زنان

هفته اول بارداری

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :

ارتفاع رحم در هفته های بارداری,هفته های بارداری با عکس

باردار شدن فرایندی است که نیازمند به زمان است

 

  بیایید به بارداری‌ به چشم یک فیلم بلند یا اصلاً یک سریال نگاه کنیم که قرار است 9 ماه طول بکشد. انتظار دارید در این 9 ماه چه چیزی ببینید؟ این سریال 40 قسمت طول می‌کشد و شما می‌توانید به راحتی مراحل بارداری را یک به یک از نظر بگذرانید. فرقی نمی‌کند که از کدام هفته متوجه شده باشید پخش چنین سریالی آغاز شده، نکته مهم آن است که شما بازیگر نقش اول این سریال هستید و جنین داخل شکمتان هم بازیگر رو به روی شماست که فعلا برای دیدن آن مجبورید به چند عکس اکتفا کنید. بازیگر اول این نقش شمایید. قرار است که در این 9 ماه حسابی با بازی در این سریال بدرخشید. بهتر است کار را از همین حالا شروع کنید. کمی مطالعه درباره نقشتان می‌تواند شما را به هدفتان که مادر شدن است نزدیک کند. خب با هم بررسی می‌کنیم که قرار است در اولین هفته بارداری شما چه کارهایی انجام دهید و از چه کارهایی پرهیز کنید؟ فرزند کوچک شما قرار است 40 هفته مهمان شما باشد. بنابراین شما باید میزبان خوبی برای او باشید.

برای بسیاری از زنان، 12 هفته اول بارداری بسیار متفاوت است زیرا چیزهای جدید، حتی خسته کننده‌ای را تجربه می‌کنند. بدن شما در حال آماده کردن فضا برای رشد جنین است. حال زمان آن است که به خوبی از خودتان مراقبت کنید.

وضعیت جنین در هفته اول بارداری
خب حالا کمی گیج شده‌اید شاید از خودتان بپرسید که بالأخره این ریزه میزه شیطان قرار است 40 هفته بماند یا سرهفته سی و هشتم بیرون می‌آید؟ سؤال شما یک جواب کوتاه دارد 2 هفته زمان می‌برد تا تخمک‌گذاری در رحم شما از آخرین دوره قاعدگی انجام شود. این دوره مهم‌ترین زمان زندگی شماست چرا که در نهایت در این زمان شما به عنوان بازیگر نهایی این سریال و در نقش مادر انتخاب می‌شوید.
 
هفته اول شما دوره باروری را طی می‌کنید. در این مرحله قرار است که تخمک از تخمدان آزاد شده و از طریق لوله‌هایی به نام فالوپ به سمت رحم شما حرکت کند. تخمک در درون لوله فالوپ توسط اسپرم بارور می‌شود. بنابراین بعد از دوره قاعدگی و در زمان تخمک‌گذاری وقت دارید تا برای باردار شدن دست به کار شوید.

اسپرم می‌تواند به مدت 4 یا 5 روز زنده بماند در حالی که تخمک بیش از 24 ساعت توانایی زنده ماندن ندارد. بنابراین چند روز پیش از زمان تخمک‌گذاری وقت مناسب برای عملی کردن تصمیم خود است. خوب شاید بپرسید که زمان تخمک‌گذاری را چگونه حدس بزنیم؟ کار چندان سختی نیست با استفاده از این روش می‌توانید حدود این زمان را بیابید؛ زمان دوره قاعدگی بعدی خود را از عدد  12 یا 16 کم کنید. عدد به‌دست آمده زمان تخمک‌گذاری را مشخص می‌کند.

قد: 0 سانتی متر
وزن:0 گرم

 وضعیت مادر در هفته اول بارداری

نشانه‌های تخمک‌گذاری
با این حال اگر با استفاده از فرمول بالا به نتیجه نرسیدید باید به شما بگوییم که روش‌های تشخیصی دیگری برای زمان تخمک‌گذاری وجود دارد. نشانه‌هایی که می‌توانید پیش از تصمیم برای بارداری به آن توجه کنید تا در زمان مورد نظر وقت را از دست ندهید.

تغییر ترشح در دهانه رحم
تغییر ترشحات در دهانه رحم از نشانه‌های زمان تخمک‌گذاری است. هرچقدر از روزهای قاعدگی فاصله بگیرید میزان این ترشحات افزایش می‌یابد. این ترشحات نشان‌دهنده سطح هورمون استروژن در بدن است که افزایش آن، احتمال حاملگی را افزایش می‌دهد. دقت کنید که ترشحات شفاف، لیز و چسبنده افزایش احتمال بارداری را در پی دارد.

این ترشحات در حالت طبیعی به عنوان یک سد محافظ عمل می‌کنند، اما در زمان اوج توانایی باردار شدن در شما این ترشحات به اسپرم اجازه می‌دهند تا از مجرای رحم عبور کرده و به سمت رحم بروند. سپس به طرف لوله‌های فالوپ (لوله‌های رحمی) حرکت می‌کنند تا با تخمک برخورد کند.

افزایش دمای بدن
باردار شدن فرایندی است که نیازمند به زمان است. بنابراین در اقدامات مربوط به بارداری صبر خود را بالا ببرید. یکی از نشانه‌هایی که شما را به زمان تخمک‌گذاری هدایت می‌کند افزایش دمای بدن است. شما می‌توانید در مقاطع زمانی بعد از قاعدگی با استفاده از دماسنج‌ دمای بدن خود را هر روز صبح بعد از خواب اندازه بگیرد. در زمان تخمک‌گذاری دمای بدن حدود نیم درجه افزایش می‌یابد چرا که آزاد شدن تخمک منجر به افزایش هورمون پروژسترون در بدن می‌شود.

پس از تخمک‌گذاری، یک تا دو روز طول می‌کشد تا سطح هورمون پروژسترون به حدی برسد که دمای بدن شما را افزایش بدهد. اما از آنجا که تخمک تنها حداکثر ۲۴ ساعت می‌تواند زنده بماند، هنگامی که دمای بدن افزایش پیدا می‌کند، دیگر برای باردار شدن بسیار دیر شده است به همین دلیل متخصصان پیشنهاد می‌کنند دمای بدن خود را برای چند ماه دقیقاً زیر نظر گرفته و نموداری برای آن طراحی کنید تا بتوانید الگوی افزایش دما را تشخیص داده و زمان احتمالی تخمک‌گذاری خود را مشخص کنید. در این صورت می‌توانید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که دو تا سه روز پیش از موعد افزایش دمای بدن خود آمیزش داشته باشید.

 

ارتفاع رحم در هفته های بارداری,هفته های بارداری با عکس

تغییر ترشحات در دهانه رحم از نشانه‌های زمان تخمک‌گذاری است

 
درد در ناحیه شکمی
حدوداً ۲۰ درصد از خانم‌ها می‌توانند تخمک‌گذاری و فعالیت مربوط به آن را احساس کنند که نشانه‌های آن می‌تواند از درد ملایم تا تیر کشیدن‌های شدید و ناگهانی زیر شکم باشد. این حالت که به آن «میتل اشمرز» گفته می‌شود، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

 مراقبت‌های بارداری
قبل از هر کاری پیش پزشک بروید تا از آمادگی بدنتان برای پذیرش این نقش بزرگ مطمئن باشید. تست‌های مختلف از جمله پاپ اسمیر، معاینه پستان، معاینه لگنی، معاینه شکم، تست‌های غربالگری و آزمایش خون (برای بررسی آنتی بادی‌های خاص مانند CMV یا توکسوپلاسموز) را انجام دهید. اگر متوجه بیماری خاصی از قبیل پولیپ، کیست، کم‌کاری و زیادکاری تیروئید و فیبروئید شدید. بهترین زمان برای درمان قبل از بارداری خواهد بود. حتماً حواستان به داروهایی که مصرف می‌کنید باشد. داروها روی جنین تأثیر می‌گذارد.

* سیگار و الکل را کنار بگذارید. مصرف این دو ماده ارزش آسیب رساندن به فرزندتان، نقض‌های مادرزادی، مشکلات کم‌وزنی کودک و …. را ندارید.

* استرس را فراموش کنید. نگرانی و استرس مانع بزرگی برای مادرشدن شماست بنابراین با کنار گذاشتن آن می‌توانید باردار شدن خود را تضمین کنید.

* وزنتان را تعدیل کنید. اگر اضافه وزن دارید یا با لاغری شدید رو به رو هستید حتماً به فکر تنظیم وزن خود باشید. چرا که اضافه وزن زیاد و لاغری شدید می‌تواند دوران بارداری سختی را برای شما رقم بزند.

* از گرمای زیاد دوری کند، گرمای زیاد روی کیفیت عملکرد اسپرم ها تأثیر می‌گذارد و باعث کاهش میزان آنها در بیضه‌ها می‌شود.

* از این به بعد باید خواب کافی داشته باشید. 8 ساعت در روز بخوابید. اگر در خوابیدن مشکل دارید حتماً در این باره با پزشک صحبت کنید.

* فکر نکنید فقط داروهای شیمیایی برای بارداری مضر است داروهای گیاهی هم می‌تواند مشکلات جدی برای شما در دوران بارداری ایجاد کند. پس، از خوردن داروهای گیاهی بدون مشورت با متخصصان جداً خودداری کنید. 

* بارداری فشار بیشتری به بدن شما وارد می‌کند. بنابراین اگر از قبل از بارداری خود استقامت لازم بدنی را داشته‌اید، شروع خوبی برایتان خواهد بود.

* در هفته اول بارداری، یک برنامه ورزشی متعادل، به اندازه یک رژیم غذایی متعادل برایتان ضروری است. ورزش‌های هوازی یا ایروبیک، ورزش‌های انعطاف پذیری و استقامت عضلانی برایتان مناسب خواهد بود.

* به خاطر بسپارید که تمرکز حرکات ورزشی بر شکم و کمرتان برای بارداری شما بسیار مفید است. اگر چه بهتر است قبل از اقدام به هر کاری با پزشکتان مشورت کنید.  

 

هفته های بارداری و تشخیص جنسیت جنین،جدول هفته های بارداری

یکی از نشانه‌هایی که شما را به زمان تخمک‌گذاری هدایت می‌کند افزایش دمای بدن است

 

   تغذیه
شما همان چیزی هستید، که می‌خورید. این یک جمله قدیمی است. بنابراین تعجبی ندارد اگر بگوییم که رژیم غذایی شما در طول بارداری، بر سلامت کودکتان تاثیر می‌گذارد. اما خبر جدید این است، چیزی که شما در طول 9 ماه بارداری می‌خورید، نه تنها روی سلامت کودکتان که بر سلامت آینده شما نیز تاثیر می‌گذارد. در اینجا 10 قانون اولیه را به شما معرفی می‌کنیم:

* صبحانه، ناهار، شام و میان وعده‌ خود را کامل بخورید.

* برای این که از کامل بودن آن اطمینان حاصل کنید، از چیزهایی که به مدت یک هفته می‌خورید، لیستی تهیه کنید و آن را با آنچه که در این دوره به شما پیشنهاد می‌شود، مقایسه کنید.

مکمل ها را به رژیم غذایی خود راه دهید.

* از مولتی ویتامین‌های بارداری که شامل فولیک اسید و دیگر مواد معدنی ضروری و ویتامین‌های مورد نیاز بارداری است، مصرف کنید. فولات به طور طبیعی در عدس، لوبیا خشک و نخود فرنگی یافت می‌شود. فولیک اسید را نیز می‌توانید از نان سبوس دار غنی شده به دست آورید.

* با پزشک خود درباره مصرف ویتامین‌های بارداری (اگر از قبل مصرف نمی‌کردید) مشورت کنید.
* به اندازه 2 نفر غذا نخورید.
* از خوردن ماهی غافل نشوید.
* الکل مصرف نکنید.
*  به میزان کافی آهن بخورید.
*  باکتری‌ها را از بدن خود دور کنید.
* مصرف کافئین خود را محدود کنید.
* دور خوراکی‌هایی را که ارزش غذایی ندارد، خط بکشید.
* مصرف کلسیم خود را افزایش دهید.
*  روی مصرف فیبر تمرکز کنید.

منبع: niniban.com

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button