چیدمان و دکوراسیون

قرنیزهای گرمایشی، نوید پیشرفتی بزرگ در صنعت تاسیسات ساختمانی

سیستم گرمایشی یک ساختمان به اندازه ی ایمنی آن اهمیت دارد، امروزه سیستم های گرامیشی مختلفی وجود دارد که شمامی توانید برای خانه، مغازه یا اداره ی خود در نظر بگیرید. یکی از نوین ترین سیستم های گرمایشی، قرنیز حرارتی یا رادیاتور قرنیزی است که به طور مفصل راجع به آن در این مقاله صحبت خواهیم کرد، اما پیش از آن اجازه دهید راجع به گرمایش یکسری توضیحات اجمالی بدهیم تا همه چیز برای تان روشن تر شود.

بدون شک در پایان این مقاله متوجه خواهید شد که رادیاتورهای قرنیزی، تحولی شگرف در تاسیسات ساختمانی هستند. این رادیاتورها علاوه بر زیبایی بسیار منحصر به فردی که دارند، کیفیت گرمایی بی نظیری را برای شما بوجود خواهند آورد که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.

 

رادیاتور قرنیزی رادیاتور قرنیزی

یکی از مهم‌ترین مفاهیم علم فیزیک در خصوص گرمایش، “هدایت” یا رسانش است. اگر فیزیک کتاب اول دبیرستان را به خاطر داشته باشید، حتما می دانید که انتقال گرما در اجسام جامد به روش هدایت انجام می شود، این مسئله یعنی “هدایت” یکی از اصلی ترین نکاتی است که در رادیاتور قرنیزی وجود دارد و بخش قابل توجهی از گرمای آن بر اساس هدایت یا رسانش به پدید می آید.

رسانش در رادیاتور قرنیزی به این شکل اتفاق می افتد: گرمای آبی که در لوله های مسی رادیتاور قرنیزی در جریان است، به سطح لوله ها حرکت کرده و موجب شده تا میانگین سرعت مولکول هایش به سرعت افزایش یافته و لوله ی مسی گرم شود و در نتیجه ی گرما از قرنیز گرمایشی ساطع می شود.

 

رادیاتور قرنیزیرادیاتور قرنیزی

خب، حال که متوجه شدیم گرمایش چگونه در لوله های مسی رادیاتور قرنیزی اتفاق می افتد بهتر از بدانیم که چه مسائلی در این گرمایش دخیل هستند.

از جمله عواملی که می توان در انتقال گرما به روش هدایت موثر دانست:

اختلاف دمای سطح گرم و سرد: هر چقدر اختلاف دمای دو سطح گرم و سرد بیشتر باشد، انتقال دمای سطح گرم با سرعت بیشتر و سریعتری انجام می شود.

سطح مقطع جسم: کاملا روشن است هرچقدر سطح پهن تر باشد، مولکول هایی که گرما را منتقل می کنند بیشتر خواهند بود.

ضخامت جسم: ضخامت جسم درست رابطه ی مستقیمی با اختلاف سطح  گرم و سرد دارد، ضخامت این جسم همان فاصله ای است که میان سطح سرد و گرم وجود دارد، یعنی هر چقدر ضخامت جسم کم تر باشد، هدایت گرما بیشتر خواهد شد.

زمان عبور گرما: هر چقدر گرما در سرعت کمتری منتقل شود، گرما با شدت بیشتری وارد سطح گرم شده و سطح مورد نظر زودتر گرم خواهد شد.

امکان  هدایت گرمایی یا قابلیت گرما رسانی: همه ی مواد نمی توانند به یک اندازه گرما را با شدت یکسان هدایت کنند. در میان مواد مختلف، فلزات گرمارسان های خوبی هستند و د میان فلزات، مس از همه رساناتر است. همچنین شیشه، آجر، بتن و چوب نسبتا هادی هستند و چوب پنبه، پشم سنگ، پلی اورتان و پلی استایرن هادی های بسیار ضعیفی می باشند. به هادی های بسیار ضعیف، عایق گفته می شود.

 

رادیاتور قرنیزیرادیاتور قرنیزی

گرمایش

تابش گرمایی، یکی از از دیگر  روش های انتقال گرما  بدون حضور ماده است که  از میان فضای خالی منتشر می‌شود  در و نتیجه حرکات تصادفی اتم‌ها و مولکول‌ها در ماده رخ می دهد. از آنجا که مولکول‌ها از ذرات باردار ساخته شده‌اند(پروتون‌ها و الکترون‌ها) حرکات موجود در آنها، موجب ساطع شدن امواج الکترومغناطیسی، که حامل انرژی هستند می‌باشد. بر خلاف روش‌های رسانش و همرفت، انتقال گرمای اشعه‌های گرمایی می‌تواند در یک نقطه کوچک با استفاده از آینه های منعکس کننده متمرکز گردد.

 

رادیاتور قرنیزیرادیاتور قرنیزی

چرا باید بجای بخاری یا شوفاژ از قرنیز حرارتی استفاده کنم؟

خب، تا به این جای کار برایتان توضیح دادیم که قرنیز حرارتی چیست و چگونه کار می کند، اکنون شاید این سوال برای‌تان پیش آمده باشد که چرا باید از این سیستم گرمایشی بجای سیستم های گرمایشی قبلی مثل بخاری یا شوفاژ استفاده کرد.

یکی از مسائلی که گهگاه تردیدهایی در خصوص این سیستم گرمایشی نوین بوجود آورده است، این است که امکان ناهمگونی این رادیاتورها با سطح ساختمان بدلیل ناهمواری کف این ساختمان ها وجود دارد که باید گفت این مسئله اصلا وجود ندارد! چراکه سینی های آلومینیومی بکار رفته در این سیستم، این مشکل را نیز بکلی برطرف نموده است.

 

رادیاتور قرنیزیرادیاتور قرنیزی

در جواب این سوال باید به مزایای رادیاتور قرنیزی پرداخت و دونه دونه از آنها نام برد، اما اجازه دهید اینطور برایتان مسئله را روشن کنیم، اگر شما در خانه ی خود بخاری داشته باشید، شاید دائما این دردسرهای کوچک را دارید، مثلا همیشه بالای بخاری‌تان دوده گرفته و سقف سیاه شده است، یا این که در اوایل پاییز مجبور هستید که بخاریتان را کول کرده و سط خانه بگذارید و آن را وصل کنید و در اوایل بهار، دوباره همین داستان را خواهید داشت.  اگر بچه ی کوچک داشته باشید همیشه باید مراقب باشید که بخاری نزدیک نشود، از همه بدتر بخاری می تواند بسیار بسیار خطرآفرین باشد، لوله ی دودکش بخاری با گاز CO2 سالانه چندهزار قربانی می گیرد و یا نشت گاز آن ممکن است به انفجار منجر شود.

 

رادیاتور قرنیزیرادیاتور قرنیزی

اگر خانه ی شما شوفاژ داشته باشد باز دردسرهایی چون هزینه ی شارژ، تعمیرات و …. را خواهید داشت و البته نکته ی مهمی که هست این است که بخاری و شوفاژ به زحمت تا شعاع 7 متری خود را گرم می کنند، در صورتی که رادیاتور قرنیزی که در سرتاسر خانه کشیده شده نه فضایی از خانه ی شما را اشغال می کند، نه خطرهای بخاری را دارد و نه داستان های مربوط به هزینه ی شارژ و تعمیرات و وصل کردن و جمع کردن در فصول مختلف را دارد.

 

رادیاتور قرنیزیرادیاتور قرنیزی

یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده ی این محصول نیکسان است که به طور تخصصی ارائه دهنده ی محصولات گرمایشی، رادیاتورقرنیزی می باشد و تا کنون ده‌ها پروژه در منازل و ادارات داشته است. یکی از مهمترین ویژگی های رادیاتورهای نیکسان استفاده از کاورهایی از جنس آلومینیوم ضد خش می باشند که ضخامت و استحکام بسیار بی نظیر آن باعث شده به راحتی خسارات جانبی به این سیستم وارد نشود.

منبع:

http://www.meekhkoob.ir

امتیاز شما به این مطلب
تبلیغات

مطالب پیشنهادی

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام
    به موضوع خیلی جالبی اشاره کردین. من به تازگی درباره این سیستم تاسیساتی شنیده بودم و نمی دونستم تا این حد کارایی داره. از عکس ها هم پیداست که ظاهرا در انواع متلفی وجود داره و این مسئله هم خودش ویژگی بزرگیه چون میشه با انواع طراحی دکوراسیون های داخلی ست کرد این رادیاتورها رو…
    فقط یه مسئله میمونه که اونم بحث گرمایش هست. اگر بتونه گرمای مطلوبی رو در هر خونه ای فراهم کنه میشه گفت دیگه چیزی کم نداره
    در کل ممنون از شما

  2. مطلب جالبی بود، این بار اولی بود که راجع به قرنیز حرارتی، فکر کنم در آینده جای بخاری ها گازی رو کامل بگیره،
    حداقل تو شهرهای بزرگی مثل تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا