طرز تهیه موساکا بادمجان
مجله دیجیکالا – مریم ابراهیمی: در دستور پخت امروز طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی را به شما آموزش میدهیم؛ یک غذای خوشمزه و مجلسی که با بادمجان، گوشت و پنیر موزارلا درست میشود و در کشورهای زیادی محبوب است. موساکا یا موزاکا که تا حدی شبیه گراتن بادمجان است، تاریخچهی پیچیدهای دارد. این غذا بیش از همه در یونان معروف است و یکی از غذاهای اصلی یونانیها شده. از این رو بسیاری بر این عقیده هستند که موساکا یک غذای یونانی است. اما به احتمال زیاد ریشهی این غذا به کشورهای عربی میرسد.
البته طرز تهیه موساکا یونانی با نوع ترکی و عربی آن تفاوت دارد. نوعی از موساکا در کشورهای عربی رایج است که به صورت سرد سرو میشود و به جای بادمجان از کدو و گوجه فرنگی در پخت آن استفاده میکنند. در ترکیه این غذا همراه با برنج سرو میشود.
دستور پخت موساکا بادمجان یونانی ما بر اساس دستور اصلی و خوشمزهترین نوع این غذا است.
مواد لازم (برای ۵ نفر)
- گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
- بادمجان: ۳ عدد بزرگ
- سیبزمینی: ۲ عدد بزرگ
- قارچ: ۳۰۰ گرم
- گوجه فرنگی پورهشده: ۲ عدد
- پیاز خردشده نگینی: ۱ عدد
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- شیر گرم: ۳ پیمانه
- پنیر موزارلا: ۲۰۰ گرم
- پنیر پارمزان: ۵۰ گرم
- کره: ۵۰ گرم
- سیر لهشده: ۲ حبه
- رب گوجه فرنگی: ۱٫۵ قاشق غذاخوری
- آرد: یکچهارم پیمانه
- پاپریکا، زردچوبه، ادویه کاری، آویشن و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
۱. بادمجانها را با ضخامت ۱ سانتیمتر حلقه حلقه کنید. سپس مقداری نمک روی بادمجانها بپاشید و داخل یک آبکش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از ۳۰ دقیقه بادمجانها را با آب گرم بشویید و با دستمال تمیز خشک کنید. دو طرف بادمجانها را با کمی نمک در روغن سرخ کنید و بعد از خارج کردن از تابه روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
سیب زمینیها را با ضخامت نیم سانتیمتر حلقه حلقه کنید و با آب خنک بشویید. سپس سیبزمینیهای حلقهشده را خشک و با کمی نمک در روغن سرخ کنید. قارچها را هم به همین ترتیب با ضخامت نیم سانتیمتر خرد و در کمی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
۲. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از طلائی شدن پیاز، گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت عوض شود.
۳. رب گوجه فرنگی، سیر و ادویهها را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
۴. در آخر گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی آب گوجه تبحیر شد مایهی موساکا آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
۵. برای تهیه کردن سس بشامل، آرد شیرینیپزی را در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و سپس کره را به آن بیفزایید. بعد از کره شیر گرم را کمکم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به یک مایهی روان برسید. سس را روی حرارت ملایم همچنان هم بزنید تا جایی که غلیظ شود. در پایان نمک، فلفل سیاه و پنیر پارمزان را اضافه کنید و سس را از روی حرارت بردارید.
۶. وقتی سس از حرارت افتاد، زردههای تخم مرغ را هم کمکم اضافه کنید و خیلی سریع با همزن هم بزنید. سس بشامل آمادهشده را کنار بگذارید.
۷. سیب زمینیهای سرخ شده را مانند تصویر بهعنوان لایهی اول کف ظرف پخت بچینید. سپس روی آن بادمجانهای سرخ شده را قرار دهید. پس از بادمجان مایهی گوشتی و قارچ سرخشده را بریزید. در آخر سس بشامل را روی سطح موساکا بدهید و با یک لایه پنیر موزارلای رندهشده آن را بپوشانید.
۸. موساکا را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقهی وسط فر با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد بپزید. در آخر گریل فر را روشن کنید تا پنیر روی موساکا طلایی شود.