آشپزی

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای هلثی

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :

وب‌سایت بدونیم – مریم اسدی: پیتزا اسفناج یک پیتزای چند لایه است که علاوه بر طعم خوبی که دارد یک پیتزای سالم است و خیلی راحت درست می شود.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

مواد مورد نیاز برای خمیر پیتزا:

  • خمیر مایه: ۱ قاشق چای خوری
  • شکر: ۱ قاشق چای خوری
  • آب گرم: ۱ پیمانه
  • نمک: ½ قاشق چای خوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد گندم: ۱ الی ۱ و نیم پیمانه
  • آرد: ۱ الی ۱ و نیم پیمانه
  • آرد سمولینا یا آرد ذرت و روغن: برای پوشاندن داخل تابه

مواد مورد نیاز برای سس پیتزا:

  • گوجه فرنگی: ۴ الی ۵ عدد
  •  پیاز کوچک: ۱ عدد
  • فلفل سبز تند: ۲ الی ۳ عدد
  • سیر: ۱ یا ۲ حبه
  • پوره گوجه فرنگی: ۱ پیمانه
  • سس ایتالیایی: ½ قاشق چای خوری
  • شکر: ۱ قاشق چای خوری
  • نمک به مقدار لازم

مواد مورد نیاز برای مواد داخل پیتزا:

  • اسفناج خرد شده: ۳ پیمانه
  • قارچ خرد شده: ۲ پیمانه
  • پیاز خرد شده: ½ پیمانه
  • سیر رنده شده: ۱ حبه
  • فلفل آسیاب شده: ½ قاشق چای خوری
  • پنیر موزارلا: ۱ الی ۱ و نیم پیمانه
  • نمک

مواد مورد نیاز دیگر:

  • پنیر موزارلا برای روی پیتزا: ½ پیمانه
  • پنیر پارمسان رنده شده
طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

طرز تهیه پیتزا اسفناج

1. ابتدا شکر، خمیر مایه و آب گرم را با هم مخلوط کنید. (آب نباید به حدی داغ باشد که نتوانید انگشت تان به آن بزنید)

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

2. ۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید تا کمی کف کند. اگر کف نکرد آن را دور ریخته و دوباره تکرار کنید. (ممکن است یا مشکل از کهنه بودن خمیر مایه باشد یا از بیش از حد داغ بودن آب)

3. ۱ و نیم پیمانه آرد گندم ، ۱ پیمانه آرد، روغن و نمک را داخل خمیر مایه ای که آماده کرده اید بریزید و هم بزنید. در صورت نیاز باقیمانده آرد را هم اضافه کنید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

4. خمیر را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه ورز دهید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

5. داخل ظرفی را چرب کنید خمیر را داخل آن قرار دهید روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ الی ۱ و نیم ساعت کنار بگذارید تا خمیر پف کند.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

6. زمانی که خمیر را کنار گذاشته اید می توانید مواد سس را آماده کنید. گوجه فرنگی، پیاز، فلفل و سیر را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

سپس مواد را همراه با پوره گوجه فرنگی، شکر و نمک داخل تابه جداگانه ای بریزید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

مواد سس را خوب هم بزنید. سپس تابه را روی شعله گاز قرار دهید و بجوشانید. وقتی مواد جوشید گاز را کم کنید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تفت دهید تا سس کاملا غلیظ شود.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

داخل تابه روغن بریزید و پیاز، سیر و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که پیازها نرم شود.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

سپس قارچ و مقداری نمک به آن اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

اسفناج و مقداری نمک اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کاملا کشیده شود. سپس مواد را کنار بگذارید. بعد از این که مواد سرد شد ۱ پیمانه پنیر موزارلا را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

فر را روی ۴۵۰ یا ۲۳۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. داخل قالب را چرب کنید و کمی آرد سمولینا یا آرد ذرت بپاشید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

خمیر را بردارید و دو قسمت کنید. یکی از خمیرها را به شکل یک دایره ۳۰ سانتیمتری با وردنه صاف کنید و آن را داخل تابه قرار دهید به طوری که کناره های تابه را بپوشاند. سپس روی خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا از پف کردن آن هنگام پخت جلوگیری کنید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

روی خمیر را با ½ پیمانه پنیر موزارلا بپوشانید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

مواد اسفناج را روی لایه پنیر بریزید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

باقیمانده خمیر را با وردنه به شکل دایره ۲۵ سانتیمتری صاف کنید و روی مواد را با آن بپوشانید. لبه های دو لایه خمیر را به هم بچسبانید و باقیمانده خمیر را از آن جدا کنید. دوباره روی خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا هنگام پخت بخار آن خارج شود.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

پیتزا را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل فر قرار دهید زمانی که روی آن قهوه ای طلایی رنگ شد از فر خارج کنید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

یک لایه سس روی پیتزا بریزید و یک لایه پنیر روی سس و دوباره داخل فر قرار دهید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

۱۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا زمانی که پنیر طلایی رنگ شود.سپس پیتزا را از فر خارج کرده و بعد از ۵ دقیقه برش بزنید.

طرز تهیه پیتزا اسفناج؛ پیتزای سالم و هلثی

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا