آشپزیآموزش

خورش قیمه

lape

مواد لازم برای چهار نفر:

گوشت خورشتی (گوشت گوسفند) بدون استخوان و چربی : 200 گرم

لپه : یک لیوان

رب گوجه فرنگی : 3- 2 قاشق غذاخوری

لیمو امانی: 2 تا 3 عدد

سیب زمینی : 1 عدد بزرگ

پیاز : یک عدد متوسط

نمک و فلفل : به مقدار لازم

  

طرز تهیه:

لپه را از قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید.

پیاز را خرد کنید و در کمی روغن همراه مقدار زردچوبه سرخ کنید تا طلایی شود بعد گوشت خرد شده را به آن بیفزائید و کمی تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود، 4 لیوان آب روی آن بریزید و اجازه دهید حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزد (بدون نمک) بعد از یک ساعت لپه و لیمو امانی را به مواد اضافه کنید. تا دو تا سه ساعت خورش جابیفتد ، بعد رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه کمی سرخ کنید و در قابلمه خورش بریزید.

سیب زمینی را خلال کنید و جداگانه سرخ کنید. وقتی خورش کاملاً جا افتاد (به روغن افتاد( نیمی از سیب زمینی های سرخ شده را در داخل آن بریزید و هم بزنید و بعد نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و در ظرف مناسب سرو کنید و نیم دیگر سیب زمینی را روی آن بریزید.

نکته:

اگر می خواهید یک غذای سالم بخورید و ناراحتی هایی مثل فشار خون و چربی خون و … دارید بهتر است از روغن در غذا استفاده نکنید . گوشت را با پیاز خرد شده درون قابلمه بریزید ، کمی روی حرارت کم تفت دهید و ادویه به آن اضافه کنید(به جز نمک) و آب بریزید تا بپزد . یک ساعت که گذشت لپه را اضافه کنید و یک سیب زمینی را به صورت نگینی خیلی ریز به آن اضافه کنید تا لعاب دار شود و نیم ساعت آخر پخت یک سیب زمینی را پوست بگیرید و خلال کنید و به آن اضافه کنید و اگر به جای رب از گوجه استفاده می کنید 6 تا 7 گوجه را میکس کنید و کمی داخل روغن سرخ کنید و در آن بریزید. از گوشت مرغ هم می توان به جای گوشت قرمز استفاده کرد.

لیمو امانی را از وسط نصف کنید و هسته های آن را در بیارید، داخل خورش بریزید چربی و روغن غذا را به خود می گیرد پس از خوردن لیمو امانی در غذا صرف نظر کنید.

امتیاز شما به این مطلب
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا