زنان

روش های طبیعی مقابله با آثار یائسگی

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :

ماهنامه دنیای زنان – نادیا زکالوند: توقف کار رحم و یائسگی چیزی است که هیچ زنی دوست ندارد آن را تجربه کند اما زا آنجایی که با بالا رفتن سن، طبیعت کار خود را می کند، سرانجام هر زنی- چنانچه خوش شانس باشد و بتواند عمری طولانی داشته باشد- یائسگی را تجربه خواهدکرد. سن متوسط یائسگی در زن ها 51 سالگی است و علایم آن طبیعی و معمولی است.

در حقیقت از هر 10 زن8 نفر این علایم را دارند. ولی فقط 2 نفر از 8 نفر دچار علایم شدید و سخت آن می شوند. علایمی چون گرگرفتگی، عرق کردن شبانه، بی خوابی، کاهش میل جنسی، خشکی واژن، درد مفاصل و افسردگی از علایم یائسگی است. حتی برخی از زنان به شدت دچار پوکی استخوان می شوند.

 

این علایم معمولا چهار سال طول می کشد و از هر 10 زن، فقط یک نفر ممکن است به مدت طولانی حتی تا 12 سال این علایم را با خود داشته باشد. برای تخفیف دادن این مشکلات روش های متفاوتی وجود دارد و از آنجایی که بسیاری از زنان از روش هورمون درمان و خطرات آن نگران هستند، سعی می کنند به منظور حفظ تعادل هورمون های شان به سراغ درمان های طبیعی بروند.

 

روش های طبیعی مقابله با آثار یائسگی

1. مصرف بروکلی

سبزیجات خانواده کلم مانند کلم، گل کلم، کلم چینی، کلم بروکسل و کلم قمری، حاوی ماده ای هستند که در بدن طی فرآیند سوخت و ساز تولید دی ایندولیل متان می کند. این دو ماده به تنظیم استروژن کمک می کنند و نشان داده اند که اثرات ضدسرطانی، به ویژه سرطان پستان، دارند.

2. حفظ وزن مناسب

وجود بافت های چربی اضافی، می تواند مانند یک غده مترشحه داخلی عمل و استروژن بیشتری در بدن تولید کند. اما اگر وزن مناسب داشته باشید، بدن تان به ترشح بیش از حد برخی از هورمون ها تحریک نمی شود و تعادل هورمونی بدنتان به هم نمی ریزد.

3. تنفس عمیق

دو بار در روز و هر بار 15 دقیقه نفس عمیق بکشید. در درمان های بالینی معلوم شده است که این کار از گرگرفتگی و عرق های شبانه به شدت می کاهد و همچنین به فرد احساس خوبی می دهد. البته با استفاده از مدیتیشن هم می توانید از میزان ترشح هورمون های استرس بکاهید و به بدن اجازه بدهید حالت طبیعی خود را حفظ کند.

4. افزودن فیتواستروژن به غذاها

این ماده در سویا، بذر کتان، تخم های گل آفتابگردان، جوانه های لوبیا و حبوباتی مانند نخود و نخودفرنگی پیدا می شود. فیتواستروژن در گیاهان وجود دارد و می تواند هورمون های بدن را به طور طبیعی متعادل سازد. اگرچه در مورد سویا، بین کارشناسان تغذیه اختلاف نظرهایی وجود دارد اما هنوز تحقیقی کاملا علمی انجام نشده است که نشان دهد غذاهای حاوی سویا مضر هستند، با این حال اگر مشکل تیروییدی دارید، آنها را با فاصله ای دو ساعت از مصرف داروی تیرویید مصرف کنید.

 

روش های طبیعی مقابله با آثار یائسگی

5. استفاده از درمان های گیاهی

ثابت شده است که برخی از گیاهان می تواند در درمان علایم یائسگی- هم از نظر روحی و هم فیزیولوژی بدن- موثر باشند. از برخی از گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شبدر قرمز

اگرچه تحقیقات علمی درخصوص این گیاه ثابت نکرده است که شبدر قرمز برای گرگرفتگی خوب است، اما بنا بر تحقیقات از خانم هایی که از این گیاه استفاده کرده اند، برخی آن را بسیار مفید می دانستند. مصرف این گیاه عوارض جانبی ندارد.

جنسینگ

تحقیقات نشان داده است که این گیاه می تواند یکسری از علایم یائسگی را برطرف سازد. مشکلات مربوط به حالت روحی و اختلال خواب را حل می کند و به طور کلی به فرد احساس خوبی می دهد. اما چندان مناسب گرگرفتگی نیست.

گل مغربی

این گیاه از گرگرفتگی می کاهد و البته عوارض جانبی هم دارد که برخی از افراد به آن مبتلا می شوند، عوارضی مانند تورم، مشکل در انعقاد خون و سیستم ایمنی بدن، تهوع و اسهال. افراد مبتلا به شیزوفرنی نباید از این گیاه استفاده کنند.

دمنوش نسترن

نسترن، علاوه بر کاهش تعریق و گرگرفتگی، سرشار از ویتامین C و آنتوسیانین است و مانع از بروز و عود واریس می شود؛ به همین دلیل به آن دمنوش سلامت گفته می شود. 5-7 عدد میوه نسترن را با یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه دم کرده و آن را مصرف کنید. میوه نسترن نباید پودر شود، زیرا پرزهای داخل آن حساسیت زاست.

 

روش های طبیعی مقابله با آثار یائسگی

کرفس، کنگر، کدو، بامیه

تهیه خورش با استفاده از هر یک از گیاهان فوق و یا مصرف آن به اشکال دیگر تا حد زیادی گرگرفتگی را کاهش می دهد.

مریم گلی و گیاه پنج انگشت

مریم گلی در کاهش گرگرفتگی و تعریف موثر بوده و گیاه پنج انگشت در زنان در شرف یائسگی که به علائمی مشابه سندروم پیش از قاعدگی مبتلا هستند، موثر است.

میوه های قرمز

میوه های قرمز رنگ مانند شاه توت، گیلاس، آلو و… می توانند تعریق را کاهش دهند. مصرف داروهای گیاهی مانند دمکرده گیاهان خانواده زالزالک، قره قاط، برگ درخت انگور، کاسنی و برگ چنار مفید است.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

Back to top button