آشپزی

دلمه کلم

آموزش كامل دلمه كلم,طرز تهیه دلمه كلم,دلمه كلم,كلم,دلمه , انواع دلمه

طرز تهیه دلمه کلم

 

آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت
مواد اولیه :
برای 6 نفر
 
لپه                      نصف پیمانه
برنج                    نصف پیمانه
روغن                  نصف پیمانه
گوشت                  نیم كیلو (چرخكرده)
زردچوبه                1قاشق مرباخوری
كلم پیچ                 1عدد
زعفران         2قاشق سوپخوری (دم كرده و غلیظ)
سركه           2قاشق سوپخوری (قرمز)
شكر            2قاشق سوپخوری
نمك             به میزان لازم
فلفل             به میزان لازم
زردچوبه         به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا لپه را با مقدار كمی روغن تفت میدهیم و بعد با آب و نمك میپزیم و بعد آن را داخل آبكش میریزیم.برنج را شسته و داخل آبكش قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود.

آموزش كامل دلمه كلم,طرز تهیه دلمه كلم,دلمه كلم,كلم,دلمه , انواع دلمه

تابه را روی حرارت گذاشته داخل آن كمی روغن می‌ریزیم. پیاز خردشده را درون روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس گوشت، نمك و فلفل را افزوده و كمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر كند. لپه، برنج، زردچوبه، سركه، شكر و زعفران به مواد افزوده و كاملا هم می‌زنیم تا خوب مخلوط شود.زیر شعله را كم میكنیم و درب غذا را میگذاریم و تا 5دقیقه به مواد زمان میدهیم تا خوب بپزند و بعد شعله را خاموش میكنیم تا مواد كمی سرد شود.

كلم پیچ را به چهار قسمت تقسیم كرده، برگ‌ها را از هم جدا نموده و می‌شوییم. داخل یك قابلمه بزرگ آب ریخته و روی حرارت می‌گذاریم. وقتی كه آب به جوش آمد كمی نمك داخل آن ریخته و كلم برگ را درون آب‌جوش می‌ریزیم. بعد از چند دقیقه و وقتی كلم‌ها نرم شد آنها را داخل آبكش ریخته و كمی آب سرد روی آن می‌ریزیم. داخل یك قابلمه كمی روغن، نمك و آب ریخته كف آن را با برگ‌های كلم پخته می‌پوشانیم. سپس از مواد گوشتی داخل هر برگ كلم ریخته و آن را به صورت بقچه پیچیده و سفت میكنیم و در قابلمه می‌چینیم. روی دلمه‌ها دو پیمانه آب، سه قاشق غذاخوری روغن و كمی نمك می‌ریزیم و روی آن را هم كلم برگ می‌گذاریم و به مدت یك ساعت بر روی حرارت ملایم می‌پزیم.

نكات:

1)می‌توانید این دلمه خوشمزه را با سركه و شیره خرما بپزید. البته این پیشنهاد را من به كسانی می‌كنم كه دلمه را با طعم شیرین ترجیح می‌دهند.

2)حتما لپه را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آن را 2بار بجوشانید و بعد از خالی كردن آبش دوباره بپزید.

3)اگر طعم ترش را بیشتر میپسندید به سس این غذا كمی گرد غوره یا گرد لیمو بیفزایید.

منبع : سوران و ایران مطلب

امتیاز شما به این مطلب
پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا