دانستنیهای گیاهان و حیوانات

آشنایی با نگهداری و پرورش برگ عبایی

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از دانستنیهای گیاهان و حیوانات همراه باشید :

 

پرورش گل برگ عبایی, تکثیر گل برگ عبایی

برگ عبایی از تیره مارچوبگان است

 

“برگ عبایی” از تیره مارچوبگان است که بسیار زیبا و شکل خاصی دارد که شرایط مراقبت ویژه ای را برای رشد لازم دارد.

 

مراقبت ها و تکثیر گیاه برگ عبایی 

برگ عبایی (نام علمی:Aspidistra elatior) نام یک گونه از تیره مارچوبگان است.

 

گیاهی ریزوم دار، بدون ساقه هوایی،برگهای سبز تیره،براق و پهن با دمبرگ بلندکه بطور مستقیم از سطح خاک بیرون می آید. دارای گل های ریز و فنجان مانند که روی سطح خاک و در قسمت زیرین گیاه،در اواخر تابستان ظاهر می شود. عمر این گیاه زیاد و سالهای متمادی بدون تغذیه و تعویض گلدان در اتاق می ماند.

 

برگ عبایی به خشکی و تغییرات دما،بسیار مقاوم است و نور کم را به خوبی تحمل می کند. در تابستان باید گلدانها را در محل نیمه سایه قرار داد و گرنه آفتاب، برگ ها را از بین می برد. نیازمند دمای پایین (مثل آکوبا)، به رطوبت 70-50 درصد و آب متوسط نیازمند است. محیط سایه وسایه آفتاب و خاک مورد نیاز آن مخلوطی از خاک لوم، خاکبرگ و ماسه است. در نهایت تکثیر آن از طریق تقسیم بوته و در بهار انجام می گیرد.

 

آسپیدیسترا (Aspidistra) یا برگ عبایی متعلق به خانواده سوسن است و دارای تنها هشت گونه از گیاهان همیشه سبز آپارتمانی و گلخانه ای است. آن ها به آسانی داخل آپارتمان و ساختمان رشد نموده و به شرایط آب و هوایی مختلف درون ساختمان مقاوم هستند.

 

نحوه نگهداری از برگ عبایی

حساسیت خاصی به تغییرات نور و دما ندارند. گونه معروف و متداول آن ها A.elatior است که دارای برگ های سبز تیره ای نیزه ای دراز و جذابی بوده و به صورت گسترده رشد می نمایند. هنگام بلوغ گل های کوچک غیر زینتی فنجان مانندی را تولید می کند. خاک گلدان را از کمپوست غنی انتخاب نموده، خوب آبیاری نمایید به خصوص در تابستان و در نور نسبتا ضعیفی قرار دهید. برای داشتن گیاه بزرگتر آن را هرسال به گلدان بزرگتر و خاک تازه منتقل نمایید. در طول سال هر یک یا دو ماه یک بار به آن کود بدهید.

 

برگ عبایی مقاوم ترین گیاه آپارتمانی و قابل سازش با شرایط آپارتمان است به طوری که گیاه فولادی نام گرفته برگهایی بلند و کشیده شبیه برگ ذرت و الیاف مقاوم و برنگ سبز تیره است و مستقیما از ساقه های زیر زمینی خارج شده واریته ابلق با برگ هایی به رنگ سبز و کرم نیز موجود است اما مقاومت کمتری نسبت به برگ سبز دارد دارای گل هایی بنفش و گود در خاک گلدان است که جنبه ی زینتی ندارد.

 

تکثیر برگ عبایی

برای تکثیر گیاه برگ عبایی در بهار ریشه گیاه را تقسیم نمایید و هر قسمت را باجوانه انتهایی وتعدادی برگ در گلدان و خاک تازه قرار داده وآب و غذا بدهید. حشرات و عنکبوت های کوچک ممکن است به گیاه آسیب برسانند و در سطح برگ ها لکه ایجاد نمایند.گاه ممکن است در نتیجه آسیب های فیزیولوژیکی نوک برگ ها قهوه ای شده و شکاف ایجاد نمایند.

 

نور :

نور به صورت نیم سایه برای این گیاه مناسب است نور کامل آفتاب باعث ایجاد لکه هایی سوخته در برگ می شود.

 

شناخت گل برگ عبایی,گل برگ عبایی

برگ عبایی حساسیت خاصی به تغییرات نور و دما ندارند

 

آبیاری :

در زمستان هفته ای یکبار (اگر درجه حرارت پائین 10 درجه باشد هر ده روز یکبار)، در تابستان هفته ای دو بار آبیاری لازم است، اجازه دهید بین دو آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود.

 

دما :

بهترین دما، درجه حرارت مناسب برای زندگی در اتاق است.

 

تمیزنمودن برگ :

با پارچه یا اسفنج مرطوب هفته ای یکبار برگها را تمیز کنید،از مواد براق کننده شیمایی استفاده نکنید.

 

گل دهی :

برگ عبائی گلهای ریزی دارد که ارغوانی و فنجانی مانند است و روی سطح خاک و در قسمت تحتانی گیاه، در اواخر تابستان ظاهر می شود و فاقد زیبایی است.

 

تغذیه :

در تابستان، هر دو هفته یکبار، می توان این گیاه را با 3 گرم در لیتر کود مخصوص گیاهان آپارتمانی تغذیه کرد.

 

تقسیم ریشه در گل آپارتمانی برگ عبایی:

الف) زمانی فرا میرسد که گلدان تکافوی حجم ریشه را نمی نماید و در حالت ترکیدن است، در بهار گیاه را از گلدان خارج کرده و به نرمی خاک های اطراف ریشه ها را کنار بزنید.

 

ب) وضعیت ریشه ها و چگونگی  تولید ساقه های زیر زمینی به شما می گوید که از گیاه مادری چند گلدان تهیه و تکثیر نمایید، با کارد تیز گل آپارتمانی برگ عبایی را تقسیم و در گلدان های کوچکتر جدید کاشت کنید. برای مدت دو روز آبیاری نکنید.

 

نام این گیاه به زبان های مختلف معنی متفاوتی دارد، سپر گرده در فارسی اصیل و اشاره به کلاله گرد آن در گل ها، در فارسی رایج با توجه به پهن بودن برگ های عبائی و بالاخره فولاد در انگلیسی و به معنای مقاوم بودن این گیاه است، به طوریکه سم هم قادر به خشکاندن آن هم نیست.

 

منبع : fa.wikipedia.org

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
خیریه سلام | موسسه حامیان سلامت کودکان
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button