بیماری و راه درمان

اثر تغذيه درپیشگیری از بیماری مننژيت

308874_431

تغذیه ,اثر تغذيه درپیشگیری از بیماری مننژيت ،مننژيت به معنی عفونت در مايع نخاعی موجود در طناب نخاعی يا مايع احاطه کننده مغز است که گاهی به عنوان مننژيت نخاعی نيز ناميده می شود که در اين صورت علاوه بر التهاب مايع نخاع در طناب نخاعی ، التهاب پرده های مغز هم مشاهده می شود.
فرزاد برهمندپور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در این خصوص به شفقنا(پايگاه بين المللي همكاري هاي خبري شيعه) می گوید : از جمله علائم مننژیت می توان به تب بالا، سردرد و سفتی گردن که طی چند ساعت تا ۲ روز کامل می شود، اشاره کرد. از علائم ديگر مننژیت می توان به تهوع، استفراغ، حساسيت به نور، گيجی و خواب آلودگی اشاره کرد. البته با پيشرفت بيماری ممکن است فرد دچار تشنج هم بشود.

اگرچه مصرف دارو و توجه به نكات پزشكي براي درمان اين بيماري ضروري است، اما از ديدگاه تغذيه اي، مصرف برگ كلم، استفاده از روغن بادام شيرين، بوييدن گل زعفران، خوردن توت پخته، عسل و انجير براي درمان مننژيت مفيد است. به علاوه بر این که آب كيوي و آب ليمو ترش هم براي بيماران مننژيتي می تواند مفید باشد اما این بیماران باید از مصرف هندوانه و خيار پرهيز کنند.

در صورتي كه موثرترين و بهترين راه پيشگيري از بيماري مننژيت، واكسيناسيون است، اما از ديدگاه تغذيه اي هم مصرف مواد غذايي كه باعث افزايش مقاومت سيستم ايمني بدن شوند، مي توانند در پيشگيري از بيماري مننژيت موثر باشند. در اين زمينه مصرف ميوه های حاوي ويتامين C مانند مركبات، توت فرنگي، هندوانه و سبزيجاتي مانند گوجه فرنگي و فلفل دلمه اي سبز بايد افزايش يابد. به علاوه اين كه مصرف مواد غذايي حساسيت زا و آلرژي زا و مواد غذايي حاوي رنگ دهنده ها و طعم دهنده هاي مصنوعي در بیماران مبتلا به مننژیت بايد محدود شود.

منبع : shafaqna.com

پرده آماده دارکوب

مطالب پیشنهادی

دکمه بازگشت به بالا