دلمه کلم
طرز تهیه دلمه کلم
لپه نصف پیمانه |
برنج نصف پیمانه |
روغن نصف پیمانه |
گوشت نیم کیلو (چرخکرده) |
زردچوبه 1قاشق مرباخوری |
کلم پیچ 1عدد |
زعفران 2قاشق سوپخوری (دم کرده و غلیظ) |
سرکه 2قاشق سوپخوری (قرمز) |
شکر 2قاشق سوپخوری |
نمک به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
زردچوبه به میزان لازم |
طرز تهیه:
ابتدا لپه را با مقدار کمی روغن تفت میدهیم و بعد با آب و نمک میپزیم و بعد آن را داخل آبکش میریزیم.برنج را شسته و داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود.
تابه را روی حرارت گذاشته داخل آن کمی روغن میریزیم. پیاز خردشده را درون روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس گوشت، نمک و فلفل را افزوده و کمی تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. لپه، برنج، زردچوبه، سرکه، شکر و زعفران به مواد افزوده و کاملا هم میزنیم تا خوب مخلوط شود.زیر شعله را کم میکنیم و درب غذا را میگذاریم و تا 5دقیقه به مواد زمان میدهیم تا خوب بپزند و بعد شعله را خاموش میکنیم تا مواد کمی سرد شود.
کلم پیچ را به چهار قسمت تقسیم کرده، برگها را از هم جدا نموده و میشوییم. داخل یک قابلمه بزرگ آب ریخته و روی حرارت میگذاریم. وقتی که آب به جوش آمد کمی نمک داخل آن ریخته و کلم برگ را درون آبجوش میریزیم. بعد از چند دقیقه و وقتی کلمها نرم شد آنها را داخل آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن میریزیم. داخل یک قابلمه کمی روغن، نمک و آب ریخته کف آن را با برگهای کلم پخته میپوشانیم. سپس از مواد گوشتی داخل هر برگ کلم ریخته و آن را به صورت بقچه پیچیده و سفت میکنیم و در قابلمه میچینیم. روی دلمهها دو پیمانه آب، سه قاشق غذاخوری روغن و کمی نمک میریزیم و روی آن را هم کلم برگ میگذاریم و به مدت یک ساعت بر روی حرارت ملایم میپزیم.
نکات:
1)میتوانید این دلمه خوشمزه را با سرکه و شیره خرما بپزید. البته این پیشنهاد را من به کسانی میکنم که دلمه را با طعم شیرین ترجیح میدهند.
2)حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را 2بار بجوشانید و بعد از خالی کردن آبش دوباره بپزید.
3)اگر طعم ترش را بیشتر میپسندید به سس این غذا کمی گرد غوره یا گرد لیمو بیفزایید.
منبع : سوران و ایران مطلب