آشپزی
خورش قیصی

آماده سازی: 5 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 5 دقیقه
مواد اولیه :
برای 10 نفر
آلو نیم كیلو (خورشتی) |
قیصی نیم كیلو |
گوشت نیم كیلو |
پیاز 3عدد (نگینی شده) |
كشمش 100گرم |
مغز گردو به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی 2قاشق غذاخوری |
نمك به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
زردچوبه به میزان لازم |
دارچین به میزان لازم |
طرز تهیه :
آلو و قیصی را شسته و از چند ساعت قبل خیس میكنیم. روغن را داخل تابه ریخته، پیازها را همراه گوشت سرخ میكنیم تا طلایی و آب آن كشیده شود. فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کرده، سپس رب گوجهفرنگی را افزوده و مخلوط میكنیم. آب را به مواد افزوده و میگذاریم تا گوشت خوب بپزد. (بهتر است آب تا اندازهای اضافه شود كه روی گوشت را بگیرد) سپس آلو و قیصیها را در تابهای جداگانه تفت داده و به مواد گوشتی اضافه میكنیم و به مدت 15-10 دقیقه دیگر میپزیم. پس از پخت كامل نمك را اضافه میكنیم. هنگام سرو كشمش را تفت داده و همراه با گردو غذا را تزیین كرده و آن را همراه با چلو سرو میكنیم.نكــــات:
1)میتوانید در صورت تمایل برای چاشنی به خورش شكر یا آبغوره اضافه كنید.
2)اندازه گوشت این خورش به اندازه سایز گوشت خورش قیمه میباشد.
3)میتوانید از مرغ به جای گوشت قرمز استفاده كنید.
4)بهتر است از ابتدا با آب كم پخته شود تا خورش مزه آب نگیرد.
5)اگر دوست دارید خورش شما خوشمزه تر شود به آن زعفران هم اضافه كنید.
5)اگر یك عدد لیمو عمانی را شسته و سوراخ كنید و اجازه دهید مدتی با خورش شما بجوشد آن را خوشمزه تر میكند.
6)سعی كنید آلو ها را از شب قبل خیس كنید و آنها را به همراه آب به غذا اضافه كنید تا طعمشان بیشتر به خورش طعم دهد.
منبع : سوران