آشپزی
خورش قیصی
آماده سازی: 5 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 5 دقیقه
مواد اولیه :
برای 10 نفر
آلو نیم کیلو (خورشتی) |
قیصی نیم کیلو |
گوشت نیم کیلو |
پیاز 3عدد (نگینی شده) |
کشمش 100گرم |
مغز گردو به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی 2قاشق غذاخوری |
نمک به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
زردچوبه به میزان لازم |
دارچین به میزان لازم |
طرز تهیه :
آلو و قیصی را شسته و از چند ساعت قبل خیس میکنیم. روغن را داخل تابه ریخته، پیازها را همراه گوشت سرخ میکنیم تا طلایی و آب آن کشیده شود. فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کرده، سپس رب گوجهفرنگی را افزوده و مخلوط میکنیم. آب را به مواد افزوده و میگذاریم تا گوشت خوب بپزد. (بهتر است آب تا اندازهای اضافه شود که روی گوشت را بگیرد) سپس آلو و قیصیها را در تابهای جداگانه تفت داده و به مواد گوشتی اضافه میکنیم و به مدت 15-10 دقیقه دیگر میپزیم. پس از پخت کامل نمک را اضافه میکنیم. هنگام سرو کشمش را تفت داده و همراه با گردو غذا را تزیین کرده و آن را همراه با چلو سرو میکنیم.نکــــات:
1)میتوانید در صورت تمایل برای چاشنی به خورش شکر یا آبغوره اضافه کنید.
2)اندازه گوشت این خورش به اندازه سایز گوشت خورش قیمه میباشد.
3)میتوانید از مرغ به جای گوشت قرمز استفاده کنید.
4)بهتر است از ابتدا با آب کم پخته شود تا خورش مزه آب نگیرد.
5)اگر دوست دارید خورش شما خوشمزه تر شود به آن زعفران هم اضافه کنید.
5)اگر یک عدد لیمو عمانی را شسته و سوراخ کنید و اجازه دهید مدتی با خورش شما بجوشد آن را خوشمزه تر میکند.
6)سعی کنید آلو ها را از شب قبل خیس کنید و آنها را به همراه آب به غذا اضافه کنید تا طعمشان بیشتر به خورش طعم دهد.
منبع : سوران