حلیم بادمجان
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :
برترین ها: حلیم بادمجان پیش غذایی سنتی و مجلسی است که طرز تهیه دو مدل آن را برایتان آورده ایم. این حلیم دلچسب ایرانی، مناسب مهمانیهای شما بوده و با تزیین رنگینی که میشود به سفره شما رنگ و لعاب میدهد. حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه و پرطرفدار در بین ما ایرانیها است که به روشهای گوناگون درست میشود.
مواد لازم:
- بادمجان قلمی: 6عدد
- گوشت سردست یا گردن یا قلوهگاه گوسفندی: 350 گرم
- عدس: یکدوم پیمانه
- برنج: یکچهارم پیمانه
- بلغور گندم: یکهشتم پیمانه
- پیازداغ و سیرداغ: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- کشک: 200 گرم
1 – بادمجانها را پوست گرفته، نمک بزنید تا تلخی آنها گرفته شود، سپس آنها را در روغن سرخ کنید.
2 – گوشت را با مقداری از پیازداغ و زردچوبه بپزید، سپس عدس، برنج، بلغورگندم و بادمجان سرخ شده را به گوشت اضافه کرده اجازه دهید تا به خوبی بپزد و جا بیفتد.
3 – حلیم جاافتاده و پخته شده را از روی حرارت برداشته با گوشتکوب دستی مدام بکوبید تا کشدار شود.
4 – کشک را اضافه کنید. نعناع داغ، پیازداغ، نمک، فلفل و سیرداغ را به حلیم بیفزایید و اجازه دهید تا با هم بپزند و مخلوط شوند. سپس درظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
نکته:
1 – وقتی سیرداغ درست میکنید درآخرین مرحله کمی زردچوبه به آن بزنید و از روی حرارت بردارید این کار باعث میشود سیرداغ بوی کمتری داشته باشد.
2 – معمولا در حلیم بادمجان از لوبیاسبز استفاده میشود که در این صورت رنگ حلیم روشنتر خواهد شد.
3 – درتهیه این حلیم میتوانید بادمجانها را بهجای سرخ کردن به صورت آبپز استفاده کنید.
حلیم بادمجان با لوبیا سفید!
مواد اولیه:
- بادمجان قلمی: 10 تا 12 عدد
- گوشت سر دست: 1 کیلوگرم
- لوبیا سفید: 500 گرم
- پیاز سرخ کرده: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- کشک سائیده: 2 تا 3 پیمانه
- روغن: 350 گرم
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
1.داخل یک قابلمه مناسب و بزرگ، سه تا چهار لیوان آب میریزیم. گوشت (گوساله یا گوسفند) و لوبیا سفید و پیاز داغ را داخل قابلمه آب میریزیم و میگذاریم کاملا بپزند.
2.پوست بادنجانها را میگیریم و سر آنها را میگیریم. سپس میشوییم و روی آنها کمی نمک میریزیم تا تلخی آن گرفته شود. داخل یک تابه بزرگ، مقداری روغن میریزیم و بادنجانها را داخل روغن و روی حرارت ملایم سرخ میکنیم.
3.گوشت را پس از پختن از آب خارج میکنیم. بادنجانهای سرخ شده و گوشت و لوبیای پخته شده را داخل یک قابلمه بزرگ و مناسب میریزیم و آنها را خوب میکوبیم و مخلوط میکنیم. دو تا سه لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که داریم، داخل گوشت و بادنجان میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم و گاهی آنرا بههم میزنیم تا حلیم کاملا جا افتاده و کشدار شود.
4.ظرف را از روی آتش بر میداریم و با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف میکشیم. روی آنرا با نعناع داغ و پیاز داغ و گردوی تازه پوستگرفته تزئین مینمائیم. میتوان مقداری گردوی تازه در ظرف جداگانه با حلیم بادنجان سر میز گذاشت. حلیم بادنجان را بدون کشک هم میتوان سرو نمود.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.