نتایج به دست آمده از این آنالیز، خاطر نشان کرد: نتایج تحقیقات ما نشان داد که تفاوتی میان افراد مبتلا به سقط‌های خود به خودی با مادرانی که دارای وضعیت طبیعی هستند به لحاظ متابولیت و جوابدهی سلول‌ها به ویتامین D و همچنین تولید این ویتامین وجود ندارد.

وی اضافه کرد: با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق، ادامه این مطالعات در خصوص بررسی سایر عوامل سقط جنین در حال اجراست.

منابع:
سیمرغ
ایسنا

 

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا