کم خوابی عامل اصلی افسردگی زنان جوان
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :
به گفته دیوید کالمباخ از دانشگاه پزشکی میشیگان و مسئول اصلی این تحقیق، «رسیدن به این نتیجه که خوابِ کم و بی کیفیت منجر به بدخلقی و بدتر شدن خوابیدن می شود، چندان دور از ذهن نیست.» به گفته این محقق این ارتباط نه فقط در افراد مبتلا به بی خوابی یا افسردگی، بلکه در زنان جوان سالم هم دیده شده است.
محققان 171 دختر محصل در مقطع پیش دانشگاهی را زیر نظر گرفته به مدت دو هفته روی آنها مطالعه انجام دادند. این مطالعه با ارائه پرسش نامه ای برای بررسی میزان اضطراب و افسردگی هر فرد شروع شد. در ادامه، افراد شرکت کننده باید گزارشی روزانه از میزان بدخلقی و اضطراب خود تهیه می کردند. این دختران جوان باید کل ساعات خواب، مدتی که طول کشیده تا به خواب روند و میزان کیفیت خوابِ هر شب خود را گزارش می دادند.
این افراد به طور میانگین هر شب 7 ساعت و 22 دقیقه خوابیده بودند. 21 دقیقه طول کشیده بود تا به خواب بروند. به طور کلی کیفیت خواب شان را نسبتا خوب گزارش کرده بودند. در ابتدا یک سوم خانم ها از نظر افسردگی در سطح «در خطر» بودند و 17 درصدشان اضطراب بالینیِ قابل ملاحظه داشتند. در زنانی که در طول شب های این دو هفته کم تر خوابیده بودند علائم افسردگی که به صورت عدم درک لذت نمودداشت بیشتر مشاهده شد. در عین حال این علائم بیشتر روز بعد از شبی که بیشتر خوابیده بودند بروز کرده بود.
به گفته کالمباخ، «یک شب کم خوابی شاید حال روز بعد فرد را بهتر کند ولی تاثیرات درمانی یک شب کم خوابی کوتاه مدت است و چون بی خوابی مزمن احتمال بروز افسردگیرا افزایش می دهد، در بهترین حالت نیز فواید آن برای کاهش افسردگی، نسبتا کم است.»
مناسب ترین زمان برای ترک سیگار
محققان دریافته اند اگر شروع دوره ترک سیگار یا «روز ترک» در طول مرحله فعالیت فولیکول یا نیمه اول چرخه عادات ماهانه باشد، ترک سیگار چندان موفقیت آمیز نخواهدبود. به گفته رِان وتِریل، نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار روان شناسی در دانشگاه پنسیلوانیا، «درک چگونگی تاثیر دوره ماهانه بر فرآیندهای عصبی، شناختی و رفتاری می تواند گامی مهم در دستیابی به درمان های موثرتر و انتخاب بهترین و فردی ترین روش ها برای کمک به ترک سیگار باشد.»
بنابر مطالعه ای دیگر از سوی همین محققان، در مرحله فولیکولی، نواحی مربوط به پاداش در مغز زنان، به هر چیزی که به سیگار کشیدن رمبوط است، واکنش قدرتمندتری نشان می دهد. در مطالعه اخیر، 38 زن سیگاری در محدوده سنی 21 تا 51 سال شرکت داشتند که داروهای ضدبارداری هورمونی مصرف نمی کردند.
از آن ها اسکن هایی گرفته شد تا چگونگی ارتباط مناطقی از مغز که به کنترل رفتار کمک می کنند با بخش های مربوط به سیگنال پاداش بررسی شود. بعضی از این زنان در مرحله فولیکولی از دوره ماهانه بودند و برخی دیگر در شرایط بعد از تخمک گذاری. در افرادی که در مرحله فولیکولی بودند- فاصله زمانی بین عادت ماهانه و تخمم گذاری- پیوند عملکرد میان این دو بخش کلیدی در مغز کاهش یافت. به همین علت نه گفتن به سیگار برای آنها سخت تر می شد.
چاقی و افسردگی در زنان
چاقی یکی از جدی ترین عواملی است که سلامت انسان را تهدید می کند. چاقی می تواند مشکلات بلندمدتی را برایتان ایجاد کند، مگر این که بتوانید احساسات و هیجانات پنهان در پسِ پرخوری تان را کشف کرده و جلوی تداوم این مشکلات را بگیرید. اگر شاخص توده بدنی شما (BMI) بالا باشد- یعنی وزن تان به نسبت قدتان بسیار بیشتر باشد- خطر بروز بیماری های جدی مثل فشار خون بالا، بیماری های قلبی و سکته، دیابت نوع 2، مشکلات کیسه صفرا، خستگی مزمن، آسم و برخی انواع سرطان ها برای شما افزایش می یابد.
چاقی در خانم ها ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در سیستم تولید مثل شود. طبق تحقیقات انجام شده، در برخی مواردِ چاقی مفرط به ویژه اگر در سنین جوانی باشید، ممکن است منجر به کاهش امکان بارداری شود. چاقی اغلب با افسردگی همراه است و این دو تاثیر متقابل بر یکدیگر دارند. با اینکه زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به شاخص توده بدنی ناسالم اند، بیش از مردها در برابر سیکل افسردگی چاقی آسیب پذیرند. بنا بر مطالعات انجام شده، افسردگی حاد در خانم های چاق رشد 37 درصدی داشته است. همچنین در خانم ها رابطه ای جدی میان شاخص توده بدنی ناسالم و تمایل به خودکشی وجوددارد.
کاهش ابتلا به سرطان دهانه رحم با ورزش
بنابر تحقیق دانشمندان موسسه سرطان رُزوِل پارک، حتی 30 دقیقه ورزش در هفته ممکن است خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در این مطالعه 128 بیمار مبتلا به سرطان دهانه رحم و 512 فرد مشکوک به ابتلا به این سرطان شرکت کردند. براساس این تحقیق، شرکت در کمتر از چهار جلسه ورزشی، نوبد فعالیت فیزیکی تعریف شد. میزان عدم فعالیت ورزشی در بیماران مبتلا به سرطان دهانه رحم 31.1% و در گروه دیگر 26.1% گزارش شد. حتی با در نظر گرفتن تفاوت هایی بالقوه مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل، سابقه ابتلا به این بیماری در افراد خانواده و شاخص توده بدنی، باز هم این میزان اختلاف میان این دو گروه حفظ شد.
افسردگی پس از زایمان
براساس پژوهشی که چکیده ای از آن در نشریه «نقد و بررسی روان پزشکی در هاروارد» چاپ شده، زنانی که به تازگی مادر شده اند باید تا یک سال و به صورت مستمر در مراکز درمانی برای تشخیص بروز یا عدم بروز افسردگی پس از زایمان معاینه شوند.
براساس مطالعات انجام شده حدود 14.5 درصد از زنان فصل تازه ای از افسردگی را در طول بارداری یا در ماه های اولیه بعدِ زایمان تجربه می کنند. با این حال موارد فراوانی از افسردگی پس از زایمان تشخیص داده نمی شود و تقریبا نیمی از موارد تشخیص داده شده درمان نمی شود. افسردگی پس از زایمان مانع ایجاد پیوند بین مادر و نوزاد شده و اثری منفی بر رشد عاطفی و رفتاری نوزاد می گذارد.
بیشتر گروه های متخصص زایمان و اطفال معاینه پس از زایمان را توصیه می کنند. گرچه تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده ولی تمرکز این مطالعات بیشتر بر پزشکانی است که مراقبت های اولیه از مادر و نوزاد به عهده آن ها است. بروز علائم افسردگی حاد در اولین ماه بعد زایمان، افسردگی پس از زایمان به حساب می آید ولی خطر ابتلا به آن تا مدت ها وجود دارد. نکته کلیدی، تشخیص افسردگی بعد زایمان و اندوه بعد زایمان است.
اندوه بعد زایمان به دوره کوتاهی از اختلالات خلقی همراه با گریه و افسردگی خفیف اطلاق می شود که 80 درصد مادران معمولا در اولین هفته بعد زایمان تجربه اش می کنند. به همین علت است که نمی توان به راحتی زمان و تعداد دفعات معاینه را مشخص کرد. نتایج معاینه بلافاصله بعد از زایمان چندان دقیق نیست ولی شاید دسترسی به مراقبت های روان پزشکی را راحت تر کند. حتی خانم هایی که پس از اولین زایمان شان مبتلا به این نوع از افسردگی نشوند، در زایمان های بعدی باید تحت نظر قرار بگیرند.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.