غذاهای محلی گیلان – باقالا قاتق
امروز قصد داریم دستور تهیه یکی از محبوب ترین و مفید ترین ترکیب های خوراکی و غذا های محلی گیلان را به شما عزیزان شرح داده و همین طور در مورد آن به شما توضیحاتی ارائه دهیم. همواره غذا های محلی می توانند در کنار سلامتی، بهترین طعم را برای شما به ارمغان آورند.
در واقع این خوراکی ها با ترکیبات گیاهی و گوشت تهیه می شوند و می توانند جایگزین فست فود و غذا های پر ضرر زندگی شهری باشند و بهتر است به صورت هفتگی آن ها را در لیست غذا های مورد علاقه خود جای دهید.
اما در نهایت عموما ساختار اصلی و موارد تهیه شان یکسان است و نمی توان میان آن ها تفاوت عظیمی دید، مثلا فسنجان که در نهایت یک ترکیب ثابت دارد و تنها موردی که رعایت می شود شیرینی، شوری و ملس بودن آن است که با توجه به سلیقه و شهر محل زندگی شما در ایران متفاوت است.
طرز تهیه باقالا قاتق گیلانی
نخست برای تهیه این خوراک خوشمزه که البته مقدار آن می تواند بنا به استفاده شده متفاوت باشد، نیاز به موارد زیر خواهید داشت:
مواد لازم :
باقالی خشک کشاورزی (پاچ باقلا رشتی) 100 گرم
شوید (شبت) خشک 2 قاشق غذاخوری
سیر 3 الی 4 حبه
تخم مرغ 2 عدد
روغن 2 قاشق غذاخوری
آب 2 لیوان
زردچوبه, نمک وفلفل به میزان دلخواه
فراموش نکنید که مقدار مصرف هر کدام از مواد گفته شده بسته به سلیقه شما می تواند متفاوت باشد، اما در حالت استاندارد می توانید از این دستور استفاده کنید، مثلا برخی ترجیح می دهند باقالا قاتق غلیظ تری داشته باشند که در این صورت مقدار آب همین اندازه خواهد بود و تغییر زیادی نمی کند.
بعلاوه این که میزان تخم مرغ نیز باز هم بسیار بسته به نیاز و علاقه شما به این منبع پروتئین و ویتامین متغیر است، اما در این حجم باقالی خشک کشاورزی از دو عدد تخم مرغ استفاده می شود.
دستور پخت باقالا قاتق
دستور کلی پخت این غذا به شرح زیر است و می توانید آن را به هر مقداری که می خواهید تهیه کنید و از خورن آن در کنار خانواده خود لذت ببرید، فراموش نکنید که باقالی را از بهترین نوع انتخاب کنید و بیش از حد سفت بودن آن مناسب نیست.
ابتدا باقالی خشک را 5 الی 6 ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و می شوریم. روغن را در یک قابلمه داغ نموده، سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت می دهیم. بعد از کمی تفت دادن شوید خشک، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد. 2 لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا باقالی ها پخته شوند. (دقت شود که باقالی له نشود) در آخر تخم مرغ ها را در آن می شکنیم و در ظرف را می گذاریم تا غذای ما یک جوش بخورد و تخم مرغ ها ببندد.
باقالا قاتق محبوب ترین غذای گیلانی
بی راه نیست اگر باقالا قاتق را یکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین غذا های استان گیلان و تمامی شهرستان های آن بدانیم که در حال حاضر در منوی رستوران های مشهور نیز دیده می شود و تاریخ و شناسنامه ای عظیم دارد و می تواند جایگزین بسیاری از خوراکی های چرب و همین طور فست فود در طول روز شود.
هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند.
ما می توانیم این غذا را نمونه ای تقریبا گیاهی بدانیم، اگر می خواهید رژیم غذایی خود را مدتی دگرگون کنید برای شروع ایده آل ترین گزینه را باقالا قاتق استان گیلان می دانیم.