دمپخت میگو
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر :
میگو | ۲۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
ماش | تقریبا ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ تا ۳ عدد |
ادویه ها | ۱ قاشق سوپخوری |
پودر لیمو عمانی | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
مواد لازم برای سس :
سیر له شده | ۳ تا ۴ حبه |
روغن زیتون | ۲ قاشق سوپخوری |
گشنیز خرد شده | ۵ تا ۶ قاشق سوپخوری |
فلفل قرمز | به میزان لازم |
تمر هندی بدون هسته | ۱ پیمانه |
طرز تهیه :
میگو ها رو پاک کنید و رگ کمرشون رو دربیارید و بشویید.
برنج و ماش رو از قبل کمی خیس کنید و ماش رو جدا بپزید.
۲ تا از پیاز ها رو سرخ کنید و به اونا میگوها رو اضافه کنید و برای ۵ دقیقه تفت بدید و پودر لیمو عمانی و ادویه ها و نمک رو بزنید و حرارت رو خاموش کنید.
ماش رو جدا بپزید. ۱ عدد پیاز دیگه رو سرخ کنید و ماش رو به اون اضافه کنید و تفت مختصری بدید . روی اون کمی آب بریزید نمک اضافه کنید و برنج رو به حالت کته دم بدید. مایه آماده میگو رو روی کته بذارید و اجازه بدید تا برنج دم بیاد و موقع کشیدن با پلو مخلوط کنید.
طرز تهیه سس:
سیر رو تفت بدید و گشنیز و فلفل رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. روی سبزی کمی آب بریزید و بذارید تا بپزه. تمر هندی رو توی یه کاسه بریزید و آب جوش روی اون بریزید و بهد اونو چنگ بزنید تا شیره اون در بیاد و از صافی رد کنید و به سبزی اضافه کنید و بذارید تا سس غلیظ بشه و موقع سرو روی دم پخت بدید.
نکات
*ادویه ها شامل ادویه کاری, پلویی و زردچوبه و فلفل سیاه است.
*این غذا مربوط به کشورهای عربی حوزه خلیج فارسه!
منبع : آشپزباشی