عفونتهای زنانه چگونه ایجاد میشود؟
یک جراح و متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه عفونتهای دستگاه تناسلی در تمامی سنین شایع است و زمان خاصی برای شروع ندارد، گفت: عفونت لگنی (PID) منجر به ایجاد عفونت، چسبندگی لولهها و نازایی میشود که علایم شایع آن ترشحات بد بو، احساس سوزش و خارش دستگاه تناسلی است.
دکتر رجایی با بیان اینکه عفونتهای واژن انواع مختلفی دارد، گفت: علائم عفونتهای دستگاه تناسلی زنان به صورت ترشحات حجیم، زیاد، چرکی، بد بو، رنگی (کرم یا زرد رنگ به طور معمول)، احساس سوزش، خارش و درد به هنگام نزدیکی بروز میکند. وی با اشاره به اینکه این نوع از بیماری اغلب با تغییر PH واژن شروع می شود، گفت: بعضی از عفونتها از راه جنسی منتقل میشود که بسیار شایع است و در این مورد افراد باید بهداشت روابط جنسی را رعایت کنند.
رجایی در خصوص عوامل ایجاد عفونتهای دستگاه تناسلی- ادراری گفت: با تغییر PH واژن زمینه برای عفونت مساعد میشود و عفونتهای قارچی (کاندیدایی) به دلیل عدم رعایت خشک و نخی بودن لباس ایجاد میشود.
عفونتهای دستگاه تناسلی چگونه ایجاد میشود؟
وی افزود: واژینیت باکتریال به دلیل نزدیکیهای مکرر جنسی، استفاده از دوشهای واژینال (برای شستشو داخل واژینال) به وجود می آید. چاقی نیز میتواند عامل مستعد کننده عفونت های دستگاه تناسلی باشد. اغلب تشخیص واژینیتها در مطب از طریق معاینه و گاهی اوقات با بررسیهایی مانند آزمایش میکروسکوپی انجام میگیرد و برای تشخیص عفونتهای التهابی لگن نیز می توان از سونوگرافی هم استفاده کرد.
عفونت باکتریال برای زنان باردارعوارض بسیاری دارد
رجایی خاطرنشان کرد: عفونت باکتریال برای زنان باردار می تواند عوارضی مانند خطر پارگی زودرس پرده جنین، زایمان زودرس، عفونتهای پس از زایمان و افزایش احتمال سزارین و یا حتی بیماریهای التهابی لگن را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه دارودرمانی، راهکار قطعی درمان عفونتهای دستگاه تناسلی است، اظهار کرد: به دلیل اینکه تغییر در PH واژن طی یک مدت طولانی اتفاق می افتد، طول دوره درمان نیز باید طولانی مدت باشد زیرا در صورت کوتاه مدت بودن دوره، احتمال عود بیماری بیشتر است.
عفونتهای دستگاه تناسلی از هر سنی می تواند شروع شود
این جراح و متخصص زنان و زایمان عفونتهای دستگاه تناسلی را در تمامی سنین شایع دانست و گفت: واژینیت آتروفیک در زمان یائسگی به دلیل عدم وجود استروژن در واژن ایجاد می شود اما سایر عفونتها با شروع روابط جنسی آغاز میشود و بیماریهای کاندیدایی حتی کودکان را نیز می تواند درگیر کند.
عفونت مثانه با عفونت دستگاه تناسلی متفاوت است
وی با بیان اینکه عفونت مثانه با عفونت دستگاه تناسلی متفاوت است، افزود: بعضی از علائم این دو نوع عفونت مانند تکرر ادرار که هم در عفونت دستگاه تناسلی و هم در عفونت مثانه مشاهده می شود، به هم شباهت دارند.
رجایی در خصوص راه های پیشگیری از عفونتهای دستگاه تناسلی بیان کرد: کاهش وزن، استفاده از لباسهای نخی، رعایت بهداشت روابط جنسی، کاهش مصرف دوش واژینال و خشک نگه داشتن لباس از جمله راه های پیشگیری از این بیماری است.
وی افزود: واژینیتها کم عارضهترین عفونتها هستند که در صورت درمان آن می توان از عفونتهای جدیتر پیشگیری کرد، بنابراین بیماران باید در صورت مشاهده علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند تا درمان واژینیت زودتر انجام شود.
این جراح و متخصص زنان و زایمان در پایان توصیه کرد: بیماران در صورت تکرار عفونتهای دستگاه تناسلی باید از مواد حاوی پروبیوتیک و لبنیات استفاده کنند.
منبع : isna.i