آشپزی

سوپ ذرت غلیظ و خامه‌ای با دو رنگ متفاوت

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :

سوپ ذرت یکی از آن سوپ‌های خوشمزه با بافتی زیباست که برای کسانی خوب است که عاشق سوپ‌های غلیظ و خامه‌ای هستند. این سوپ از نوع کاملا گیاهی و بدون گوشت است که هر کسی آن را خواهد پسندید. برای اینکه یک خلوت دل انگیز پاییزی با غذایی گرم داشته باشید، یک قابلمه سوپ ذرت به شما همان چیزی را می‌دهد که می‌خواهید.

سوپ ذرت از نوع سوپ‌های غلیظ شبیه به خورش است که ذرت ماده اولیه و اصلی آن است. سوپ ذرت پایه شامل ذرت، پیاز، کرفس، شیر یا خامه و کره است. علاوه بر این‌ها اغلب اوقات سیب زمینی، هویج، ماهی و یا مرغ به آن افزوده می‌شود. این سس در کشوری مثل آمریکا بسیار پرطرفدار است بطوری که نوع کنسرو شده آن هم به فروش می‌رسد.

سوپ ذرت غلیظ و خامه‌ای با دو رنگ متفاوت

رنگ این سوپ بستگی به مواد تشکیل دهنده و نوع فرایند پختن آن دارد. برای اینکه سوپ خیلی غلیظ و یکدست و خامه‌ای شود، مقداری از آن پوره می‌شود و به قابلمه بازگردانده می‌شود. این سوپ بدون پوره کردن هم غلیظ و کرمی است بنابراین این مورد اجباری نیست.

نوع گیاهی بدون استفاده از موادی مثل گوشت، شیر لبنی و خامه درست می‌شود. من نوع گیاهی را انتخاب کردم، چون مایل به استفاده از گوشت در این سوپ نیستم و فکر می‌کنم این سوپ به صورت گیاهی خوشمزه‌تر است. اما دو گزینه برای گیاه‌خوران وجود دارد؛ افرادی که گیاهخوار مطلق یا وگان هستند باید از شیر‌های گیاهی مثل شیر بادام، شیر نارگیل یا شیر سویا استفاده کنند، اما اگر کسی مایل به پرهیز از محصولات لبنی نیست می‌تواند از شیر لبنی استفاده کند. استفاده از خامه باعث غلیظ شدن این سوپ می‌شود که به دلیل کالری بالا از آن صرف‌نظر می‌شود.

این سوپ با دو رنگ متفاوت است، چون در صورتی که سوپ را پوره کنید، رنگ زرد ذرت باعث ایجاد رنگ طلایی زیبایی برای سوپ خواهد شد که بسیار جالب است، اما اگر نخواهید سوپ را پوره کنید یک سوپ سفید رنگ خامه‌ای با اجزایی مشخص خواهید داشت که همه بخش‌های سوپ را می‌توان براحتی در آن مشاهده کرد.

بهتر است که تنها بخشی از سوپ را پوره کنید و به قابلمه برگردانید و با باقیمانده سوپ مخلوط کنید. اگر بخواهید خیلی خامه‌ای و خوشمزه شود از شیر نارگیل استفاده کنید. اگر به دنبال یک شیر گیاهی ارزان قیمت هستید از شیر سویا استفاده کنید و در نهایت اگر مشکلات کبدی دارید از شیر بادام استفاده کنید.

مواد تشکیل دهنده سوپ ذرت غلیظ چه هستند؟

  • پیاز، سیر و کرفس: این مواد پایه عطر و بوی سوپ را ایجاد می‌کنند.
  • ذرت شیرین تازه: این ماده اصلی این سوپ است که در ایجاد بافت خامه‌ای دخالت دارد و طعم شیرینی به سوپ می‌دهد.
  • سیب زمینی: سوپ را غلیظ و خامه‌ای می‌کند و قطعات خرد شده آن به سوپ بافت می‌دهد.
  • فلفل قرمز: طعم گیاهی بیشتری ایجاد می‌کند و رنگ طلایی عمیقی ایجاد می‌کند.
  • شیر نارگیل (یا شیر کامل لبنی): همراه با ذرت و سیب زمینی سوپ را خامه‌ای می‌کند.

همانطور که گفته شد شیر مورد استفاده بستگی به سلیقه شما دارد. اگر گیاهخوار مطلق نیستید از شیر کامل گاو استفاده کنید.

مواد لازم

  • روغن زیتون فوق بکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز زرد: ۱ عدد متوسط، خرد شده
  • سیر: ۳ حبه، ریز شده
  • کرفس: ۲ شاخه، خرد شده
  • سیب زمینی: ۱ عدد
  • ذرت: ۴ عدد، کاکل و پوست را جدا کنید
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ عدد، نگینی شده
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • سرکه سفید: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب سبزیجات: ۲ پیمانه
  • شیر نارگیل: ۱ قوطی (یا ۱ و ۳/۴ پیمانه شیر کامل گاو)
  • فلفل سیاه تازه آسیاب شده
  • برگ سیر یا پیازچه خرد شده: مقداری برای تزئین
  • مقداری دانه ذرت و فلفل قرمز خرد شده: برای تزئین (اختیاری)

 

طرز تهیه

۱. روغن زیتون را در قابلمه‌ای بزرگ روی حرارت متوسط گاز گرم کنید. پیاز و کمی نمک را به آن اضافه کنید.

۲. پیاز را تفت دهید تا نرم شود، در این زمان سیر، کرفس و سیب زمینی نگینی شده را اضافه کنید.

سوپ ذرت غلیظ و خامه‌ای با دو رنگ متفاوت

۳. با استفاده از چاقو، دانه‌های ذرت را جدا کنید. از پشت چاقو استفاده کنید و آب ذرت را از چوب آن جدا کرده و به قابلمه اضافه کنید. یکی از روش‌های برای سوپی شیرین و خوشمزه استفاده از بخش میانی ذرت است که می‌توانید آن را در سوپ انداخته و در انتها درآورده و دور بیندازید. فلفل قرمز، کمی نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده را اضافه کنید و بهم بزنید. آن‌ها را بپزید تا زمانی که سیب زمینی نرم شود یعنی حدود ۵ دقیقه سپس سرکه، آب سبزیجات و شیر نارگیل (یا هر شیر انتخابی دیگر) را اضافه کنید.

سوپ ذرت غلیظ و خامه‌ای با دو رنگ متفاوت

۴. درب قابلمه را گذاشته و بگذارید آرام بپزید تا سیب زمینی‌ها کاملا پخته شوند. این مرحله ۱۵ دقیقه یا بیشتر طول می‌کشد. بگذارید کمی خنک شود، سپس نیمی از سوپ (یا یک سوم) را داخل مخلوط کن ریخته و کاملا پوره کنید تا زمانی که کاملا غلیظ و صاف و یکدست شود. این پوره یکدست را داخل قابلمه بریزید و بهم بزنید.

۵. سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل اضافه کنید. سوپ را در کاسه ریخته و با پیازچه خرد شده و مقداری ذرت و فلفل قرمز خرد شده تزئین کنید.

سوپ ذرت غلیظ و خامه‌ای با دو رنگ متفاوت

نکات مهم

  • این که چه مقدار از سوپ را پوره می‌کنید بستگی به انتظار شما از بافت سوپ دارد. اگر دلتان یک سوپ پوره کامل می‌خواهد، می‌توانید آن را بصورت کامل پوره کنید بخصوص اگر آن را برای فرد مبتلا به فارنژیت (درد و التهاب گلو) سرو می‌کنید. اگر می‌خواهید بافت آن کمی مشخص باشد نیمی از آن را پوره کنید و در صورتی که می‌خواهید سوپی خامه‌ای، اما با اجزایی مشخص داشته باشید، یک سوم آن را پوره کنید.
  • تزئین تاثیر زیادی در ظاهر سوپ ایجاد می‌کند، بنابراین این مرحله را از دست ندهید.

سوپ ذرت سفید با هویج

سوپ ذرت غلیظ و خامه‌ای با دو رنگ متفاوت

همانطور که گفتیم سوپ ذرت خیلی غلیظ و خامه‌ای است و ظاهری کاملا زیبا دارد. برای اینکه سوپی با بافت مشخص و با فرمولی کمی متفاوت می‌خواهید این یکی را امتحان کنید. در اینجا رنگ سوپ سفید، اما باز هم زیباست.

مواد لازم

  • کره گیاهی یا روغن سبک: ۱ قاشق غذاخوری
  • هویج: ۲ عدد متوسط، پوست گرفته و نگینی درشت
  • کرفس: ۲ شاخه، خرد شده
  • سیر: ۳ حبه، ریز شده
  • آرد: ۱/۴ پیمانه
  • برگ آویشن خشک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • سیب زمینی: ۳ عدد
  • عصاره سبزیجات: ۲ پیمانه
  • شیر گیاهی: ۲ پیمانه
  • دانه ذرت تازه یا فریز شده: ۱ پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه

۱. روغن را در قابلمه بزرگ سوپ و روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید. وقتی گرم شد، هویج، کرفس، پیاز و ذرت را اضافه کنید. آن‌ها را تفت دهید تا زمانی که سبزیجات شروع به نرم شدن کنند و پیاز تغییر رنگ داده و شروع به تیره شدن کند یعنی حدود ۵ دقیقه.

۲. آرد را روی سبزیجات بریزید و بهم بزنید تا روی سبزیجات را بگیرد. بهم زدن را ادامه دهید و حدود ۱ دقیقه دیگر به پختن مواد همراه آرد ادامه دهید تا آرد شروع به تیره شدن کند.

۳. آب سبزیجات و شیر را داخل مخلوط ریخته و بهم بزنید. بگذارید سوپ به آرامی قل بخورد تا سیب زمینی‌ها نرم و پخته شوند و سوپ غلیظ شود. این کار حدود ۸ دقیقه طول می‌کشد.

۴. در نهایت ذرت و نمک و فلفل را اضافه کنید. اگر سوپ شما خیلی غلیظ شد، می‌توانید آن را با آب یا آب سبزیجات رقیق کنید. آن را داغ سرو کنید و با جعفری خرد شده تزئین کنید.

منابع: itdoesnttastelikechicken, loveandlemons

 امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد …

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button