سوپ های پاییزی و زمستانی (1)
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :
ماهنامه سفره ایرانی: تهیه سوپ ها تقریبا به اندازه خوردنشان ساده و آسان است. در اینجا به نکاتی اشاره می کنیم که سوپ های تان را لذیذ می کنند.
سوپ کدو حلوایی
راضیه عمادی
میزان سرو: 8 الی 9 نفر
مواد لازم:
- کدو حلوایی (درشت): یک عدد
- پیاز درشت (نگینی خردشده): یک عدد
- روغن زیتون فرابکر: 2 ق س
- سیب (هسته جدا و خردشده): 3 عدد
- آب مرغ یا آب سبزیجات: 5 پیمانه
- نمک: یک دوم ق چ
- فلفل سیاه (پودرشده): یک چهارم ق چ
- دارچین: یک دوم ق چ
- زنجفیل (پودرشده): یک چهارم ق چ
- جوز هندی (پودرشده): یک چهارم ق چ
- عسل: یک ق س (در صورت تمایل)
- خشکبار: برای تزیین (در صورت تمایل)
طرز تهیه
1. ابتدا دمای فر را روی 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید و یک سینی فر را با کاغذ روغنی یا فویل آلومینیومی بپوشانید. کدوحلوایی درسته را در سینی فر قرار داده و به مدت یک ساعت و 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید. پس از گذشت این زمان کدوحلوایی را از فر درآورده و کنار بگذارید تا خنک شود. آن را از وسط به دو نیم کرده و تخم های داخلش را درآورید و پوستش را با دستتان جدا کنید. گوشت کدو حلوایی را کنار بگذارید.
2. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز نگینی خردشده را در آن تفت دهید، سپس کدو حلوایی را اضافه کرده و با پشت قاشق چوبی شروع به له کردن آن بکنید. سیب خردشده، آب مرغ یا آب سبزیجات، نمک، فلفل سیاه پودرشده، دارچین، زنجفیل و جوز هندی را اضافه کنید.
3. پس از به جوش آمدن آب حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد به آرامی حدود 45 دقیقه بپزند. اجازه دهید سوپ خنک شود، سپس آن را در مخلوط کن به صورت پوره ای صاف و یکدست درآورید.
نکاتی درباره تهیه سوپ ها
* برای تهیه یک سوپ خوب باید سبزیجاتی چونپیاز، سیر، کرفس و هویج را که در اغلب دستورهای تهیه سوپ هستند در روغن یا کره تفت دهید تا عطر و بویشان بلند شده و نرم شوند.
* به زمان پخت مواد اولیه توجه کنید. برخی مواد سریع تر از بقیه می پزند و زمان پخت کمتری دارند.
سوپ نخود و کرفس
ستایش پاکدل
میزان سرو: 6 الی 8 نفر
مواد لازم:
- نخود: یک پیمانه
- گندم (پوست کنده): یک دوم پیمانه
- آب: 8 پیمانه
- ساقه کرفس (خردشده): 4 عدد
- گوجه فرنگی (پوست کنده و نگینی خردشده): 420 گرم
- برگ بو: 2 عدد
- نمک: یک دوم ق چ
- فلفل سیاه (پودرشده): یک هشتم ق چ
- پاپریکا (پودر فلفل دلمه ای): یک ق چ
- زیره (پودرشده): یک دوم ق چ
- زردچوبه: یک دوم ق چ
- پودر آویشن: یک دوم ق چ
- فلفل قرمز (پودرشده): به مقدار لازم
- آب لیمو سنگی تازه: 2 ق س
- برگ گشنیز تازه (خردشده): سه چهارم پیمانه
طرز تهیه:
1. نخود و گندم پوست کنده را از شب قبل در 4 پیمانه آب قرار دهید تا خیس بخورند. سپس آنها را از آب درآورده و در ظرف مناسبی با 4 پیمانه آب بپزید تا نرم شوند. 4 پیمانه آب باقیمانده، ساقه کرفس، گوجه فرنگی، برگ بو و چاشنی ها را اضافه کنید. اجازه دهید آب به جوش آید و سپس حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند و سوپ ها جا ییفتد. قبل از سرو آب لیموترش و برگ گشنیز خردشده را اضافه کنید.
نکاتی درباره تهیه سوپ ها
* هنگام خردکردن سبزیجات به اندازه آنها توجه کنید. برخی سوپ ها سبریجاتی درشت و برخی سبزیجاتی بسیار ریز دارند.
* به مقدار نمک و فلفل توجه کنید. میزان نمک بسته به مواد اولیه ای که اضافه می کنید متفاوت است. اغلب اوقات نمک و فلفل را در آخر و پس از چشیدن اضافه کنید.
سوپ گل کلم (ویژه گیاهخواران)
بیتا منوچهری
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- گل کلم (خردشده): یک عدد
- پیاز سفید (خردشده): نصف یک عدد
- بادام هندی (خام): یک چهارم پیمانه
- سیر (پوست کنده): 4 حبه
- فلفل قرمز: یک چهارم ق چ
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم
- آووکادو: نصف یک عدد
- آب مرغ: 4 پیمانه
- روغن زیتون: 2 ق س
طرز تهیه:
1. گل کلم، پیاز، بادام هندی، سیر، آب مرغ و چاشنی ها را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید. پس از جوشیدن حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند. مواد را به همراه آووکادو در مخلوط کن بریزید و به صورت پوره ای صاف و یکدست درآورید. در صورت نیاز نمک و فلفل بزنید و دوباره کمی روی حرارت قرار دهید و سپس سرو کنید. برای تزیین روغن زیتون روی سوپ بریزید.
سوپ کلم بروکلی و تره فرنگی
ستایش پاکدل
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- کلم بروکلی: 500 گرم
- تره فرنگی (قسمت سفید رنگ): 2 عدد
- سیر درشت (ریز خردشده): یک حبه
- آب سبزیجات: یک لیتر
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه تازه (پودرشده): به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- نان برشته: برای سرو
- خامه ترش یا ماست: برای تزیین
- پیازچه (ریز خردشده): 4 ق س (برای سرو)
طرز تهیه:
1. قسمت سفیدرنگتره فرنگی را خرد کنید. کلم بروکلی را نیز به ابعاد کوچک برش دهید. سیر ریز خردشده را در مقداری روغن زیتون روی حرارت تفت دهید. تره فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود. آب سبریجات را اضافه کرده و پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید.
2. گلچه های کلم بروکلی را اضافه کرده و بپزید تانرم شد. پس از خنک شدن سوپ آن را در مخلوط کن به صورت پوره ای صاف و یکدست درآورید. دوباره سوپ را روی حرارت ملایم قرار داده برای مزه دار شدن نمک و فلفل بزنید. آن را در ظرف سرو ریخته و با خامه ترش یا ماست، نان برشته و پیازچه ریز خردشده تزیین کنید.
سوپ بادنجان و گوجه فرنگی
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- بادنجان قلمی (نگینی خردشده): 4 عدد
- روغن زیتون فرابکر: 4 ق س
- نمک: یک هشتم ق چ
- گوجه فرنگی (پوست کنده و پوره شده): یک کیلو و 100 گرم
- آب: 5 و یک سوم پیمانه
- برگ ریحان تازه (خردشده): یک دوم پیمانه
- سیر (له شده): 2 حبه
- شیر: 2 پیمانه
طرز تهیه:
1. دمای فر را روی 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید. یک سینی فر را با کاغذ روغنی یا فویل آلومینیومی بپوشانید. بادنجان ها را در سینی فر چیده و روی آنها یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون بریزید و نمک بپاشید و به مدت 20 الی 22 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا نرم شوند. پس از خنک شدن پوست آنها را جدا کنید.
2. در این فاصله بقیه روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. 350 گرم گوجه فرنگی پوست کنده و پوره شده و یک سوم پیمانه آب را اضافه کرده روی حرارت ملایم حدود 10 دقیقه بپزید. سیر له شده را اضافه کرده و حدود 5 دقیقه دیگر به پخت مواد ادامه دهید. برگ ریحان خردشده، بقیه گوجه فرنگی پوره شده، 5 پیمانه آب باقیمانده، بادنجان پخته و نمک را اضافه کنید.
نکاتی درباره تهیه سوپ ها
در صورتی که شیر سرد مستقیم به سوپ در حال پخت اضافه شود می بندد. بنابراین شیر باید گرم باشد. بهتر است شیر به سوپ در حال جوشیدن اضافه نشود. زیرا واکنش خوبی نشان نخواهدداد. سوپ را از روی حرارت بردارید و سپس شیر گرم را اضافه کنید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.