آشپزی
طرزتهیه سوپ ازوگلین (سوپ ترکیه ای)

مواد لازم سوپ ازوگلین( برای شش نفر):
| دال عدس | نصف لیوان، ۹۰ گرم |
| بلغور گندم | یک چهارم لیوان، ۵۰ گرم |
| پیاز | ۱ عدد کوچک، ۳۰ گرم |
| آب |
۷ لیوان، ۱۴۰۰ گرم |
| نمک | یک و نیم قاشق مرباخوری، ۹ گرم |
| مارگارین یا کره | ۴ قاشق غذاخوری،۴۰ گرم |
| رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری، ۲۰ گرم |
| نعنا خشک | یک و نیم لیوان، ۲ گرم |
| فلفل قرمز | نصف قاشق مرباخوری، ۱ گرم |
| آب لیمو | ۲۰ گرم |
طرز تهیه سوپ ازوگلین:
پیاز را پوست بگیرید، بشویید و رنده کنید.
در یک قابلمه دو قاشق روغن ریخته پیاز را چند دقیقه تفت دهید.
عدس و بلغور را پاک کرده، بشویید و در قابلمه بریزید. رب گوجه فرنگی، آب نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
بگذارید نیم ساعت ( با زود پز یک ربع ) بپزد. سوپ که غلیظ شد، در یک کاسه بکشید و روی آن را با نعنا تزیین کنید.
هنگام سرو کردن این سوپ از لیمو ترش تازه استفاده کنید.
ارزش غذایی در یک پرس
| انرژی | ۱۴۲ کالری |
| پروتئین | ۵ گرم |
| چربی | 5.8 گرم |
| کربوهیدرات | 18.4 گرم |
| کلسیم | ۱۷ میلیگرم |
| آهن | 1.53 میلیگرم |
| فسفر | ۸۹ میلیگرم |
| روی | ۱ میلیگرم |
| سدیم | ۵۲۶ میلیگرم |
| ویتامین آ | ۲۳۱ IU |
| تیامین | 0.8 میلیگرم |
| ریبوفلاوین | 0.06 میلیگرم |
| نیاسین | 0.78 میلیگرم |
| ویتامین ث | ۱ میلیگرم |
نکته: این سوپ در منطقه جنوب شرقی ترکیه معروف است.
* به جای مارگارین یا کره می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
منبع : ashpaz-bashi.blogfa.com









