لذت و هیجان با انواع کیک های شکلاتی (1)
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش شیرینی پزی همراه باشید :
ماهنامه کیک و شیرینی: در روزهای سرد زمستانی هیچ چیزی به اندازه یک تکه کیک شکلاتی تازه به همراه یک لیوان چای داغ نمی چسبد. امروز هم که هوا برفی است، با انواع کیک های شکلاتی، روزتان را زیباتر کنید.
چیزکیک شکلاتی
- مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
- میزان سرو: 6 تا 8 نفر
مواد لازم:
- بیسکوییت شکلاتی: 150 گرم
- کره (ذوب شده): 100 گرم
- گردو (پودرشده): 30 گرم
- پنیر ماسکارپونه: 750 گرم
- شکر: 150 گرم
- ماست خامه ای: 300 گرم
- پودر ژلاتین: 3 ق س
- شیر: 300 میلی لیتر
- (حدود یک و یک چهارم پیمانه)
- شکلات تلخ: 150 گرم
- توت فرنگی: حدود 200 گرم
مواد لازم رویه:
- شکلات تلخ: 100 گرم
- خامه صبحانه: 100 گرم
- کره: یک ق س
- توت فرنگی و میوه دلخواه: به مقدار لازم (جهت تزیین)
طرز تهیه:
1. بیسکویت شکلاتی پودرشده و پودر گردو را با کره ذوب شده خنک مخلوط کرده و داخل قالب کمربندی 23 سانتیمتری پرس کرده و در یخچال قرار دهید.
2. برای تهیه مواد پنیری پودر ژلاتین را روی شیر سرد پاشیده و روی بخار آب قرار دهید تا شفاف شود (ژلاتین داخل شیر سخت تر حل می شود و امکان دارد ذوب کردن آن زمان بیشتری ببرد). شکلات شیری و تلخ را نیز ذوب کرده و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
3. پنیر ماسکارپونه و شکر را با همزن برقی بزنید تا شکر حل شود. سپس ماست خامه ای را بیفزایید. ژلاتین حل شده خنک را افزوده و با دور کند همزن مخلوط کنید. شکلات های ذوب شده را اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید.
طرز تهیه:
نکته:
1- برای آماده کردن چیزکیک تمام مواد اولیه باید به دمای محیط رسیده باشد تا هنگام افزودن شکالت به مواد پنیری راحت مخلوط شده و داخل مخلوط نبندد.
2- استفاده از شکلات تلخ و شیری برای متعادل شدن طعم چیزکیک می باشد، در صورت تمایل می توانید از یک شکلات به مقدار 300 گرم استفاده کنید. برای چیزکیک شکلاتی از شکلات خالص مرغوب استفاده کنید.
3- از مخلوط ماسکارپونه و پنیر خامه ای نیز می توانید برای این چیزکیک استفاده کنید.
4- برای آماده کردن ماست خامه ای می توانید 250 گرم ماست پرچرب را با 50 گرم خامه صبحانه آماده کنید.
5- در صورت در دسترس نبودن توت فرنگی می توانید آن را از دستور حذف و با دکور ساده سرو کنید.
این چیزکیک در طعم و اشکال مختلفی تهیه می شود ولی جدا از طعم و تزیینات متفاوت و موجود این چیزکیک از پایه، به دو نوع مختلف تقسیم بندی می گردد:
1- چیزکیک تنوری که مواد رویه آن معمولا شامل تخم مرغ می باشد و در فرپخت می شود و پس از پخت در یخچال خنک شده و با رویه و سس های متفاوت سرو می شود. چیزکیک نیویورکی از معروفترین نوع آن می باشد.
2- چیزکیک یخچالی که اغلب در آن از ژلاتین به عنوان سفت کننده مواد رویه استفاده می شود. در تهیه مواد رویه چیزکیک های یخچالی که پس از آماده سازی نیازی به پختن ندارند و در یخچال سفت می شوند، از انواع پنیرهای خامه ای بدون نمک و ماسکارپونه استفاده می شود و این نوع چیزکیک ها، سبک تر از نوع تنوری آن بوده و چیزکیک کلاسیک یکی از متداولترین انواع آن محسوب می شود. چیزکیک شکلاتی نیز از پرطرفدارترین نوع چیزکیک می باشد.
کیک کرمدار شکلاتی
مواد لازم خمیر:
- تخم مرغ: 3 عدد
- کره: 180 گرم
- شکر: 150 گرم
- آرد 220 گرم
- پودر کاکائو: 30 گرم
- شیر: یک سوم پیمانه
- بیکینگ پودر: 2 ق چ
- وانیل: یک هشتم ق چ
مواد لازم کرم:
- شیر: یک پیمانه
- آرد: 3 ق س
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: سه چهارم پیمانه
- وانیل: یک چهارم ق چ
طرز تهیه:
طرز تهیه کیک:
1. کره و شکر را با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا سبک و کرمی شود. تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و هر کدام را حدود 30 ثانیه بزنید. در این مرحله وانیل را نیز اضافه کنید و آرد، بیکنیگ پودر و پورد کاکائو را مخلوط کرده و به همراه شیر به تناوب اضافه کنید.
2. قالب گرد 20 سانتیمتری را با اسپری خوب چرب کرده و نیمی از مواد را ریخته و روی آن را با نیمی از کرم بپوشانید. بقیه مواد را ریخته و سطح آن را با پالت صاف کنید. مابقی کرم را داخل قیف ریخته و روی سطح کیک به صورت نوارهای گر بریزید.
نکته: برای تهیه این کیک بهتر است از قالب هایی که کف آنها جدا می شود استفاده کنید.
موس کیک نسکافه و شکلات
- مدت زمان آماده سازی: 40 دقیقه
- مدت زمان پخت: 30 الی 35 دقیقه
- میزان سرو: 10 الی 12 نفر
مواد لازم کیک:
- کره (ذوب شده): 120 گرم
- پودر قند: 100 گرم
- تخم مرغ: 3 عدد
- آرد: 100 گرم
- بیکینگ پودر: یک چهارم ق چ
- پودر نسکافه: یک ق س
- آب ولرم: 2 ق س
مواد لازم موس شکلاتی:
- زرده تخم مرغ: 6 عدد
- شکر: 75 گرم
- آب: 2 ق س
- شکلات تلخ (ریز خردشده): 280 گرم
- خامه قنادی: 465 گرم
- پودر ژلاتین: 2 ق چ
- آب (برای ژلاتین): 5 ق چ
طرز تهیه کیک نسکافه:
1. ابتدا فر را روی 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. قالب گرد کمربندی 23 سانتیمتری را کمی چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید. تخم مرغ ها و پودر قند را با همزن برقی با سرعت متوسط بزنید تا سفیدرنگ شوند و غلظت پیدا کنند. آرد و بیکینگ پودر را دو بار الک کنید.
2. سپس برای بار سوم بر روی ترکیب تخم مرغی الک کنید و با لیسک هم بزنید. سپس کره را ذوب نمایید. پورد نسکافه را نیز با آب ولرم ترکیب کنید، ابتدا کره را اضافه کنید و با درجه کند همزمن برقی هم بزنید سپس ترکیب نسکافه ای را بیفزایید.
3. مایه کیک را درقالب بریزید و به مدت تقریبی 30 الی 35 دقیقه در فر بپزید. در حدی که اگر خلال دندانی در کیک فرو بردید تمیز خارج شود.
طرز تهیه موس شکلاتی:
1. زرده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شده و غلظت پیدا کنند. شکر و 2 قاشق سوپ خوری آب را در یک شیرجوش کوچک ریخته و بر روی شعله خیلی ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس اجازه دهید به جوش آید.
2. پس از به جوش آمدن حدود سه دقیقه اجازه دهید شربت بجوشد (شربت در این مرحله نیاز به هم زدن ندارد. فقط گاهی ظرف را از روی شعله برداشته تکان دهید و مجدد بر روی شعله قرار دهید). شربت داغ را در حالی که همزن روشن است به ترکیب تخم مرغی اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
3. بر روی 5 قاشق چای خوری آب سرد، پورد ژلاتین را بپاشی. پس از آن که به صورت اسفنجی درآمد بر روی بخار آب قرار دهید و هم بزنید تا ژلاتین روان و براق شود. ژلاتین آماده را به مایه تخم مرغی اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با همزن هم بزنید.
نکته:
1- مایه این کیک کاملا شل است.
2- مواد اولیه کیک را قبل از استفاده به دمای محیط برسانید.
3- کاغذ روغنی تان را کمی بزرگتر ار سطح کف قالب در نظر بگیرید تا در پایان کار جدا نمودن موس کیک از قالب راحت انجام شود.
4- در تهیه موس شکلاتی از شکلات مرغوب استفاده نمایید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای شیرینی پزی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.